وزیر خارجه ایران تاکید کرد: «موشکهای ایران، برای دفاع هستند و ما به آنها برای بازدارندگی نیاز داریم. ما در منطقهمان بسیار کمتر از هر کشوری صرف هزینههای نظامی میکنیم و به همین دلیل است که ما از همان اول هم گفتهایم که موشکهای ما قابل مذاکره نیستند».
به گزارش جماران؛ «محمد جواد ظریف» در حاشیه نشست امروز شنبه «مجمع دوحه» ضمن رد اظهارات مقامهای آمریکایی درباره نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل توسط ایران تاکید کرد که واشنگتن ناقض فاحش این قطعنامه است و در موقعیتی برای اتهامزنی به ایران نیست.
وزیر خارجه ایران در حاشیه نشست «مجمع دوحه» در قطر به سوال شبکه قطری درباره برنامه موشکی ایران و ادعاهای آمریکاییها پاسخ داد.
خبرنگار شبکه «الجزیره انگلیسی» امروز شنبه در حاشیه نشست «مجمع دوحه» از «محمد جواد ظریف» که برایشرکت در این نشست به قطر رفته، سوال کرد که نظر شما درباره اینکه دولت «دونالد ترامپ» ایران را به دلیل آزمایشهای موشک بالستیک به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت متهم کرده است، چیست؟
وزیر خارجه ایران گفت: «اول از همه اینکه، موشکهای ایران، برای دفاع هستند و ما به آنها برای بازدارندگی نیاز داریم. ما در منطقهمان بسیار کمتر از هر کشوری صرف هزینههای نظامی میکنیم و به همین دلیل است که ما از همان اول هم گفتهایم که موشکهای ما قابل مذاکره نیستند».
ظریف در ادامه تاکید کرد: «موضوع دوم آن است که آمریکا با خروج از برجام، به صراحت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است و در نتیجه آنها در موقعیتی نیستند که درباره آن قطعنامه حرف بزنند چرا که آنها تلاش کردند که این قطعنامه را از بین ببرند اما به رغم تلاشهای آنها این قطعنامه همچنان پابرجا است».
وی افزود: «نکته سوم، قطعنامه ۲۲۳۱ ایران را از آزمایش کردن موشکها منع نمیکند بلکه به موشکهایی که برای حمل کلاهک اتمیهای طراحی شده باشند، اشاره دارد و برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ هم درباره این موضوع که ایران به دنبال سلاح هستهای نیست، راستی آزمایی کردهاند و درنتیجه ما اصلا هیچ کلاهک اتمی نداریم. این یعنی که موشکهایی که ما آزمایش میکنیم چارچوب درخواستی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض نمیکند، البته این قطعنامه درخواست کرده و نه اینکه ما را ملزم کرده باشد. آمریکاییها فکرشان معطوف به گذشته است و درباره قطعنامههایی حرف میزنند که دیگر وجود خارجی ندارند و قطعنامه ۲۲۳۱ جایگزین آن شده است و تلاش آنها برای نقض این قطعنامه به منظور احیای قطعنامههای پیشین هرگز موفق نخواهد شد».
خبرنگار شبکه الجزیره سوال کرد: «به نظر شما آینده توافق هستهای ایران (برجام) چیست؟ »
ظریف در جواب گفت: «به نظر من این توافق، یک دستاورد بزرگ دیپلماتیک است و تمام جامعه بینالمللی هم به آن اعتقاد دارد و در قطعنامه شورای امنیت هم به آن اشاره شده است و تمام جامعه بینالمللی میخواهد که این توافق باقی بماند اما آمریکا هر آنچه که توانسته برای تضعیف و از بین بردن این توافق انجام داده است اما بقیه جهان به نظر نمیرسد که آماده پذیرش قلدری آمریکا باشند».