مقام بلندپایه فرانسوی با ابراز اطمینان از اجرایی شدن سازوکار مالی ویژه اتحادیه اروپا برای ایران گفت: امیدواریم ابزار قانونی در چند روز آینده آماده شود. سپس ظرف چند هفته یا چند ماه کیفیت انجام آن نهایی شده و در سال 2019 اجرایی شود.

به گزارش جماران؛ مقام بلندپایه فرانسوی در گفت و گو با خبرگزاری رویترز اطمینان داد که سازوکار مالی ویژه اتحادیه اروپا برای ایران به زودی آماده می شود.

رویترز در گزارشی با اشاره به مخالفت اتحادیه اروپا با اعمال دور دوم تحریم های آمریکا علیه ملت ایران نوشت: این اتحادیه ابراز امیدواری کرده است که سازوکار مالی ویژه موسوم به (SPV) را آماده کند.

اتحادیه اروپا روز جمعه همزمان با اعلام این تحریم ها از سوی واشنگتن در بیانیه مشترکی با آلمان، انگلیس و فرانسه ضمن ابراز تاسف از این اقدام دولت آمریکا تاکید کرد که برای تکمیل سازوکار مالی ویژه اراده مشترک وجود دارد.

براساس گزارش رویترز، چند دیپلمات اروپایی گفتند که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از چند کشور برای میزبانی این سازوکار مالی درخواست کرده اما هنوز کشوری برای این منظور اعلام آمادگی نکرده است.

«پیر موسکوویچی» کمیسر امور اقتصادی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران را تایید نمی کند.

سازوکار مالی ویژه اتحادیه اروپا به عنوان واسطه ای اروپایی به منظور کنار زدن نظام مالی آمریکا برای تسهیل تعاملات مالی شرکت ها و کشورهای اروپایی با ایران طراحی شده است.

مقام بلندپایه فرانسوی با ابراز اطمینان از اجرایی شدن این سازوکار به رویترز گفت: امیدواریم ابزار قانونی در چند روز آینده آماده شود. سپس ظرف چند هفته یا چند ماه کیفیت انجام آن نهایی شده و در سال 2019 اجرایی شود.

سازوکار مالی ویژه اتحادیه اروپا در کنار دیگر ابتکارهای این اتحادیه از شرکت های اروپایی که با ایران تعامل مالی دارند در مقابل تحریم های آمریکا حفاظت می کند.

به گزارش جماران، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا 18 اردیبهشت ماه گذشته خروج آمریکا از برجام را اعلام کرد اما بلافاصله دیگر کشورهای امضا کننده این توافق یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محکوم کردن خروج این کشور از این توافق چندجانبه بین المللی، تاکید کردند که به برجام پایبند مانده و از تجارت شرکت هایشان با ایران حمایت می کنند.

ترامپ با حربه تروریسم اقتصادی و تحریم های یک جانبه غیرقانونی و فشار به جامعه جهانی به دنبال ایجاد جنگ روانی و القای انزوای ایران است اما تجربه ماه های اخیر و همراهی نکردن جهان با آمریکا نشان داد که این کشور هیچگاه به هدف خود دست نخواهد یافت.

تحریم هایی که آمریکا یک جانبه علیه ملت ایران اعلام می کند، از مدت ها قبل شروع شده و جامعه جهانی با آنها همراهی نکرده تا جائیکه ترامپ مجبور شده است از برخی از آنها عقب نشینی کند. در این مورد می توان به اظهارات رئیس جمهوری، وزیر امور خارجه و رئیس بانک مرکزی ایران اشاره کرد.

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است هیچ تحریمی نیست که آمریکا بخواهد بعدا انجام دهد، بعضی از افرادی که در آمریکا به دنبال تحریم ایران بودند بیش فعال بودند؛ بنابراین هیچ چیز جدیدی برای نوامبر ( 13 آبان ماه) وجود ندارد که انجام دهند و این یک موضوع کاملا تبلیغی و روانی است.

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی با اشاره به مخالفت کشورها با تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران نوشت: بسیاری از کشورهای خریدار نفت ایران آشکارا تحریم های آمریکایی را نقض می کنند یا خواستار معافیت از تحریم های ضدایرانی آمریکا هستند.

آخرین خبرها حاکی هستند که آمریکا تاکنون مجبور شده است دست کم هشت کشور را از تحریم نفتی علیه ایران معاف کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.