«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه‌ای با نشریه آمریکایی نیویورکر، با انتقاد دوباره از پیمان‌شکنی کاخ سفید و خروج از برجام گفت که ایران نمی‌تواند هر بار از اول با آمریکا شروع به گفت وگو کند.

به گزارش جماران، ظریف در این مصاحبه که شامگاه دوشنبه منتشر شد، درباره آینده روابط دو کشور گفت: در دنیای احتمالات زندگی می‌کنیم؛ بنابراین هیچ موضوع غیرممکنی وجود ندارد. ولی باید دید که چه پیش می‌آید.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: اگر قرار باشد که راه‌حلی حاصل شود، باید مبتنی بر داشته‌های فعلی باشد.
ظریف با اشاره به فیلمی محصول سینمای آمریکا که روایتگر داستان فردی مبتلا به اختلال حافظه است، گفت:ما [برخلاف دنیای سینما] نمی‌توانیم هر بار از اول شروع کنیم. چنین کاری شدنی نیست. روابط باید بنیاد و شالوده مشخصی داشته باشد.
وی با اشاره به برجام ادامه داد: ما سندی داریم که نه دو صفحه، بلکه بالغ بر 150 صفحه است.
گویا کنایه ظریف به توافقنامه دو صفحه‌ای است که رئیسان جمهوری آمریکا و کره شمالی در ماه ژوئن (خرداد) امضا کرده بودند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال خبرنگار نیویورکر که آیا «درهای دیپلماسی» را بسته می‌بیند، افزود: چشم‌‎انداز گفت وگو را مردود نمی‌دانم؛ منوط به اینکه شرایط لازم، که همان قابل اتکا بودن طرف مقابل است، فراهم شود.
ظریف تصریح کرد: این مفهوم با «اعتماد» متفاوت است. اتکاپذیری به این معناست که وقتی شما سندی را امضا می‌کنید، به آن متعهد بمانید. پایبندی به توافق‌‌ها، مبنای روابط بین‌المللی است. در غیر این صورت دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. ما در انتظار درصدی واقع‌گرایی هستیم.
نیویورکر در همین ارتباط همچنین گفت وگوی کوتاهی هم با حجت الاسلام والمسلین دکتر «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان منتشر کرده است.
روحانی در پاسخ به سوال خبرنگار این نشریه درخصوص فشارهای داخلی علیه برجام گفته: (از توافق) پشیمان و متاسف نیستم. ما به نقطه مثبتی دست یافتیم؛ به دنیا نشان دادیم که مایل به گفت وگو و مذاکره هستیم و زمانی که توافقی امضا شد، به آن پایبند می‌مانیم.
رئیس جمهوری هفته گذشته به همراه ظریف برای شرکت و سخنرانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده بود.
وی در سخنرانی خود در صحن مجمع عمومی، به شدت سیاست‌های کاخ سفید را هدف انتقاد قرار داد و گفت: درک ایالات متحده آمریکا از روابط بین‌الملل، اقتدارگرایانه است. آمریکا فکر می‌کند چون زور دارد، حق هم دارد. درک آن‌ها از قدرت، نه اقتدار مشروع و قانونی، که زورگویی است. هیچ دولت و ملتی را نمی‌توان به زور به پای میز مذاکره آورد و اگر چنین شود آنچه انباشت می‌شود، خوشه‌های خشم ملت‌هاست که نصیب زورگویان خواهد شد.
روحانی خطاب به مقام‌های آمریکایی گفت: قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، ورق پاره نیست. ما از شما دعوت می‌کنیم که به قطعنامه بازگردید؛ ما از شما دعوت می‌کنیم که به میز مذاکره‌ای که خود آن را برهم زدید، بازگردید. اگر از برجام می‌ترسید و آن را کارنامه رقیبان سیاسی خود در آمریکا می‌دانید، ما از شما دعوت می‌کنیم به مصوبه شورای امنیت بازگردید. ما از شما دعوت می‌کنیم که در نهادهای بین‌المللی بمانید. تحریم نکنید که تحریم و تکفیر دو روی یک سکه است؛ در تکفیر، اندیشه انسان‌ها انکار می‌شود و در تحریم، زندگی و رفاه مردم نفی می‌گردد. 
رئیس جمهوری در این سفر همچنین با همتایان خود از دیگر کشورها دیدار و درخصوص آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی با آن‌ها رایزنی کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.