محمد قاسم نیا روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت سقز از جنگل ها نیازمند مجوز و رعایت مقررات خاصی است، اظهار داشت: کار برداشت سقز در این شهرستان بر عهده هشت تعاونی متشکل از 900 خانوار است.
وی افزود: امسال 200 کارگر بومی زیر نظر کارشناسان منابع طبیعی مشغول برداشت سقز هستند که تاکنون 20 تن شیره سقز به ارزش 18 میلیارد ریال برداشت و به خارج از استان صادر شده است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیز داری ملکشاهی با اشاره به اهمیت این درختان به لحاظ زیست محیطی و ارزش اقتصادی تاکید کرد: احیاء و کاشت درختان بنه یکی از برنامه های منابع طبیعی است که با مشارکت مردم در سطح جنگل های این شهرستان در دست اقدام و اجراست.
قاسم نیا یادآور شد: سقز پس از برداشت جهت مصارف دارویی ، صنعتی و خوراکی به خارج از استان صادر می شود.
به گزارش ایرنا، سقز صمغی به رنگ سبز خیلی روشن، غلیظ و بسیار چسبنده است که استفاده دارویی فراوان داشته و به عنوان یک ملین قوی در درمان یبوست و درمان ناراحتی های گوارشی استفاده می شود.
در میان جنگل های رشته کوه های زاگرس درختی وجود دارد که آن را پسته وحشی یا بنه می ‏نامند که نام علمی آن Pistaciaatlantica بوده و در زبان محلی به آن بنه گفته می‏ شود.
بنه درختی مقاوم است که از اهمیت زیادی برخوردار بوده و دیر زیست است و در شرایط مناسب تا 300 سال و یا حتی بیشتر عمر می کند.
درخت بنه منبع تولید شیره سقز است که از آن به عنوان آدامس کوهی نیز یاد می کنند.
شهرستان ملکشاهی با دارا بودن 114 هزارهکتار جنگل یکی از متراکم ترین عرصه های جنگلی استان محسوب می شود.
7179/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.