سفیر سوییس در تهران گفت: ما میز سوییس در وزارت جهاد کشاورزی را داریم و مسایلی را به طور صریح و مشخص با سیاستگذاران در بخش دولتی ایران مطرح کرده ایم که برای ادامه فعالیت بخش خصوصی سوییس در ایران مهم و حیاتی است.
به گزارش جماران؛ سند توسعه همکاری جمهوری اسلامی ایران و سوییس برای تبادل تجربیات و دانش در حوزه کشاورزی و تحقیقات، فناوری، روش های نوین آموزش و سازگاری با تغییر اقلیم در تهران امضا شد.
در مراسمی که یکشنبه در این سازمان برگزار شد، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: یکی از مهمترین محورهای همکاری دوجانبه، در زمینه تولید بذر سبزی و صیفی و تکنولوژی های مربوط به آن است.
«کاظم خاوازی» تبادل ژرم پلاسم، آموزش کارشناسان، حفاظت از ذخایر ژنتیکی بویژه از نظر حقوق بین الملل، فناوری های نوین اصلاح نباتات و بذور، تحقیقات در زمینه روش های نوین تولید دام به ویژه دام سبک، تغذیه دام، معرفی گیاهان جدید علوفه ای و استفاده از ضایعات بخش کشاورزی به منظور تغذیه دام را از دیگر محورهای همکاری میان ایران و سوییس عنوان کرد.
وی راه اندازی سیستم یکپارچه دانش و اطلاعات در بخش کشاورزی، انتقال آخرین روش های ترویج به بهره بردار و نشست های چند جانبه برای آموزش در ایران و سوییس را از دیگر زمینه های همکاری برشمرد.
خاوازی انجام تحقیقات مشترک در موضوع آفات و بیماری های گیاهی و معرفی سموم کم خطر را خواستار شد.
وی گفت: تحقیقات در 6 بخش پژوهش و فناوری، آموزش و ترویج، حفظ ذخایر ژنتیکی، نظارت بر نهاده های کشاورزی، تولید هسته اولیه بذر و هسته های واکسن در بخش کشاورزی ایران انجام می شود.
رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی افزود: 20 موسسه تحقیقاتی در وزارت جهاد کشاورزی فعالیت می کنند و به طور تقریبی یک قرن از تشکیل این موسسه ها می گذرد.
وی ادامه داد: نشست مشترک با سوییس، فرصت خوبی برای کسب تجربه های موفق از طریق این کشور و سایر کشورهای صاحب دانش و فناوری های نوین کشاورزی به طور غیر مستقیم است زیرا ما با زاویه پژوهشی می توانیم در عرصه های بین المللی ورود پیدا کنیم و با کمک سوییس می توانیم اثر تحریم در بخش کشاورزی را تعدیل کنیم.
وی اظهار داشت: سوییس در زمینه اصلاح نژاد دام و نباتات از شرایط علمی خوبی برخوردار است و ارتباط خوبی با سایر کشورهای پیشرفته در این زمینه دارد.
خاوازی به تجربه های موفق سوییس در حوزه انتقال دانش به بهره برداران اشاره کرد و گفت: ما باید در زمینه انتقال دانش به بهره برداران در قالب کارگروه های کارشناسی با سوییس همکاری کنیم تا ببینیم آیا روش های آنان با شرایط و ویژگی های اجتماعی ایران تطبیق دارد یا خیر که در این صورت از این روش ها برای مدیریت دانش در عرصه های کشاورزی استفاده خواهیم کرد.
** بخش خصوصی سوئیس علاقه مند به ادامه همکاری با ایران است
سفیر سوییس در تهران در این مراسم گفت: ما میز سوییس در وزارت جهاد کشاورزی را داریم و مسایلی را به طور صریح و مشخص با سیاستگذاران در بخش دولتی ایران مطرح کرده ایم که برای ادامه فعالیت بخش خصوصی سوییس در ایران مهم و حیاتی است.
«کارلوس لایتنر» برگزاری نشست های مستمر کارشناسی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی میان 2 کشور را خواستار شد.
** همکاری ایران و سوئیس در بخش کشاورزی امید بخش است
رییس دفتر فدرال کشاورزی سوییس در این مراسم توسعه همکاری های مشترک 2 کشور را خواستار شد و گفت: پیشنهادهای همکاری کشاورزی ایران، سکویی برای تبادلات متعدد در زمینه های مختلف است که می تواند امیدبخش باشد.
«برنارد لهمان» تاکید کرد ایران و سوییس مسائل مشترکی در حوزه کشاورزی دارند و در عین حال با چالش هایی مانند تغییر اقلیمی، تنوع زیستی و حاصلخیزی خاک روبرویند.
وی ادامه داد: ما به دنبال روش هایی برای استفاده پایدار از خاک و مدیریت تغییرات اقلیمی هستیم و امیدواریم همکاری های 2 کشور در این بخش ها ثمربخش باشد.
لهمان که ریاست بخش تحقیقات کشاورزی سوییس را بر عهده دارد، اضافه کرد: در سوییس موضوع بهره وری و کارایی در حوزه کشاورزی بسیار مهم است، زیرا کشاورزان باید بتوانند محصولاتی را با توجه به شرایط جغرافیایی و سرزمینی تولید کنند.
وی گفت: امضای این سند انگیزه ای برای گسترش همکاری میان 2 کشور خواهد بود و 2 طرف باید زمینه های جدیدی برای این همکاری و کمک به کشاورزان تعریف کنند.
در این مراسم هیات سوییسی بر تبادل تجربه در زمینه های فناوری و آموخته های کشاورزی و انتقال دانش و اطلاعات در زمینه مدیریت یکپارچه آفات به کشاورزان و ذینفعان تاکید کردند.
سوئیس کشوری است در اروپای غربی که از شمال با آلمان، از شرق با اتریش و لیختنشتاین، از جنوب با ایتالیا و از غرب با فرانسه همسایه است و حود هشت میلیون نفر جمعیت دارد.
شهر برن پایتخت سوئیس است اما قطبهای اقتصادی این کشور شهرهای جهانی ژنو و زوریخ به شمار می رود.
درآمد سرانه در سوئیس به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، 39 هزار دلار است.
سوئیس با اینکه عضو اتحادیه اروپا نیست اما عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (یی.اف.تی.اِی) است.