جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله در توضیح جایگاه قوانین و مقررات در آتش به اختیار عمل کردن اظهار میکند: بههیچوجه کسی نمیتواند برای آتش به اختیار عمل کردن خلاف قانون حرکت کند. چون رهبری خودشان بر اینکه باید مر قانون اجرا شود اصرار دارند بنابراین هیچگاه اجازه نمیدهند که خلاف قانون عمل شود. آتش به اختیار در نظر ایشان عمل در چارچوب قوانین است.
به گزارش جماران؛ جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه تأکید دارد: «آتش به اختیار» به معنای خلاف قانون عمل کردن نیست. قطعاً و یقیناً شخص رهبری چنین چیزی را مطرح نمیکنند و حتی بعید میدانم فرمانده کل سپاه هم گفته باشند که برای آتش به اختیار عمل کردن قوانین را کنار بگذارید.
اسماعیل کوثری در تفسیر معنای آتش به اختیار میگوید: رهبر انقلاب به گروه خاصی نگفتند که آتش به اختیار عمل کنند. مخاطب ایشان همه جوانها بود که در جهت منافع ملی در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و علمی کار کنند و اینگونه نباشد که اگر یک یا چند مورد نارسایی دیدند، ناامید شوند و کنار بکشند. بلکه جوانان باید چارهاندیشی داشته باشند و راهکار به مسئولان ارائه دهند.
او در توضیح جایگاه قوانین و مقررات در آتش به اختیار عمل کردن اظهار میکند: بههیچوجه کسی نمیتواند برای آتش به اختیار عمل کردن خلاف قانون حرکت کند. چون رهبری خودشان بر اینکه باید مر قانون اجرا شود اصرار دارند بنابراین هیچگاه اجازه نمیدهند که خلاف قانون عمل شود. آتش به اختیار در نظر ایشان عمل در چارچوب قوانین است.
کوثری در واکنش به اظهارات اخیر منتسب به فرمانده کل سپاه که «آتش به اختیار یعنی محدودیتها، ملاحظات و قوانین نباید مانع انجام اقدامات انقلابی توسط جوانان شود» میگوید: من چنین چیزی از ایشان نشنیدم که بخواهم درباره آن نظر دهم، اما آتش به اختیار عمل کردن به معنای پاگذاشتن روی قوانین و مقررات و برخلاف قوانین عمل کردن نیست. قطعاً و یقیناً میدانم که شخص رهبری نیز چنین نظری ندارند. حتی بعید میدانم فرمانده کل سپاه همچنین چیزی را مطرح کنند که قوانین را کنار بگذارید.
او اضافه میکند: یکی از مصداقهای آتش به اختیار عمل کردن، حرکت مردمی جهاد بسیج سازندگی است که برای کمکرسانی به محرومان به روستاها میروند. این کار نه برخلاف قانون است و نه منعی برای انجام آن وجود دارد.