امروز(سه شنبه) خبر تهیه طرح استیضاح لاریجانی که برای اولین بار در تاریخ انقلاب مطرح شد طی نامه 27 نماینده که خواستار پاسخگویی لاریجانی در خصوص علت ارجاع لوایح مبارزه با پولشویی و پالرمو به مجمع تشخیص مصلحت نظام شده بودند، توجه ها را به سمت خود جلب کرد.
به گزارش جماران، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی از درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس در مورد استیضاح علی لاریجانی مجلس شورای اسلامی خبر داد.
متن این نامه به شرح ذیل است:
ریاست محترم کمیسیون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی
همانگونه که میدانید شورای محترم نگهبان طی نامههای شماره ۹۷/۱۰۲/۷۲۶۲ و ۹۷/۱۰۲/۷۲۷۴ مورخ ۱۸ مهرماه ۹۷ (پیوست یک و دو) اصلاحات اعمال شده در جلسه سوم مهرماه ۱۳۹۷ مجلس شورای اسلامی جهت رفع ایرادات آن شورا را در خصوص تصویب لوایح الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی را کافی ندانسته و کماکان این مصوبات را مغایر بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی اعلام کرده است.
متعاقب آن، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی طی مکاتبه شماره ۶۰۲۹۰ به تاریخ ۱۹ مهرماه ۹۷ مصوبات موصوف را که مورد ایراد شورای نگهبان بوده است بدون ارجاع به کمیسیون و متعاقباً طرح در صحن علنی رأساً و مستقیماً و بدون اطلاع مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال میکند. (پیوست ۳)
پر واضح است که به استناد اصل ۱۱۲ قانون اساسی مجمع تشخیص مصلحت نظام وقتی در خصوص مصوبات مجلس تصمیم میگیرد که مجلس (نه ریاست آن) با در نظر گرفتن مصلحت نظام نظر شورای محترم نگهبان را تأمین نکند و طبق ماده ۲۰۰ قانون آئیننامه داخلی مجلس، اگر مصوبات مجلس وافی نظرات شورای نگهبان نباشد مجدد در مجلس مطرح میگردد و در صورتی که مجلس با در نظر گرفتن حفظ مصلحت نظام همچنان بر رأی خود باقی باشد مجلس مصوبه مذکور را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال میکند.
تصدیق میفرمائید که اقدام ریاست محترم مجلس در ارسال مصوبات فوقالذکر به مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون جری تشریفات قانونی یعنی طرح در صحن علنی و اصرار مجلس به مصوبه خود مغایر صریح اصل ۱۱۲ قانون اساسی و ماده ۲۰۰ آئیننامه داخلی مجلس و ناقض سوگندی است که برابر ماده ۱۶ آئیننامه به خداوند قادر متعال در برابر قرآن کریم یاد کرده است.
علیالمراتب به استناد ماده ۲۴ آئیننامه مذکور رسیدگی به اقدام مغایر قانون رئیس محترم مجلس توسط اینجانبان امضاء کنندگان ذیل به عنوان نمایندگان مردم مورد تقاضا میباشد.
اسامی نمایندگان امضا کننده به شرح زیر است:
حاجی دلیگانی، سهراب گیلانی، جواد کریمی قدوسی، حسینی کیا، ضیاءالله اعزازی ملکی، اکبر ترکی، موسوی لارگانی، کعبی، نصرالله پژمانفر، حسین نقوی حسینی، محمد اسماعیل سعیدی، احمد سالک، ذبیح الله نیکفر، محمد شکری، صدیف بدری، سید قاسم جاسمی، پور بافرانی، سید راضی نوری، مجتبی ذوالنوری، ابطحی.
اگرچه در نامه ی 27 نماینده ی مذکور اسمی از استیضاح برده نشده ام حاجی دلیگانی در گفت و گو با رسانه بر موضوع استیضاح لاریجانی به وسیله ی این نامه تاکید کرده است.
نماینده شاهین شهر همچنین در حساب توییتری خود نوشت:
تکرویهای لاریجانی، راهی جز استیضاح او برایمان باقی نگذاشت/ بزودی هیاتِ رسیدگی به اقدام خلاف قانون لاریجانی، تشکیل جلسه میدهد
طرح سوال از رئیس مجلس از نصاب افتاد
یک عضو هیأت رئیسه مجلس میگوید امضای نمایندگان مجلس برای سوال از رئیس مجلس شورای اسلامی از نصاب افتاده است.
علی اصغر یوسفنژاد نماینده ساری و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس مجلس به دلیل ارجاع دو لایحه پالرمو و پولشویی به مجمع تشخیص مصلحت نظام، بدون بررسی مجدد در صحن به ایرناپلاس میگوید: اگر 25 تن از نمایندگان مجلس نسبت به وظایف رئیس مجلس که طبق آیین نامه به او محول شده است، ایرادی وارد کنند، میتوانند درخواست اعتراض خود را به کمیسیون آیین نامه اعلام کنند و کمیسیون در این باره اظهار نظر میکند.
وی ادامه میدهد: درخواست سوال از آقای لاریجانی 27 امضا داشته، ولی در حال حاضر به 20 امضا کاهش پیدا کرده و چون از نصاب افتاده است، دیگر قابل بررسی نیست.
این عضو هیأت رئیسه مجلس درباره علت اینکه لاریجانی دو لایحه پولشویی و پالرمو را بدون ارجاع به کمیسیون و بررسی در صحن به مجمع تشخیص ارسال کرده میگوید: این از اختیاراتی است که نمایندگان با رأیگیری به رئیس و هیأت رئیسه مجلس میدهند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا آیین نامه چنین حقی به آقای لاریجانی داده است، تأکید میکند: بله. اگر در موضوعی ابهامی وجود داشته باشد، رئیس مجلس میتواند به کمیسیون ارجاع دهد.
نماینده ساری درباره این اقدام نمایندگان معتقد است که این کار از حقوق نماینده است، ممکن است نماینده ای چنین تشخیصی داشته باشد و جز او به کسی ربطی ندارد.