پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

از سوی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا؛

تایید استیصال دولت ترامپ در قطع صادرات نفت ایران

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ایالات متحده در میانه فرآیندی داخلی برای بررسی مستثنی کردن برخی کشورها از کاهش چشمگیر [خرید نفت از ایران] است. ما به صورت مورد به مورد با کشورها کار می کنیم.

به گزارش جماران؛ آمریکا که به دلیل تحریم های ضدایرانی موردانتقاد شدیدجهانی قرار گرفته است، تحت فشار متحدانش بار دیگر از مواضع خود عقب نشینی کرده و اعلام کرد در حال بررسی معافیت برخی کشورها از تحریم ها علیه نفت ایران است.

به نقل از ANI، «هدر نوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به این خبرگزاری هندی گفت: ایالات متحده در میانه فرآیندی داخلی برای بررسی مستثنی کردن برخی کشورها از کاهش چشمگیر [خرید نفت از ایران] است. ما به صورت مورد به مورد با کشورها کار می کنیم.

با این حال،وی اظهار داشت که هدف آمریکا آن است که خرید نفت از ایران به صفر برسد. خبرگزاری ANI بااشاره به معافیت های آمریکا نوشت: هند یک گام به توافق با آمریکا نزدیک شده است؛ توافقی که به دهلی نو امکان می دهد خرید نفت از ایران را ادامه بدهد. 

تارنمای بلومبرگ پنجشنبه به نقل از مقام های آگاه گزارش داد که کره جنوبی و هند درباره طرح کلی معافیت این کشورها از تحریم های آمریکا علیه ایران با واشنگتن به توافق رسیده اند. به گفته این مقام ها که نامشان ذکر نشده، هنوز تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده و بعید است پیش از اجرایی شدن تحریم های نفتی واشنگتن علیه ایران در 5 نوامبر (13 آبان) اعلانی در این باره صورت گیرد.

پیشتر نیز روزنامه «اکونومیک تایمز» به نقل از مقام های آگاه هندی خبر داد که آمریکا موافقت کرده است تا به این کشور در خصوص تحریم های ایران معافیت دهد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در اردیبهشت ماه سال جاری خروج کشورش از برجام را اعلام کرده و تحریم های لغو شده علیه ایران را بازگرداند. دور اول این تحریم ها، 6 اوت (15 مرداد) اعمال شد و دور دیگر آن که عمدتا شامل تحریم صنایع نفت و بانکداری ایران است،4نوامبر(13 آبان)اعمال می شود. آمریکا گفته که قصد دارد صادرات نفت ایران را به صفر برساند؛ موضوعی که به گفته کارشناسان عملی کردن آن غیرممکن است.

ناکامی دیگر آمریکا در زمینه سوئیفت است که این کشور نتوانسته حتی بانک های آمریکایی را متقاعد کند دسترسی ایران به این پیام رسان مالی را قطع کنند. 

تلاش ترامپ برای قطع دسترسی ایران به سوئیفت باعث ایجاد اختلاف داخلی در دولت وی شده و اعضای ارشد دولت وی با این اقدام مخالفت کرده اند. از سوی دیگر کشورهای اروپای سعی دارند با ایجاد مکانیسمی تازه که مستقل از سوئیفت است و تحت تاثیر تحریم های آمریکا قرار نخواهد گرفت، روابط بازرگانی خود را با ایران حفظ کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.