سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: وزارت امور خارجه کماکان از طرق مختلف و به صورت مستمر و موثر این پرونده را پیگیری می کند ضمن اینکه در سایر کشورهای اسلامی بخصوص در لبنان هم توسط گروه ها و طوایف مختلف شیعه و حتی گروه های غیرشیعی برای روشن شدن این پرونده تلاش می کنند.
به گزارش جماران؛ سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: پرونده ربوده شدن امام موسی صدر همچنان مفتوح و وزارت امور خارجه کماکان پیگیر روشن شدن این پرونده است.
«بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز شنبه با اشاره به سالروز ربوده شدن امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر به عنوان یک اندیشمند فرهیخته و عالم دینی و متفکری نواندیش براستی فرزند زمانه خود بود که در دوران بسیار سخت و پیچیده ای فعالیت های دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خود را در شرایط و زمانه ای خاص در لبنان آغاز کرد و ما شاهد تلاش های خردگرایانه و فکری و اندیشه ای این فرهیخته بزرگ در جهان اسلام بخصوص در لبنان بودیم.
وی افزود : آثار و نتایج تلاش های فکری و اندیشه ای این عالم فرهیخته در جهان اسلام بخصوص لبنان آنچنان عمیق و گسترده و اثربخش بود که اینک حتی در نبود او و بعد از گذشت چهار دهه از آن ایام هنوز افکار آن بزرگ مرد تاریخ معاصر روشنایی بخش بسیاری از دوستداران تفکر و جهان بینی اسلامی ایشان است.
قاسمی اظهار داشت: متاسفانه بعد از گذشت چندین دهه از ماجرای ربوده شدن ایشان توسط دولت وقت لیبی هنوز چگونگی این تراژدی دردناک و تکلیف پرونده این ربایش غیرانسانی و ضد بشری به صراحت روشن نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه امام موسی صدر در ترویج و گسترش فرهنگ زندگی مسالمت آمیز میان اسلام و دیگر ادیان الهی و حتی در میان مذاهب اسلامی، گفت : جمهوری اسلامی به سهم خود پیگیر روشن شدن پرونده ناپدید و ربوده شدن ایشان است و تا حصول نتیجه به تلاش های خود ادامه می دهد.
قاسمی تصریح کرد: وزارت امور خارجه کماکان از طرق مختلف و به صورت مستمر و موثر این پرونده را پیگیری می کند ضمن اینکه در سایر کشورهای اسلامی بخصوص در لبنان هم توسط گروه ها و طوایف مختلف شیعه و حتی گروه های غیرشیعی برای روشن شدن این پرونده تلاش می کنند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری را اعتقاد بر این است که هنوز هیچ دلیل و سندی مبنی بر فوت امام موسی صدر وجود ندارد، افزود : پس از سقوط رژیم قذافی در لیبی هم جمهوری اسلامی و هم وکلای خانواده وی برای روشن شدن پرونده امام موسی صدر برای روشن شدن سرنوشت وی تلاش ها و جدیت ها کردند.
وی ادامه داد: هرچند هنوز به طور متقن و دقیق علائم و آثاری از نتایج تحقیقات و پیگیری ها وجود ندارد اما با این حال دلایل بسیاری حاکی از زنده بودن امام موسی صدر است و تحقیقات و پیگیری ها هم همچنان ادامه دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان فقدان امام موسی صدر و افکار روشن بینانه این شخصیت بزرگ در جامعه اسلامی را ضایعه بسیار سنگین برای جهان اسلام عنوان کرد.
وی در پاسخ به این سوال که کدام بخش وزارت خارجه متولی پیگیری سرنوشت امام موسی صدر است، گفت: این پرونده از یک سو توسط بخش خاورمیانه و شمال آفریقا، و از سوی دیگر توسط بخش حقوقی وزارت امور خارجه پیگیری می شود.
قاسمی اضافه کرد: علاوه بر این در لبنان و کشورهای دیگر مانند ایتالیا هم وکلای خانواده امام موسی صدر از طریق مکانیسم های حقوقی پرونده ایشان را پیگیری می کنند.
امام موسی صدر سوم شهریور سال 1357 و در آخرین مرحله از سفر دورهای خود به کشورهای عربی، بنابر دعوت رسمی معمر قذافی وارد لیبی شد و در روز 9 شهریور ربوده شد. در این میان قرائن متعددی حکایت از آن دارند که امام موسی صدر همچنان در قید حیات بوده و چون برخی دیگر از علمای اسلامی، شرایط زندان حبس ابد را می گذراند.