اسفند 96 بود که اسفندیار رحیم مشایی به همراه علی اکبر جوانفکر در مقابل سفارت بریتانیا حکم حمید بقایی را آتش زد. 2 روز از این قضیه نگذشته بود که رحیم مشایی بازداشت شد.
به گزارش جماران؛ ایرنا نوشت: رئیس کل دادگستری استان تهران از تایید حکم های صادره درباره اسفندیار رحیم مشایی خبر داد و گفت: رای تایید شده قطعی است.
غلامحسین اسماعیلی افزود: رای های صادره در دادگاه بدوی بعد از تایید در دادگاه تجدید نظر قطعی و لازم الاجرا شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا رحیم مشایی می تواند درخواست اعمال ماده 477 داشته باشد یا نه، گفت: تاکنون تقاضایی نبوده؛ ضمن اینکه این موضوع از اختیارات رئیس قوه است آن هم در صورتی که وی حکم را خلاف بین شرع تشخیص دهد و مغایر موازین باشد.
اسفند 96 بود که اسفندیار رحیم مشایی به همراه علی اکبر جوانفکر در مقابل سفارت بریتانیا حکم حمید بقایی را آتش زد. 2 روز از این قضیه نگذشته بود که رحیم مشایی بازداشت شد.
شهریور امسال دادگاه اسفندیار رحیم مشایی در سه جلسه در شعبه 1 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی غضنفرآبادی بدون حضور وکلا برگزار و در سه عنوان اتهامی درمجموع به 6 سال و نیم حبس محکوم شد. البته طبق قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، اگر متهمی در چند عنوان اتهامی، چندبار محکوم شود، آن حکمی که بیشترین حبس را دارد در نظر گرفته می شود که مشایی با این وجود به تحمل 5 سال حبس محکوم شده بود.
اتهامات اسفندیار رحیم مشایی سه فقره بود که در اجرای ماده 134 قانون مجازات اسلامی دادگاه الزاما باید در مورد هر یک از اتهامات حداکثر مجازات قانونی را مورد حکم قرار می داد و بدیهی است که با توجه به تعدد اتهامات و آرای صادره، مجازات اشد در صورت تأیید از ناحیه دادگاه تجدید نظر استان قابلیت اجرا را خواهد داشت. نتیجه دادرسی این شده است که اسفندیار رحیم مشایی از بابت اتهام اول یعنی اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت کشور به استناد ماده 610 قانون مجازات اسلامی به تحمل 5 سال حبس محکوم شده است.
همچنین او در ارتباط با عنوان اتهامی تبلیغ علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی به استناد ماده 500 قانون مجازات اسلامی به تحمل یک سال حبس و در مورد اتهام سوم یعنی توهین به مقامات قضایی به سبب انجام وظیفه به تحمل 6 ماه حبس محکوم شده است. در مورد عنوان اتهامی سوم گرچه به استناد ماده 609 توهین به مقامات به جهت انجام وظیفه جنبه عمومی دارد و نیاز به شاکی خصوصی دارد اما در این عنوان اتهامی دو نفر از مقامات قضایی به عنوان شکات اسفندیار رحیم مشایی در پرونده شکایت کردند و شکایت آنها نیز مورد لحاظ و رسیدگی قرار گرفته است.
وکلای رحیم مشایی به حکم دادگاه بدوی اعتراض کردند و پرونده به شعبه تجدیدنظر رفت و 19 آذر دادگاه با وجود اعلام قبلی و ابلاغ وقت دادگاه، متهم پرونده از حضور در جلسه محکمه خودداری کرد اما وکلای وی در این جلسه حضور یافتند و به دفاع از اتهامات مشایی پرداختند.
قاضی زرگر در این جلسه در سخنان کوتاهی خطاب به وکلای متهم گفت: همکاری امری یک طرفه نیست و باید همه طرفها در این امر معاونت داشته باشند؛ فردی که در نظام اسلامی زندگی می کند برای همکاری با نظام تکلیف و وظیفهای مضاعف دارد اما وقتی در مقابل نظام می ایستد و یک حکم قانونی را آتش می زند، این برای هر کسی که وجدان دارد، آشکار می کند که مساله چیز دیگری است و همکاری نیست بلکه درگیری است و این درگیری باعث کشمکش می شود.