جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد: اغلب مردم به عفاف و حجاب توجه دارند و با نقض عمدی حجاب که در گوشه و کنار صورت می گیرد، برخورد می‌شود.

به گزارش جماران؛ دادستان عمومی و انقلاب تهران خطاب به کسانی که ادعای برپایی رفراندوم برای حجاب را دارند گفت: حجاب و عفاف از سیاست‌های الزام آور و پایه‌ای نظام اسلامی است بنابراین برخی روشنفکران نباید به دنبال این حرف‌ها بروند.

عباس جعفری دولت آبادی در پنجمین نشست بررسی وضعیت آسیب‌های اجتماعی با موضوع تحکیم خانواده و آسیب‌های مرتبط با این موضوع، تحکیم خانواده را یکی از سیاست‌های مهم و با ارزش جمهوری اسلامی دانست گفت: در اصول ده و بیست و یکم قانون اساسی و هم‌چنین مواد 101 و 102 برنامه ششم توسعه، بر حفظ کیان خانواده تاکید شده است.

دادستان تهران ازدواج صحیح و مناسب را به عنوان عامل دیگر مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: یکی از مشکلات کشور که باعث طلاق می‌شود، ازدواج‌هایی است که در بستر انتخاب نامناسب شکل می‌گیرد که به تدریج به طلاق منجر می‌شود یا در دراز مدت هم نمی‌تواند خانواده محکم و مستحکمی را ایجاد کند. 

دولت آبادی تاثیر خانواده زوجین در حل اختلافات مطابق اصل حکمیت در قرآن را مورد تاکید قرار داد و افزود: خانواده زوجین می‌توانند نقش مهمی در بنای ازدواج، رفع اختلافات، نشوز و شقاق زوجین و جلوگیری از طلاق داشته باشند؛ ولی متاسفانه کمتر به این ظرفیت در شکل‌گیری خانواده و فروپاشی آن توجه می‌شود و نقش خانواده‌ها کمرنگ شده است.

وی اظهار داشت: نهادهای اجتماعی مانند معاونت امور زنان ریاست جمهوری و تشکل‌های مردمی در بخش خصوصی، می‌توانند در استحکام و استمرار سیاست تحکیم بنیان خانواده مؤثر باشند.

دولت‌آبادی نقش دولت در تحکیم بنیان خانواده را به دلیل در اختیار داشتن قدرت سیاسی،‌ اجتماعی، فرهنگی و بودجه، تاثیرگذار و جدی عنوان کرد گفت: به عنوان مثال قانون تسهیل ازدواج جوانان به نحو مناسب اجرایی نشده است. 

دادستان تهران با تاکید بر نقش محاکم خانواده که مطابق با قانون اساسی تشکیل شده است،‌ بیان داشت: نحوه رسیدگی در دادگاه‌های خانواده حتما باید متفاوت از دیگر دادگاه‌ها باشد.

وی به پرونده‌ صدور چک بلامحل و دریافت نفقه اشاره کرد و گفت: درست است که موضوع هر دو پرونده وصول مال است ولی بین این دو تفاوت بسیاری وجود دارد؛ یک طرف زنی مستاصل و درمانده است که برای خرج روزانه مراجعه کرده در حالی که ممکن است دیگری به رغم عدم نیاز مالی، به مرجع قضایی آمده باشد، بنابراین باید ساختار این دادگاه‌ها و شیوه‌های رسیدگی آن متفاوت باشد.

دولت‌آبادی با بیان اینکه تلاش دادگاه‌ها باید معطوف به حفظ نهاد خانواده باشد، بیان داشت: درست است که طلاق مبغوض و بازداشت زوج مذموم است ولی به جز مواد اضطرار، دادگاه‌های خانواده باید کمک کنند زندگی‌ها دوباره شکل گیرد. البته به دلیل کثرت مراجعان به دادگاه‌های خانواده، این محاکم شاید نتوانند به خوبی وظایفشان را ایفا کنند ولی یکی از راهکارها این است که محاکم خانواده مطابق قانون اساسی در مسیر حفظ کیان خانواده حرکت کنند.

دادستان تهران نقش مشاوره به خانواده‌ها را مهم توصیف کرد و افزود: مشاوره‌ها در بخش عمومی معمولاً قبل ازدواج یا بعد از ازدواج انجام می‌شود ولی در دوران بحران و اختلاف نظر زوجین در محاکم، اگر مشاوره دقیق و هدفمند باشد، تاثیرگذار خواهد بود. اغلب زوجها در این مرحله ناراحت و عصبانی هستند و با این روحیه نزد قاضی حاضر می‌شوند بنابراین نیاز دارند در محیطی آرام مطالب خود را بیان کنند اگر چه نقش مشاوره‌ها بهتر از گذشته شده ولی کماکان پررنگ نیست.

دادستان تهران خطاب به کسانی که ادعای برپایی رفراندوم برای حجاب را دارند گفت: حجاب و عفاف از سیاست‌های الزام آور و پایه‌ای نظام اسلامی است و این نظام بر مبنای رأی مردم و توجه به اسلام تشکیل شده است بنابراین برخی روشنفکران نباید به دنبال این حرف‌ها بروند زیرا توجه به عفاف و حجاب، هم خانواده‌ها را مستحکم تر می‌کند و هم در سایه آن، ازدواج‌های بیشتری شکل می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اغلب مردم به عفاف و حجاب توجه دارند و با نقض عمدی حجاب که در گوشه و کنار صورت می گیرد، برخورد می‌شود.

وی خطاب به دستگاه‌هایی که برای تحکیم نهاد خانواده بودجه دریافت می کنند، تصریح کرد: دستگاه‌هایی که تکلیف دارند باید برنامه ریزی کنند و اگر مطابق قانون، دستگاه‌ها خود را به ارائه مشاوره به زوجین طی پنج سال اول زندگی مشترک که اکثر طلاق‌ها در این سال‌ها رخ می‌دهد، مکلف بدانند، طلاق مدیریت، و ازدواج‌ها پایدار خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.