سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتحادیه اروپا و دیگر اعضای گروه 4 به علاوه یک، علاقه مند به یکجانبه گرایی بویژه از نوع سیاست های ترامپ نیستند و از همین رو، پس از خروج آمریکا از برجام، مذاکرات بین ایران و اتحادیه اروپا از یک سو و از سوی دیگر با سایر کشورهای چهار به علاوه یک آغاز شد تا ساز وکارهایی برای ادامه برجام طراحی شود و بتواند منافع جمهوری اسلامی ایران را تأمین کند.
به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولتهای اروپایی اجازه ندهند عناصر ثالث که مخالف روابط رو به گسترش ایران و اتحادیه اروپا هستند، سناریوهای مخرب از پیش تعیین شده خود را پیش ببرند.
بهرام قاسمی ضمن تکذیب اتهامات مطروحه از سوی برخی سیاستمداران دانمارکی، افزود: جمهوری اسلامی ایران با هر گونه اقدام خشونت آمیز و تروریستی مخالف بوده و اقدامات اینچنینی از نظر ما محکوم، قابل سرزنش و تقبیح است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، جمهوری اسلامی ایران تاکنون برای مبارزه با تروریسم و خشونت، هزینههای زیادی پرداخته و خود، قربانی تروریسم است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان اضافه کرد: از سوی دیگر، اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی از شرکای عمده ایران محسوب می شوند.
قاسمی با اشاره به اینکه ایران و اتحادیه اروپا از گذشته در حوزه های مختلف صنعت، کشاورزی، فناوری، مسائل پولی و بانکی روابط بسیار خوبی داشته اند، اظهار کرد: پس از خروج آمریکا از برجام در 18 اردیبهشت ماه و بازگشت تحریم های غیرقانونی و یکجانبه این کشور علیه ایران، جهان در مقابل این سیاست، کاملاً ایستادگی کرد و علاقه و اراده سیاسی خود را برای حفظ برجام نشان داد.
وی گفت: اتحادیه اروپا و دیگر اعضای گروه 4 به علاوه یک، علاقه مند به یکجانبه گرایی بویژه از نوع سیاست های ترامپ نیستند و از همین رو، پس از خروج آمریکا از برجام، مذاکرات بین ایران و اتحادیه اروپا از یک سو و از سوی دیگر با سایر کشورهای چهار به علاوه یک آغاز شد تا ساز وکارهایی برای ادامه برجام طراحی شود و بتواند منافع جمهوری اسلامی ایران را تأمین کند.
قاسمی با بیان اینکه از طریق این ساز وکار قرار است کشورها و بخشی از شرکتهای اروپایی کماکان به همکاری های خود با ایران ادامه دهند، افزود: مذاکرات دو طرف تا به امروز به نتایج مطلوبی رسیده و راهکارهای مشخصی برای استمرار همکاری های دو طرف اتخاذ شده که در حال نهایی شدن است.
وی یادآور شد: این مذاکرات و گفت وگوها مورد موافقت ایالات متحده آمریکا، رژیم صهیونیستی و چند کشور معدود در منطقه نیست و آنها سعی می کنند روابط ایران و اروپا را با بن بست مواجه کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: آمریکا تاکنون هرچه می توانسته در اعمال فشار علیه ایران و ارعاب و ایجاد تردید در کشور ها و شرکت ها برای ممانعت از همکاری با ایران انجام داده که البته این رفتارهای تحقیرآمیز با عکس العمل کشورهای جهان روبرو شده است.
قاسمی گفت: آمریکا جنگ روانی علیه ایران را تشدید کرده و تلاش می کند با ایران هراسی نزد افکار عمومی اروپا و دیگر کشورهای جهان، در جهت اهداف نابخردانه خود گام بردارد و مانع همکاری دیگر کشورها با ایران شود.
به تأکید وی، آنچه دیروز توسط برخی مقامات دانمارک مطرح شد، کاملاً بی اساس و نادرست است و اطلاعاتی که گردآوری شده نیز این نکته را نشان می دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: گفته می شود فردی ایرانی الاصل با تابعیت نروژی قرار بوده علیه مخالفان ایران اقدام تروریستی انجام دهد؛ این شخص کاملاً موهوم و بی نام و نشان است.
وی با بیان اینکه هیچ دلیل و مدرکی در این خصوص به طرف ایرانی ارائه نشده، افزود: پیش از ارایه هرگونه سند و مدرک و برگزاری محکمه ای، این اتهام به ایران نسبت داده شده که چنین کاری خلاف روابط دوستانه و تمام موازین حقوقی و قضایی شناخته شده است.
قاسمی یادآور شد: قراین نشان می دهد که آمریکا، رژیم صهیونیستی و کانون بدنام دیگری که امروز با اتهامات بسیار سنگین مواجه است، تلاش میکنند در این جنگ روانی ایران را مورد اتهام قرار داده و از این طریق روابط ایران و اتحادیه اروپا را در آستانه مرحله دوم تحریم های آمریکا تخریب کنند.
وی گفت: توصیه میکنیم مقامات ذیصلاح و خردمند دانمارک که روابط بسیار خوبی با ایران داشته اند، این موضوع را دقیقاً مورد بررسی قرار دهند و اطمینان داریم که یک بررسی بیطرفانه توسط عناصر آگاه و مستقل، در نهایت اتهامات را نسبت به ایران برطرف می کند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: بر اساس اخباری که منتشر شده، به نظر می رسد اطلاعات غلطی توسط یک سرویس امنیتی خارج از اروپا در اختیار دانمارک قرار گرفته و متأسفانه دانمارک در یک اقدام شتابزده این موضوع را مطرح کرده است.
وی با اشاره به حضور سفیر دانمارک در وزارت امور خارجه، گفت: همانگونه که شاهد بودید، امروز ما این مسأله را تکذیب و مراتب اعتراض خود را به این رفتار دولت دانمارک به سفیر این کشور اعلام کردیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: ما علاقه مندیم اتحادیه اروپا، مسؤول عالی سیاست خارجی این اتحادیه و دیگران در این مورد دخالت کنند و اسناد مورد ادعای طرف دانمارکی را دقیقاً مورد بررسی قرار دهند.
وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا و دولت ها و کشورهای اروپایی در این مقطع خاص با حساسیت ویژه و توجه به اینکه این موضوع قطعاً یک سناریو از پیش تعیین شده است، آن را مورد ارزیابی قرار دهند و اجازه ندهند عناصر ثالث که مخالف روابط ایران و اتحادیه اروپا هستند، اهداف خود را پیش ببرند.
قاسمی در پایان خاطرنشان ساخت؛ برای روشن شدن موضوع، این آمادگی وجود دارد که در صورت حسن نیت طرف دانمارکی، این موضوع مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد.