حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه چگونه می شود فردی ۳۰ هزار میلیارد تومان اختلاس کند، تصریح کردند: اختلاس ها فردی انجام نمی شود، باید دقیق بر روی فعالیت بانک ها نظارت کرد و ساده از کنار این مسائل نگذشت.
به گزارش جماران؛ آیت الله ناصرمکارم شیرازی شامگاه پنجشنبه در دیدار وزیر اقتصاد و دارائی و هیئت همراه که در سفری دو روزه به قم آمده است، اظهارداشتند: متاسفانه برخی مواقع مطلع می شویم از طریق رسانه ها و اخباری که به دست ما می رسد که فلان فرد 30 هزار میلیارد تومان اختلاس کرده، چطور میشود؟ قطعا این کار یک فرد تنها نیست و یک گروه پشت این فرد هستند.
ایشان ادامه دادند: باید شجاعت داشته باشیم و عیبها را به مردم بگوییم و به دنبال اصلاح آنها باشیم؛ ترسوها عیبها را توجیه میکنند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی بیان کردند: شرایط امروز کشور به گونهای است که اگر دست به دست هم ندهیم مشکلات بیشتر میشود و تردیدی نیست در این اوضاع شرایط خطوط سیاسی نیز در تصمیمگیریها دخیل شود.
این مرجع تقلید با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، بخشی از این مشکلات را به دلیل سوء استفاده برخی از شرایط دانستند و گفتند: در برخی آمارها عنوان شده که ارزهایی به برخی داده شده تا کالا وارد کنند اما تنها 25 درصد آنها وارد کشور شده است. واردات با ارز 4 هزار و 200 تومانی انجام شده اما قیمت نهایی مطابق ارز 12 هزار تومانی است.
معظم له با اشاره به هزینههای دولت برای موسسات مالی و اعتباری ورشکسته به دلیل عدم نظارت کافی بر آنها افزودند: تمام این مشکلات مردم را در معرض قرار میدهد و درمان آنها نظارت دقیق است که شواهد نشان میدهد که به درستی صورت نمیگیرد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان این سوال که بحث قاچاق که به یک معما در کشور تبدیل شده با اذن چه کسی و چرا جلوگیری نمیشود خاطرنشان کردند: در این ایام شاهد بودیم که برخی کسبه با سوءاستفاده از شرایط با افزایش قیمت دلار قیمتها را بالا بردند اما با کاهش آن قیمتی کاهش پیدا نکرد.
ایشان با تاکید بر اینکه باید مخارج دولت هزینه راهاندازی اقتصاد و توسعه شود اظهارداشتند: شاید یارانه 45 هزار تومانی عددی نباشد اما در تعداد بالای دریافتکنندگان که ضرب شود عدد بسیار بزرگی است که حجم بالایی از منابع را صرف میکند.
این مرجع تقلید با اشاره به مشکل بانکها در کشور و با انتقاد از عدم کنترل و نظارت بر آنها تصریح کردند: بانکها مردم را جریمه میکنند و بر جریمه آنها نیز سود میگیرند؛ یکی از مشکلات بانکها تولید و خلق پول است، به عنوان مثال یک بانک 100 میلیارد سرمایه دارد اما به اندازه 200 میلیارد کار میکند و در نهایت ورشکسته میشود.
معظم له با اشاره به مشکلاتی که در پی افزایش نقدینگی در جامعه ایجاد میشود، بیان داشتند:نظارت بر بانکها باید افزایش پیدا کرده و برای خلق پول و افزایش نقدینگی در کشور فکری شود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه تمام سرمایه مردم دست بانکها است افزود: افزایش نقدینگی که در پی کار بیش از سرمایه بانکها اتفاق میافتد کار درستی نیست؛ اساس کار این است که وضعیت تولید بررسی شده و نقدینگی متناسب با همان توزیع شود.
معظم له خواستار شدت یافتن نظارت بر عملکرد بانکها شدند و گفتند: در زمینه واردات و صادرات نیز باید تدبیر شود و نظارت بر روند قاچاق کالا در دستور کار قرار گیرد.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه نباید در مردم یاس و ناامیدی ایجاد شود گفتند: گاهی شنیده میشود که برخی در پی مشکلات کشور پیشنهاد مذاکره با آمریکا را میدهند؛ آمریکا پای میز مذاکره ابتدا میگوید انرژی اتمی و تجهیزات موشکی خود را کنار بگذارید، از عراق، سوریه و یمن بیرون بروید و کاری به اسرائیل نداشته باشید، پس جایی برای مذاکره باقی نمیماند. این افراد چرا نمیفهمند که هدف اصلی آنها ساقط کردن حکومت و نظام است.
این مرجع تقلیددر ادامه با اشاره به حضور دزدانه رئیس جمهور آمریکا در عراق تصریح کردند: این حضور دزدانه نشاندهنده این است که این افراد در بین مردم دنیا منفور هستند، در حالی که در این اواخر پیشرفتهای زیادی در یمن، سوریه و فلسطین برای آزادیخواهان رقم خورده است.
معظم له پیروزیها در کشورهای مختلف سوریه، یمن و عراق را بارقههای امید و نکات مثبتی دانست که باید به مردم اطلاعرسانی شود و افزودند: ما راهی را آمدهایم که برگشتی ندارد و باید با قدرت به پیش رفت و در این مسیر همدلی و همراهی بسیار اهمیت دارد؛ گاهی شنیده میشود بین وزرا اختلافاتی وجود دارد که این قابل قبول نیست.