معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: در رابطه با اربعین ٢٠ دستگاه در وزارت کشور مستقر هستند که این جدای از ستاد عراق است. برگزاری مراسم اربعین یک تجریه خاص و ویژه است که بین بخش دولتی و خصوصی سازماندهی شده و در سال ٩٦ خیلی وضع بهتری نسبت به گذشته داشتیم.
به گزارش جماران، حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در نشست خبری خود گفت: از سال گذشته که اربعین تمام شد تا امروز برنامه اربعین تعطیل نشده است؛ چرا که مدیریت این برنامه چندوجهی و منحصر به خودش است و ما برنامه دیگری در کشور نداریم که شما طی ١٥ روز جمعیت بالایی را از کشوری به کشور دیگر انتقال دهید.
وی افزود: در رابطه با اربعین ٢٠ دستگاه در وزارت کشور مستقر هستند که این جدای از ستاد عراق است. برگزاری مراسم اربعین یک تجریه خاص و ویژه است که بین بخش دولتی و خصوصی سازماندهی شده و در سال ٩٦ خیلی وضع بهتری نسبت به گذشته داشتیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با اشاره به اینکه باید از مردم برای مدیریت سفر و همراهیهایشان با مسئولان تشکر کنیم، گفت: در همین زمینهها نقش رسانهها بیبدیل است که هم کار فرهنگی و هم اطلاعرسانی انجام میدهند.
ذوالفقاری تاکید کرد: بین ما و عراق تئوافقی امضا شد در ٩ بخش که مسائل مربوط به روادید و مسائل دیگر را در بر میگیرد، پیگیریهای داخلی هم انجام شد. کلیه سازمانها همانند سنوات گذشته کار میکنند شهرداری تهران هم مثل سنوات گذشته مسئولیت خود را انجام میدهد، امروز هم در شورای شهر امیدواریم برنامه تصویب شود تا کارها ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه در بخش زیرساخت در محورهای مواصلاتی اربعین حدود ٨٤ کیلومتر راه اصلی اضافه شده است، عنوان کرد: در مسیرها از نظر ایمنی هم اقداماتی در نظر گرفته شده است، افزایش گیتها را داشتیم که در همین زمینه ٢٠٠ گیت در مرز شلمچه و ٦٠ گیت هم در مرز خسروی وجود دارد.
ذوالفقاری با اشاره به ارتقای وضعیت مسائل بهداشتی و پارکینگها عنوان کرد: خط لوله آب چذابه با ظرفیت روزانه ٣٠٠ هزار نفر و مهران هم به همین شکل است در زمینه تصفیه و بستهبندی آب ٤٠٠ هزار بسته تولید داریم. روشنایی برای شبها نصب شده است. کنارگذرهای مهران و چذابه که در اتوبوسها در این زمینه مشکل داشتند، اصلاح شده است. بحث آسفالت را هم پیگیری میکنیم.
وی اظهار داشت: جانمایی سایت منطقه را برای موکبها تهیه کردیم که موجب ترافیک نشوند و خدمات درمانی در دسترس باشد. در مسیر ملکشاهی دسترسیها انجام و پلی نصب شد. امیدواریم از نظر جادهای امسال مشکلی نداشته باشیم.
رئیس ستاد مرکزی اربعین با اشاره به اینکه تعداد موکبهای شناسنامهدار ١٩٤٥ موکب است که مستقر میشوند، همچنان درخواستها برای برپایی موکب ادامه دارد. خدماتدهی از نظر اسکان و تغذیه از دهم صفر تا ٢٣ صفر یعنی سه روز بعد از اربعین ادامه دارد، قبل و بعد از آن برنامهای نداریم.
وی با بیان اینکه در این مدت ١٣ روز در حد توافق بحث تامین تغذیه را انجام میدهیمف گفت: امسال فشار مالی روی موکبداران زیاد است. در حوزه صدور روادید امسال ٢٠ دفتر داریم و ٤ کنسولگری که سال قبل جمعا این تعداد ١٤ مرکز بود، تهران- کرمانشاه- مشهد- اهواز- اصفهان - همدان-اراک- کرمان-یزد-هرمزگان-قم-شیراز-سوسنگرد-بیرجند-تبریز-کرج و ساری مراکز صدور روادید هستند در ثانی ویزا بصورت انفرادی صادر خواهد شد.
ذوالفقاری تاکید کرد: تا دیشب٥٥٠ هزار ثبت نام ویزای اربعین داشتیم، امروز صبح گزارش ٤٦٤ هزار ثبتنام صادر شده است از این میزان ٣٦٤ هزار ویزا ارسال شده است، تمهیدات مربوط به کاهش هزینهها هم با پیگیریها و با توجه به کاهش ارزش پول ملی انجام شد. مکاتبههای زیادی انجام شد از طرف وزیر کشور با رییسجمهور و بانک مرکزی و نمایندهها پیگیریهایی کردند نهایتا منجر به این شد که در مرحله اول با ارز ثانویه موافقت شد بعد تخفیف مناسب داده شد، این کمک خوبی برای کاهش هزینهها بود. ۱۹۹ هزار و ۸۷۵ تومان مبلغ ویزای اربعین تعیین شده است.
معاون سیاسی امنیتی وزیر کشور در خصوص سایر تلاش ها برای کاهش هزینه زائرین گفت: از قبل مساله عوارض خروج نیز مطرح بود که پیگیری کردیم برای خروج زمینی از کشور حتی مبلغ ١٢ هزار و ٥٠٠ تومان نیز از زائرین دریافت نشود. همچنین در خصوص هزینه بیمه درمانی و حوادث و انفاقات به اضافه خدمات درمانی سرپایی که ایام عادی ٣٣ هزار تومان است مقرر شده تا تنها ٢٠ هزار تومان در ایام اربعین دریافت شود که با این وجود شاهد افزایش تعهدات بیمه گذار تا سقف٢٥ هستیم.