تحلیلگر سابق سیا نوشته دولت ترامپ در زمینه سیاست خصومتورزی حداکثری علیه ایران منزوی شده و شریکی غیر از رقیبان منطقهای ایران یعنی اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی ندارد.
به گزارش جماران؛ «پال پیلار»، »، تحلیلگر پیشین مسائل غرب آسیا در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یادداشتی از مواضع دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا علیه ایران به شدت انتقاد کرده و نوشته واشنگتن در نتیجه این سیاست در آینده از توانایی کمتری برای «تحمیل اراده خود» به سایر کشورها برخوردار خواهد بود.
مقام سابق آمریکایی در یادداشتی با عنوان «صحنهآرایی ضدایرانی دولت ترامپ در ورشو شکست خورد» که چهارشنبه روی خروجی پایگاه نشنالاینترست قرار گرفته به ناکامی نشست اخیر ورشو در دستیابی به اهداف مدنظر کاخ سفید اشاره کرده است.
پیلار در آغاز یادداشت خود مینویسد: «دولت ترامپ تلاش داشت همایش هفته جاری درباره مسائل خاورمیانه را به آن چیزی تبدیل کند که از ابتدا قصد آن را داشت، یعنی جلسهای برای مواخذه ایران که اروپاییها را با بازخواست بیشتر [ ایران] همراه کند؛ اما این همایش، در عوض به آن چیزی تبدیل شد که اکثر دولتهای اروپایی هشدارش را میدادند، یعنی نه نمایش اتحاد آمریکا-اروپا در خصوص ایران، بلکه نمایش اختلافات دو طرف بر سر این موضوع. اینکه در بیانیه پایانی نشست هیچ اشارهای به ایران نشد، بایستگی برای دولت [آمریکا] مایه سرخوردگی عظیم باشد.»
تحلیلگر سابق سیا نوشته دولت ترامپ در زمینه سیاست خصومتورزی حداکثری علیه ایران منزوی شده و شریکی غیر از رقیبان منطقهای ایران یعنی اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی ندارد.
وی درباره دلایل همراهی سه رژیم یادشده با رویکرد آمریکا نوشته است: «این سه رژیم دلایل خاص خودشان را برای منفور نگاه داشتن ایران دارند، اما دلایل آنها نه ارتباطی با منافع آمریکا دارد و نه با علاقهشان به صلح و ثبات در خاورمیانه. بخش زیادی از استفادههای ناخوانده از قوای نظامی در خاک کشورهای دیگر و همچنین روشهای غیرمتداول بیثباتسازی سایر کشورها در خاورمیانه در ۴۰ سال گذشته توسط این سه کشور صورت گرفته است.»
پال پیلار در ادامه اقدام کشورهای اروپایی در راهاندازی یک کانال ویژه برای تسهیل تجارت با ایران را یکی دیگر از جلوههای اختلاف میان آمریکا و اروپا خوانده و به تبعات منفی آن برای منافع آمریکا در درازمدت اشاره کرده است.
او مینویسد: «ساز و کار جدید، احتمالاً از حیث تجارت با ایران فعلاً اثرات محدودی خواهد داشت، اما از لحاظ منافع طولانی مدت آمریکا حائز اهمیت بیشتری است. این ساز و کار، نشانه دیگری است از اینکه چطور سایر کشورهای دنیا در حال یافتن راههایی برای خنثیسازی سوءاستفادههای آمریکا از برتریهای اقتصادیاش هستند.»
تحلیلگر آمریکایی در پایان یادداشت خود مینویسد: «چنانچه این ابرقدرت منزویشده انجام کارهایی از آن قبیل که در قبال ایران انجام میدهد را ادامه دهد، شاهد آن خواهد بود که قدرت برترش سریعتر افول خواهد کرد و در آینده از توان کمتری برای تحمیل اراده خود به دیگران در مسائل غیرمرتبط با ایران برخوردار خواهد بود.»