عضو باسابقه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شعارهای حاشیه ای قم را ریشه دار ندانست و گفت: باید افرادی که فکرشان مخالف یک جریانی هستند را قبول کنیم و بتوانیم با آنها مسایل را حل کنیم، بسیار تحمل داشته باشیم و افکار مختلف را بپذیریم و اگر هم حل نشود، این افراد برای خود باشند و ما برای خودمان باشیم؛ در یک کلام با هم دعوا نداریم.
به گزارش جماران، آیت الله مسعودی خمینی درباره اینکه شعارهای حاشیه ای قم توسط برخی از طلاب ریشه در درون حوزه دارد یا خیر؟ اظهار کرد: سوال جالبی است، ولی باید متوجه بود در کشور افراد، اشخاص، روش ها، منش ها و افکار مختلف وجود دارد، اینطور نیست که همه افکار افراد یک کشور در یک جهت باشد. ممکن است که عده ای با برخی از تفکرات و عملکردهای حاکم در کشور مخالف باشند و شعارهایی در این راستا بدهند لذا من فکر می کنم که این شعارها ریشه های اساسی و اصلی ندارد بلکه طرز تفکر این دسته از افراد بدین صورت است و اعتراضات خود را با این شیوه ها بیان می کنند.
وی با بیان اینکه تمام امور گذشته می تواند بر روی تفکرات افراد و جوانان کشور اثرگذار باشد، گفت: روزی به یکی از آقایان گفتم که مگر از ابتدا دختران و پسران ما بیست ساله به دنیا آمدند! از وقتی متولد شدند، از شیر مادر و از اموالی که پدر داشته، خوردند و وقتی وارد مدرسه شدند از ابتدایی تا دانشگاه با افراد، اشخاص، معلمین و افکار مختلف مواجه شدند؛ حال در این مدت ما چقدر توانستیم افکار آنها را نسبت به مسایل اساسی و اصلی متوجه کنیم!؟
مسعودی خمینی ادامه داد: به عنوان مثال مدرسه فیضیه دارای هزاران نفر از افراد و اشخاصی هستند که از اطراف کشور آمدند و مشغول درس هستند، ممکن است که پنج نفر با فکر من مخالف یا موافق باشند و هر کسی طبق سلیقه و طرز فکر خاص خود حرفش را بزند لذا این مسایل را ریشه دار نمی بینم.
عضو باسابقه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: اینکه عده ای علیه دیگران شعار می دهند، این شعارها از جهات واقعی درونی انسان نیست بلکه به دلیل اختلاف تفکر و سلیقه است؛ این جمعیت ها در همه جا هستند منتها اینکه این دسته از افراد در قم حضور دارند و در حوزه های علمیه شهرهای دیگر نیستند، مساله ای است که باید به آن توجه کرد.
وی گفت: به گمانم برخی از افراد، عقل و فکرشان نمی رسد به اینکه لازم است روحانیون با یکدیگر اتحاد داشته باشند ولو از نظر مسلکی، معنایی و فرقه ای جدا باشیم.
وی در پاسخ به اینکه رویکردهای این چنینی آسیبی برای نهاد روحانیت و حوزه علمیه به همراه نخواهد داشت؟ اظهار کرد: مراجع عظام تقلید و مقام معظم رهبری که یکی از مراجع هستند، متوجه این مسایل هستند، ممکن است که عده ای مخالف با اهل علم، آخوند و روش باشند، ولی وقتی آقایان متوجه مسایل هستند لذا گمان نمی کنم که بتوانند ضرری بزنند ولو اینکه نبود چنین رویکردهایی بهتر است. از سوی دیگر با توجه به طلاب، مدرسین و مراجعی که از نظر فکری و روش داریم، گمان نمی کنم که این افراد بتوانند به مجمع و جامعه روحانی ضرری بزنند، منتها باید شناسایی شوند و با آنها صحبت شود تا از نظر فکری تغییر کنند؛ از سوی دیگر باید این افراد را زیر نظر داشت که خدایی نکرده خراب کاری نکنند.
مسعودی خمینی در مورد اینکه لازم است در مقابل چنین افرادی، چه موضعی داشته باشیم؟ گفت: باید افرادی که فکرشان مخالف یک جریانی هستند را قبول کنیم و بتوانیم با آنها مسایل را حل کنیم، بسیار تحمل داشته باشیم و افکار مختلف را بپذیریم و اگر هم حل نشود، این افراد برای خود باشند و ما برای خودمان باشیم؛ در یک کلام با هم دعوا نداریم.