سیدمحمدتراب میری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در روش های آبیاری نوین با توجه به اینکه میزان مصرف آب کنترل شده و اصولی است هدر رفت آب به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
وی افزود: با توجه به فصل تابستان و تنش کم آبی در حوزه کشاورزی، کاشت و تولید محصولات زراعی کم آب بر و ترغیب کشاورزان برای عدم کاشت محصولات آب بر یا تولید این محصولات در محیط های گلخانه ای یا استفاده از آبیاری نوین میکرو از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام است.
میری یادآور شد: تسهیلات ارزان قیمت، کلاس های آموزشی و ترویجی، توزیع بذور اصلاح شده از جمله راهکارهای سازمان جهادکشاورزی استان ایلام برای ترغیب کشاورزان به سمت محیط های گلخانه ای یا روش های آبیاری نوین است.
وی با بیان اینکه گرایش عمده کشاورزان جنوب استان ایلام به سمت شیوه های مدرن کشاورزی علمی بیشتر از دیگر مناطق استان است، تاکید کرد: اما هنوز بیشتر کشاورزان استان نیازمند توجیح هستند.
وی یادآور شد: صرفه جویی در وقت برای آبیاری دستی اراضی زراعی، کاهش هزینه حامل های انرژی، جلوگیری از هدر رفت آب، عدم نیاز به نیرو و کارگر، افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی از جمله مزایای آبیاری اراضی زراعی به روش نوین میکرو یا گلخانه ای است.
میری افزود: هرچند از نظر قانونی هیچ منعی برای کشت محصولات کشاورزی زراعی به روش های سنتی با مصرف آب زیاد وجود ندارد اما سازمان جهادکشاورزی استان ایلام برای ترغیب کشاورزان به سمت الگوی های کشت نوین و استفاده بهینه از آب، هیچ گونه حمایتی از تولیدات کشاورزی سنتی ندارد.
به گزارش ایرنا، بین کشاورزی به شیوه سنتی باعث مصرف زیاده از حد و هدر رفت آب به میزان 90 تا 95 درصد می شود.
در استان ایلام 340 هزار هکتار اراضی زراعی وجود دارد که 80 هزار هکتار از این زمین های کشاورزی مجهز به انواع سیستم های نوین آبیاری هستند.
7172/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.