نوسانات قیمت جهانی نفت طی شش هفته اخیر نشان می دهد که نه تنها سیاست های تحریمی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بر ایران کارساز نبود، بلکه موجب وخیم تر شدن وضعیت بازار جهانی نفت شده است.
به گزارش جماران؛ روزنامه استرالیایی 'سیدنی مورنینگ هرالد' روز پنجشنبه در تحلیلی با اشاره به افزایش قیمت و شکنندگی بازار جهانی نفت نوشت سیاست ضد ایرانی ترامپ بازار جهانی نفت را به هم ریخته است.
'استفان بارتولومئوز'در این تحلیل اضافه کرده است تاثیر منفی افزایش قیمت نفت مخرب تر از تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران است .
در ادامه این مطلب اضافه شده است 'شرایطی که اکنون بازار مالی جهانی در آن بسر می برد بسیار شکننده تر از آن است که بتوان انتظارش را داشت.
به نوشته این روزنامه ،نوسانات قیمت جهانی نفت طی شش هفته اخیر نشان می دهد که نه تنها سیاست های تحریمی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بر ایران کارساز نبود، بلکه موجب وخیم تر شدن وضعیت بازار جهانی نفت شده است.
در ادامه این مطلب اضافه شده است تاثیر افزایش قیمت نفت بیشتر از تاثیر تحریم ها علیه ایران است، چرا که قیمت نفت طی شش هفته قبل به 86 دلار و 29 سنت درهر بشکه رسید که این میزان بالاترین قیمت در چهار سال گذشته بوده است.
تحلیلگر معتقد است این قیمت طی این شش هفته با 25 درصد کاهش تا 66 دلار در هر بشکه رسید، چرا که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از سازمان تولید کنندگان نفت (اوپک) خواست با افزایش تولید نفت از تاثیر منفی کاهش نفت ایران بر بازار جلوگیری کنند.
از نظر او، اگرچه اوپک به دستور رئیس جمهوری آمریکا عمل کرد و تولید کنندگان نفت آمریکایی نیز سعی کردند با افزایش یا کاهش تولید، کنترل بازار نفت را در دست خود بگیرند، اما با آغاز مرحله جدید تحریم ها علیه ایران در 4 نوامبر (13 آبان) به خوبی دیدیم که قیمت نفت بار دیگر با یک افزایش قابل ملاحظه تا به 73 دلار در هر بشکه رسید.
'یعنی تحریم هایی که ترامپ آنها را سخت ترین تحریم ها تاریخی علیه ایران تلقی می کرد چندان هم پیش بینی می شد سخت نبوده و بر روی ایران تاثیر منفی نداشت بلکه بیشتر بازار جهانی نفت را تحت تاثیر خودش قرار داد، چون آمریکا مجبور شد هشت کشور چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و چند کشور دیگر را مشمول برخی معافیت ها کند تا از تاثیر منفی این تحریم ها بر بازار جهانی نفت بکاهد'.
به نوشته این روزنامه، با این وجود اوپک همچنان در اندیشه کاهش سهم تولید خود است تا از کاهش احتمالی قیمت نفت بکاهد، بنابراین نمی توان با اطمینان گفت که سیاست های تحریمی آمریکا علیه ایران کارساز بوده است چون اگر نبود معافیت هشت کشور برای انجام معامله نفتی با ایران بی تردید بازاز جهانی نفت بدتر از وضعیت فعلی می شد و هنوز هم نمی توان امیدوار بود قیمت نفت فراتر از قیمت فعلی نرود.
البته نویسنده معتقد است که شکنندگی بازار نفت صرفا به دلیل تحریم های اقتصادی علیه ایران نیست بلکه این افزایش قیمت جهانی نفت تقریبا متاثر از عواملی است که از کنترل آمریکا و حتی اوپک نیز خارج است، از جمله آنها، جنگ تجاری میان آمریکا و چین است که حتی تغییر سیاست های مالی و پولی در آن کشور را نیز در پی داشت و هنوز هم معلوم نیست چه تاثیر مخرب بیشتری نیز در پی داشته باشد.
براساس این تحلیل، تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران نه تنها تاثیر چندانی در میزان تولید نفت ایران نداشت بلکه باید منتظر نتیجه دیدار آتی میان رهبران آمریکا و چین باشیم تا ببینیم آیا تاثیری بیشتری بر بازار انرژی جهانی خواهد گذاشت؛ چون این جنگ تجاری حتی کشورهای اروپایی را نیز درگیر خود کرده است و اقتصاد آنها را با بحران مشابهی مواجهه ساخته است.