به گزارش خبرنگار ایرنا ،مشاهده افرادی که با وجود روزه بودن با حضور در پایگاه های انتقال خون اقدام به اهدای خون برای بیماران و حادثه دیدگان سوانح می کنند و با این کار خود نجات بخش زندگی یک دردمند می شوند تعریفی زیبا از معنویت زندگی انسانی ارائه می کند..
ماه رمضان که همه لحظه هایش سرشار از خیر، برکت و نیکویی فردی و اجتماعی است، فرصتی مغتنم را برای اهداکنندگان روزه دار فراهم ساخته که با وجود روزه داری و ضعف طبیعی بدن اما از ثواب اهدای خون بی بهره نمانند.
این افراد به خوبی می دانند که اهدای خون یکی از نجات بخش ترین اقدام ها است چرا که هر واحد خون و فرآورده خونی جان یک یا چندین بیمار و فرد حادثه دیده را نجات می دهد.
مطالعات علمی نشان داده که اهدای خون باعث رقیق شدن خون در قلب و عروق شده و پمپاژ خون به نقاط مختلف بدن با سهولت بیشتری انجام می پذیرد و همچنین اهدای خون باعث بهبود عملکرد مغز استخوان که فرایند خون سازی را بر عهده دارد می شود.
** شعف اهدای خون در ماه رمضان با اهدای خون در طول سال قابل مقایسه نیست
یکی از مراجعه کنندگان که در صبحگاه یکی از روزهای ماه مبارک رمضان در صف انتظار برای اهدای خون نشسته است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اهدای خون را موجب شادابی و سرزندگی فرد و نشاط جسمی و روحی خود دانست.
علی نظرقادری که جزء اهداکننده مستمر محسوب می شود، افزود: اهدای خون جدا از آثار مثبت جسمی دارای بار معنوی و ثواب اخروی است چرا که اهدای خون جان بیماران زیادی را نجات می دهد.
وی افزود: در ماه رمضان که میزان مشارکت مردم برای اهدای خون کاهش می یابد اهداکنندگان مستمر با حضور در انتقال خون استان ایلام نگذارند بانک های ذخیره خون استان با کبود این فرآورده حیاتی مواجه شود.
** یکی دیگر از اهداکنندگان خون که به رقم روزه داری اقدام به اهدای خون کرده نیز در این باره گفت: احساسی که بعد از اهدای خون در ماه مبارک رمضان دارد با ماه های دیگر قابل قیاس نیست.
علی منفرد اظهار کرد: در ماه رمضان باتوجه به شرایط جسمانی که فرد روزه دارد، شاید احساس کند توان اهدای خون ندارد در حالیکه افراد روزه دار بعد از اهدای خون به یک حس شادی و آرامش خاصی دست می یابند که قابل وصف نیست.
وی افزود: اهداکنندگان روزه دار بعد از فرایند خونگیری احساس می کنند چند پله به خداوند و اجر معنوی ماه رمضان نزدیکتر شده اند و بهره ای بیشتر از فیوضات این ماه مبارک نصیب آنها شده است.

** صبح زود یا بعد از افطار زمان مناسب برای اهدای خون است
مدیرکل انتقال خون ایلام گفت: روزه دارانی که تمایل به اهدای خون دارند در ساعات اولیه صبح و بعد از خوردن سحری و یا بعد از میل کردن افطار برای اهدای خون به پایگاه انتقال خون استان مراجعه کنند.
دکترمهدی اکبری دهبالایی اظهار کرد: افراد روزه دار بعد خوردن یک وعده غذایی کامل به ویژه در وقت سحر که جایگزین وعده غذایی نهار است برای اهدای خون اقدام کنند.
وی افزود: کسانی که به هر علت از خوردن سحری امتناع می کنند و تمایل به اهدای خون دارند باید بعد از خوردن وعده افطارمقوی برای اهدای خون مراجعه کنند.
اکبری دهبالایی به عموم روزه داران مایل به اهدای خون توصیه کرد: خوردن یک وعده غذایی کامل شامل همه گروه های غذایی برای اهداکنندگان خون اجتناب ناپذیر و الزامی است.
وی گفت: برای رعایت حال روزه داران خونگیری از روزه داران در نوبت صبح از ساعت 8:30 صبح تا 12:30 ظهر و نوبت شب نیر از 20 عصر تا 15 دقیقه بامداد است.
وی با بیان اینکه استان ایلام هیچ مشکلی در زمینه خون و فرآورده های خونی ندارد، افزود: با توجه به راه اندازی شبکه ملی خون رسان در صورت کمبود خون یا فرآوده های خونی دیگر استان های کشور از طریق این شبکه خون رسان کمبودخون دیگر استان ها را تامین می کنند.

** اهدای خون منافاتی با روزه داری ندارد
رئیس بخش اهدای خون پایگاه انتقال خون استان ایلام نیز گفت: اهدای خون در ماه رمضان در صورت تغذیه صحیح از سوی اهدا کننده روزه دار، هیچ مشکلی را برای فرد ایجاد نمی کند و اهدای خون منافاتی با روزه داری ندارد.
علی اصغر صیفی فرد افزود: افرادی که مایل به اهدای خون در نوبت صبح هستند باید تغذیه کامل در وعده سحری میل کرده باشند تا بعد از خونگیری دچار افت قند و فشارخون نشوند.
وی یادآور شد: البته در ماه رمضان و با توجه به شرایط جسمانی روزه داران، قبل از اهدای خون این افراد مورد معاینه کامل قرار می گیرند و در صورت دارا بودن شرایط از آنها خون گیری می شود.
صیفی فرد در مورد میزان مراجعه مردم به انتقال خون برای اهدای خون نیز گفت: در این ماه نسبت به طول سال میزان مراجعه اهداکنندگان کم است و برای جلوگیری از کمبود منابع خونی با اهداکنندگان مستمر که برای اهدای خون تماس گرفته می شود.
وی اظهار کرد: با اعلام فراخوان به اهداکنندگان مستمری که از ماه ها قبل نوبت اهدای خون برای آنها تعیین شده و حضور این افراد در پایگاه انتقال خون سعی می شود کسری و کمبود خون و فرآورده های خونی در این ماه جبران شود.
وی افزود: یکی از فواید مهم اهدای خون برای افرادی است که دارای غلظت آهن هستند که اهدای خون از میزان غلظت خون آنها که می توند منجر به بروز نارحتی های قلبی و عروقی شود، می کاهد.
به گزارش ایرنا، میانگین میزان مراجعه افراد برای اهدای خون در ماه رمضان در هر نوبت صبح و شب بین 20 تا 25 نفر است که در طول سال این میانگین بین 30 تا 35 و حتی در برخی موارد تا 40 نفر در هر نوبت نیز می رسد.
10 هزار نفر از جمعیت استان را اهداکنندگان مستمر خون تشکیل داده اند.
7172/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.