کاربر فضای مجازی تحت عنوان 'زندانیان سیاسی' آماری از بازداشت شدگان از زمان آغاز ولیعهدی محمدبن سلمان تاکنون ارائه کرد.

به گزارش جماران؛ فعالان عربستانی اعلام کردند که اسامی 800 شخصیت برجسته برای بازداشت به دستگاه امنیتی این کشور ارسال شده است.

کاربر 'العهد الجدید' در صفحه توئیتر که به افشای پشت پرده سیاست های عربستان می پردازد ، نوشت: این لیست شامل 800 شخصیت فعال عربستانی در بخش های مختلف است که توسط دیوان پادشاهی به دستگاه امنیتی ارسال شده است.

وی افزود: عربستان اکنون به شیوه ای سرکوبگرانه و مانند رژیم امنیتی مصر اداره می شود.

کاربر فضای مجازی تحت عنوان 'زندانیان سیاسی' نیز آماری از بازداشت شدگان از زمان آغاز ولیعهدی محمدبن سلمان تاکنون ارائه کرد.

این کاربر افزوده است: در این مدت 60 عالم و مبلغ دینی، 50 استاد دانشگاه، 10 وکیل، 20 فعال حقوقی، 25 خبرنگار و فعال رسانه ای، 60 دارنده مدرک دکترا و 40 نویسنده به زندان افتاده اند.

این درحالی است که مخالفان سعودی از مرگ 'سفرالحوالی' یکی از روحانیان سرشناس عربستانی در زندان های این کشور خبر می دهند.

رسانه های مخالف اعلام کردند که الحوالی که از زمان بازداشت خودسرانه بیمار بود به دلیل جلوگیری رژیم سعودی از درمان و بی توجهی به شرایط جسمانی او جان خود را از دست داد.

این منابع با بیان اینکه عربستان مسئول سرنوشت این روحانی سرشناس است، خواستار مشخص شدن فوری سرنوشت وی شدند.

دولت سعودی تاکنون به این خبر واکنش نشان نداده است.

23 مرداد گذشته هم مخالفان سعودی از مرگ 'سلیمان الدویش' یکی از مبلغان زندانی براثر شکنجه خبر دادند و طبق روال منابع رسمی سعودی تاکنون در این خصوص سکوت اختیار کرده اند.

دستگیری الحوالی در اواخر تیرماه گذشته به دنبال انتشار کتابی با نام 'مسلمانان و تمدن غربی' انجام شد که در آن الحوالی ضمن نصیحت به دولت عربستان، از هزینه های بی فایده برای دولت آمریکا و پرداخت میلیاردها دلار به 'دونالد ترامپ' در جریان سفر به ریاض انتقاد کرده بود.

نویسنده همچنین دولت امارات را دست نشانده آمریکا و مجری سیاست های صهیونیست ها در منطقه خوانده و نوشته است: کسی تردید ندارد، السیسی رئیس جمهوری مصر، امارات، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان و بسیاری از حاکمان منطقه نوکر آمریکا هستند.

طی یک سال گذشته به ویژه بعد از انتصاب 'محمدبن سلمان' به عنوان ولیعهد عربستان ده ها نفر از بازرگانان، روحانیون، شاهزادگان و علمای این کشور بازداشت و روانه زندان شده اند.

سازمان 'دیده بان حقوق بشر' با اشاره به دستگیری ده ها نفر در عربستان به جرم ابراز عقیده ، این اقدام ها را محکوم کرده است.

'ساره لیا ویتسن' مدیر بخش خاورمیانه این سازمان اعلام کرد که تلاش ولیعهد عربستان برای انجام اصلاحات اقتصادی و اجتماعی تا زمانی که دستگاه قضایی با بازداشت های خودسرانه قانون را زیرپا می گذارد، شکست خورده است.

سازمان عفو بین الملل هم هشدار داده است: مقام های عربستان از زمانی که بن سلمان به عنوان ولیعهد انتخاب شده، روند هدف قراردادن مخالفان را تشدید کرده اند. 

'کاتیا رو' مسئول آزادی های عمومی و فردی در سازمان عفو بین الملل درباره گزارش این سازمان در سال 2018 گفت: ولیعهد سعودی اعلام کرده دست به اصلاحاتی خواهد زد که هدف آن اصلاح و مدرنیزه کردن کشور و مثال بارز در این زمینه آزادی حق زنان در رانندگی است، اما این مسائل نادیده گرفتن حقوق بشر در عربستان را نمی پوشاند. جامعه مدنی به طور خشونت باری سرکوب می شود و مخالفان سیاسی، مدافعان حقوق بشر و روزنامه نگاران مورد هدف قرار می گیرند تا سکوت اختیار کنند.

'توماس فریدمن' تحلیلگر آمریکایی نیز در گزارشی در روزنامه 'نیویورک تایمز'، بن سلمان را حاکمی مستبد به شمار آورد که به تقویت دموکراسی هیچ توجهی ندارد و در اطراف او چماقدارانی حضور دارند که بدترین توصیه ها را می کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.