رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توضیح داد: این جلسه ساعت 12 در محل کمیسیون امنیت ملی و با حضور روسای فراکسیونهای سیاسی مجلس یعنی حاجی بابایی، عارف و جلالی به همراه دو عضو هیات رئیسه مجلس با نظرات موافق و مخالف FATF برگزار میشود.
به گزارش جماران؛ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: فردا جلسهای در کمیسیون امنیت ملی برای رسیدن به ساز و کار جلسه روز یکشنبه 15 مهر مجلس برای بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) برگزار میشود.
حشمت الله فلاحت پیشهاظهار کرد: با توجه به اینکه قرار است مجلس یکشنبه آینده بنا به درخواست نمایندگان و به میزبانی کمیسیون امنیت ملی جلسهای را جهت بررسی CFT و کنوانسیونهای مرتبط با FATF برگزار کند، قبل از آن یعنی در روز شنبه (14 مهر) جلسه هماهنگی در این کمیسیون تشکیل میشود.
وی توضیح داد: این جلسه ساعت 12 در محل کمیسیون امنیت ملی و با حضور روسای فراکسیونهای سیاسی مجلس یعنی حاجی بابایی، عارف و جلالی به همراه دو عضو هیات رئیسه مجلس با نظرات موافق و مخالف FATF برگزار میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با یادآوری اینکه جلسه روز یکشنبه مجلس در محل صحن مجلس و از ساعت 6 تا 8 صبح به صورت عمومی برای بررسی CFT تشکیل میشود، گفت: قرار است در جلسه روز یکشنبه یعنی قبل از آغاز جلسه علنی وزرای اطلاعات و خارجه، سرپرست وزارت اقتصاد، رئیس بانک مرکزی و سایر مسئولان مربوطه حضور پیدا کنند. همچنین صاحبنظران دانشگاهی نیز در مجلس حضور پیدا میکنند.
وی افزود: ما میخواهیم در جلسه هماهنگی به این نتیجه برسیم که چند نفر از هر فراکسیون صحبت کرده و اینکه جلسه با حضور رسانهها برگزار شود. پیشنهاد کمیسیون امنیت آن است که از هر فراکسیون یک نفر صحبت کرده و همچنین صاحبنظران دانشگاهی عمدتا مخالفان، نمایندگانی از مرکز پژوهشها، دولت، پدافند غیر عامل و سایر ارگانهای درخواست کننده نیز به اظهار نظر بپردازند. تاکید ما حضور رسانهها است که هنوز در این باره تعیین تکلیف نشده است.
فلاحت پیشه در پایان مجددا تاکید کرد: ما میخواهیم جهت جلوگیری از هر گونه اعتراضی به ساز و کاری برای اداره جلسه ساعت 6 تا 8 صبح مجلس برای بررسی CFT برسیم چون مجلس بعد از آن به صورت علنی وارد بررسی این لایحه شده و در آن جلسه تعداد محدودی میتوانند صحبت کنند.
لایحه CFT یکی از لوایح چهار گانه گروه اقدام ویژه مالی (FATF) است و کمتر از 10 روز به پایان مهلت FATF برای انجام 41 توصیه به ایران جهت شفاف شدن مبادلات پولی و بانکی باقی مانده است.