«محمود صادقی» اظهار داشت: استیضاح، حق نمایندگان است ولی در این مورد، استیضاح وزیر امور خارجه کاملا بی معناست. این که هر فرد یا مسئولی صحبتی می کند وی را مواخذه و در مجلس استیضاح کنند کار درستی نیست.

به گزارش جماران؛ طرح استیضاح محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در حالی روز گذشته در 11 محور تقدیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی شد که اکثریت نمایندگان از نماد دیپلماسی و اعتدال گرایی دفاع می کنند و استیضاح را پروژه شکست خورده ای می دانند.

روز سه شنبه، ششم آذرماه 24 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که عمدتا منتسب به جبهه پایداری هستند طرح استیضاح وزیر امور خارجه را در 11 محور تقدیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی کردند با این حال اظهارات نمایندگان نشان می دهد که نه سخنان وزیر امور خارجه درباره پولشویی بهانه محکمه پسندی برای کشاندن ظریف به صحن علنی مجلس است و نه استیضاح کنندگان، حمایت و همراهی آنچنانی در جمع همکاران خود دارند. 

** ظریف نماد دیپلماسی است

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان این که دکتر ظریف نماد دیپلماسی کشور است، گفت: تضعیف این نماد به مصلحت نیست. 

«محمود صادقی» اظهار داشت: استیضاح، حق نمایندگان است ولی در این مورد، استیضاح وزیر امور خارجه کاملا بی معناست. این که هر فرد یا مسئولی صحبتی می کند وی را مواخذه و در مجلس استیضاح کنند کار درستی نیست. 

عضو فراکسیون امید مجلس با اشاره به سخنان دکتر ظریف در موضوع پولشویی گفت: پولشویی، بحث قابل انکاری نیست و یکی از معضلات کشور است که باید برای مقابله با آن تدبیر شود. 

** اکثریت نمایندگان به استیضاح ظریف رای نخواهند داد

«حجت الاسلام و المسلمین احمد مازنی» رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استیضاح حق نمایندگان است، اما باید توجه داشته باشیم که همه ما در یک کشتی نشسته ایم و نباید به گونه ای عمل کنیم که اعمال حق ما به تضییع حقوق دیگران منجر شود. 

وی با تاکید بر اینکه دکتر ظریف به عنوان نماد گفت و گو و منطق اسلامی- ایرانی در عرصه بین المللی ظاهر شده است، افزود: وزیر امور خارجه با بزرگترین قدرت های مدعی مذاکره و چانه زنی، وارد مذاکره شده و با موفقیت برجام را به نتیجه و به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رساند. 

مازنی ادامه داد: وزیر امور خارجه از هیچ تلاشی برای سربلندی و احقاق حقوق ملت ایران کوتاهی نکرده است؛ در چنین شرایطی تضعیف جایگاه وی می تواند تضعیف جایگاه دیپلماسی کشور تلقی شود. 

این نماینده مجلس گفت: من به استیضاح دکتر ظریف رای نمی دهم و اگر هم در مجلس طرح شود، اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان مردم از آقای ظریف قدردانی خواهند کرد و به استیضاح رای نخواهند داد. 

** استیضاح کنندگان حرف تازه ای ندارند 

دیگر نماینده مردم تهران در مجلس نیز گفت: امروز در شرایط خاصی از دیپلماسی با جهان هستیم و در این شرایط استیضاح وزیر امور خارجه به سود منافع ملی نیست، اگر استیضاح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود، قطعا با مخالفت و انتقاد اکثریت نمایندگان روبرو خواهد شد، مگر تعداد معدودی که طی چند سال اخیربه بهانه های مختلف طرح سوال از وزیر امور خارجه را رویه خود قرار داده اند. 

« محمدرضا بادامچی» خاطرنشان کرد: موضوعاتی که دکتر ظریف به آن اشاره کرد، واقعیت هایی است که در کشور ما وجود دارد و ما به جای اینکه هوشیاری به خرج دهیم و اگر مواردی از پولشویی در بخش های مالی کشور دیده می شود با آن مبارزه کنیم، دستگاه دیپلماسی کشور را مورد هجمه قرار داده ایم. 

