معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از اقدامات و تلاشهای این سازمان در خصوص رفع موانع عضویت و بهرهمندی از ظرفیتهای شرکتهای تعاونی و اتحادیههای سراسری مرغداران گوشتی ایران، شرکتهای تعاونی و اتحادیههای تحت پوشش سازمان خبر داد.
به گزارش جماران، به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران؛ دکتر عبدالرضا مسلمی، معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری این سازمان بابیان این مطلب گفت: هماکنون تعداد ۵۰۰ شرکت تعاونی در حوزه پرورش مرغ گوشتی فعال هستند که تعداد ۳۸۰ شرکت تعاونی عضو اتحادیههای تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بوده و بالای ۷۵ درصد مرغداران کشور را شامل میشوند که تحت حمایت این سازمان قرار گرفتهاند.
زنجیره صنعت طیور، سازمانیافتهترین زنجیره تولید کشور
وی افزود: ما در زنجیره صنعت طیور حدود ۲۰ حلقه فعالیت داریم و این صنعت یکی از سازمانیافتهترین زیر بخشهای متشکل بوده که در حوزههای مختلف دارای نظم کاری است، مانند اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران، اتحادیه مرکزی مرغداران میهن، انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه، انجمن کشتارگاه، انجمن واردکنندگان نهادههای طیور و ... که این حلقههای متعدد، اجزای اصلی زنجیره صنعت طیور کشور را تشکیل میدهند.
وجود ۱۹ هزار بهرهبردار فعال در صنعت مرغداری گوشتی کشور
مسلمی اظهار داشت: تاکنون ۱۹ هزار واحد بهرهبردار مرغداران گوشتی فعال و دارای مجوز در قالب ۵۰۰ شرکت تعاونی قرارگرفتهاند و در سایت «سما صط» هم اطلاعات آنها وجود دارد. اتحادیه سراسری تعاونیهای مرغداران گوشتی ایران نیز شامل ۲۷ اتحادیه در ۲۶ استان کشور است که تنها در استان آذربایجان شرقی دو اتحادیه فعال وجود دارد.
معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره مشکلات تشکلها و اتحادیهها فعال مرغداران درزمینه عضوگیری اعضای جدید گفت: این سازمان کارهای مختلفی برای رفع موانع عضویتهای جدید انجام داده است تا همه مرغداران و شرکتهای تابعه در زنجیره موجود صنعت طیور بتوانند در این تشکلها حضورداشته باشند که اساسیترین اقدامات سازمان، تغییر و اصلاح اساسنامه اتحادیه سراسری تعاونیهای مرغداران گوشتی ایران بوده است.
اصلاح اساسنامه اتحادیه سراسری مرغ داران گوشتی ایران گامی در راستای تقویت زنجیره صنعت طیور کشور
مسلمی تصریح کرد: این اساسنامه با حضور مدیران سازمان، نمایندگان شبکههای مختلف زنجیره، هیات مدیره و مدیرعامل وقت اتحادیه بازنگری شد و توسط هیات مدیره سازمان مرکزی مصوب گردیده و به اتحادیهها و شرکتها ابلاغ شده است تا با برگزاری مجامع و اعمال این تغییرات در اساسنامهها، موارد مربوط به عضو پذیری و تسهیل شرایط داوطلبین جدید انجام شود و در واقع موانع اساسنامهای این موضوع مرتفع شد.
وی گفت: ما چندین مانع برای عضویت شرکتهای جدید داشتیم که اساسیترین آنها اساسنامه بود چراکه برای ارائه خدمات به شرکتهای غیر عضو، هیچ محدودیتی وجود ندارد. از سوی دیگر این اصلاح برای آن بود که شرکتهایی که تازه مجوز مرغداری را دریافت کردند و یا جاماندهاند، وارد شبکه و زنجیره صنعت طیور کشور شوند.
معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بابیان اینکه برخی از تبصرهها و مواد اساسنامه اتحادیه تغییر کرده است، افزود: ماده ۵، ۶ و ۸ و تبصره ذیل ماده ۲۹، تبصره ۱ ماده ۴۱، بند ۸ ماده ۴۳ و ماده ۵۴ اساسنامه اصلاحشده که روند عضوگیری شرکتها را تسهیل خواهد نمود.
شرکتهای جدید برای عضویت تمامی مرغداران گوشتی کشور تشکیل میشود
مسلمی از راهکار دیگر برای رفع عضوگیری در اتحادیهها و شرکتهای مرغداران گوشتی سخن گفت و بیان داشت: با تغییرات جدید شرکتهایی که در سالهای اخیر مجوز گرفته و مایل به حضور در زنجیره هستند میتوانند در اتحادیهها یا شرکتهای مستعد حضور یابند یا شرکتهای جدید را تشکیل دهند و هیچگونه محدودیتی برای ایجاد شرکتهای تعاونی مرغداران گوشتی جدید هم وجود ندارد.
وی از اقدام سوم دیگر برای رفع موانع عضوگیری در اتحادیه مرغداران گوشتی کشور خبر داد و افزود: در جلساتی که با هیات مدیره اتحادیه داشتیم نسبت به ایجاد تسهیلات و تمهیدات لازم برای عضویت واحدهای جدید تصمیمات مقتضی اتخاذ شد که یکی از آنها ارزشگذاری سهام شرکتها برای گرفتن اعضای جدید است؛ چراکه برخی شرکتها با گرفتن عضو جدید به خاطر مشکلات مالیاتی که به دلیل ارزشگذاری سهام انجام میشد، مخالف بودند.
مسلمی گفت: برای از میان برداشتن این مانع نیز سازمان وارد عمل شد و با انجام اصلاحاتی ، پرداخت اقساطی ارزش سهام توسط اعضای جدید از طریق تسهیلات و یا تخفیفات قابل توجه، بمیزان ۳۰ درصد را فراهم نمود.
معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بیان کرد: تمام تلاش سازمان این است که شرکتهای مرغداران گوشتی در زنجیرهای بههمپیوسته در قالب تأمین منافع اقتصادی مشترک ساماندهی شوند.