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی از احتمال انصراف امضا کنندگان استیضاح خبر داد و گفت: با توجه به موضوعات مهمی که در حوزه سیاست خارجی کشور در جریان است و همچنین کارنامه موفق وزیر امور خارجه در این زمینه این احتمال وجود دارد که نمایندگان خواهان استیضاح، از درخواست خود انصراف دهند. 

بادامچی یادآور شد: امضاکنندگان استیضاح به روال سابق هیچ حرف تازه ای ندارند و به صرف بهانه تراشی و ادعاهای واهی این موضوع را مطرح کرده اند؛ اکثریت نمایندگان مخالفان استیضاح هستند و مجلس همچنان که همیشه به آقای دکتر ظریف اعتماد کرده است، باز به وی رای اعتماد می دهد.

وی ادامه داد: جریانی در کشور، ارتباط و تعامل مثبت با دنیا را نمی پذیرند و حتی خطر جنگ و تبعات آن را نادیده می گیرند، وضعیت اقتصادی جامعه و مشکلات کشور را در سال های اخیر درک نمی کنند؛ به همین دلیل به دنبال مخالفت با دولت و زیر سوال بردن دستاوردهای دستگاه دیپلماسی در سال های اخیر هستند. 

عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: مخالفان با تضعیف دولت می خواهند صدای خود را بلند کنند در حالی که هیچ جایگاهی در جامعه ندارند، زمانی برجام را بهانه کرده و دستاوردهای آن را در حوزه اقتصادی و سیاست خارجی منکر شدند و اکنون نیز با هدف مخالفت با FATF، دستگاه دیپلماسی و وزیر امور خارجه را هدف قرار داده اند؛ بی آنکه به الزاماتی که از منظر جهانی و بین المللی برای کشورهای عضو سازمان ملل مطرح است، توجه کنند.

** سخنان ظریف درباره پولشویی را قبلا خود دوستان اصولگرا اعلام کرده بودند

«کمال دهقانی فیروزآبادی» نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم با تاکید بر اینکه ابزار نظارتی استیضاح باید برای رشد و تعالی و کاهش کاستی ها باشد، گفت: دکتر ظریف فردی است که در طول سال های گذشته به بهترین شکل وظیفه دیپلمات گری و انقلابی بودن خود را به جا آورده است 

وی ادامه داد: وزیر امور خارجه در صحبت ها و مذاکراتش همراه با صلابت از منافع ملی کشور دفاع کرده است و من هیچگاه ندیدم که ظریف کوچکترین اعتمادی به غربی ها و طرف مذاکره داشته باشد، او با بی اعتمادی ولی با صلابت با آنان مذاکره کرده است. 

نماینده مردم تفت و میبد در مجلس با تاکید بر این که دکتر ظریف کار خود را به درستی انجام می دهد، گفت: صحبت هایی که دکتر ظریف در مورد پولشویی مطرح کرد و به مذاق عده ای خوش نیامده است، موضوعی که قبلا هم خود دوستان اصولگرا اعلام کرده بودند و این واقعیتی در کشورماست. 

دهقانی فیروزآبادی افزود: پولشویی در همه کشورهای دنیا وجود دارد، شاید بزرگترین پولشویی ها در آمریکا وجود دارد حتی در سوییس هم وجود دارد، وقتی در کشور خود اقرار می کنیم که 15 میلیارد تا 20 میلیارد دلار قاچاق داریم یعنی پولشویی وجود دارد وقتی فرار مالیاتی و موسسات مالی و اعتباری عاجزانه اعلام ورشکستی می کنند و دستگاه های قضایی ورود می کنند این نشان می دهد که پولشویی وجود دارد. 

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: ما پولشویی سازمان یافته در کشور نداریم ولی وقتی قاچاق مواد مخدر در کشور ما تا این حد زیاد است یعنی پولشویی وجود دارد. 

وی یادآور شد: دکتر ظریف هیچ نهاد و دستگاهی را متهم به پولشویی نکرده ولی پرده از واقعیت هایی در کشور برداشته که ما باید آستین ها را بالا بزنیم و مشکل پولشویی را در کشور حل کنیم. 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.