به گزارش ایرنا غلامرضا باوند عباسی روز سه شنبه در نشست ستاد مناسب سازی اماکن عمومی استان ایلام با گلایه از روند نامطلوب اجرای مناسب سازی فضاهای عمومی در برخی استان های کشور افزود: متناسب سازی سازه ها و ساختمان های عمومی نیازمند توجه جدی تر و بیشتر است.
وی تاکید کرد: بهبود روند کنونی و فراهم کردن امکان حضور و تردد توانخواهان، جانبازان و سالمندان در فضاهای عمومی نیازمند ایجاد نهضت مناسب سازی اماکن عمومی است .
وی اظهار کرد: در بسیاری از ساخت و سازهای عمومی اجرای طرح و قانون متناسب سازی سازه ها به عنوان حق ضروری معلولان، جانبازان و سالمندان مغفول مانده و مورد بی توجهی قرار می گیرد.
عباسی تاکید کرد: نظارت و پیگیری بر اجرای قانون متناسب سازی سازه ها عمومی باید بیشتر شود و مسئولان مربوطه نیز پاسخگو باشند .
وی همچنین بر استفاده از توانمندی سازمان های مردم نهاد برای مناسب سازی فضاها و اماکن عمومی تاکید کرد.

*** طرح های عمرانی باید پیوست مناسب سازی داشته باشند
معاون عمرانی استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: هر طرح عمرانی باید پیوست مناسب سازی داشته باشد و از طریق شهرداری این مساله باید به صورت جدی پیگیری شود.
احمد کرمی بیان کرد: در این زمینه کمیته نظارت تشکیل تا فضاهای عمومی که تجمع جمعیتی داشته برای مناسب سازی مورد توجه جدی قرار بگیرند.
وی بر تشکیل این نشست در هر سه ماه یکبار برای مناسب سازی فضاهای عمومی و پیگیری مصوبات آن تاکید کرد.

*** ضرورت حفظ وحدت رویه برای مناسب سازی اماکن عمومی
مدیر کل بهزیستی استان ایلام نیز در این نشست با بیان اینکه 12هزار و 530 معلول در استان ایلام از خدمات این اداره کل برخوردارند گفت: از این تعداد پنج هزار و 60نفر معادل 40درصد دارای معلولیت جسمی، حرکتی بوده و برای تردد با مشکل مواجه هستند.
زهرا همتی افزود: باید با مناسب سازی فضاهای عمومی و معابر زمینه حضور آزادانه توانخواهان در جامعه فراهم و حقوق شهروندی آنها نیز رعایت شود.
وی با بیان اینکه مناسب سازی یکی از مولفه های توسعه شهری است گفت: باید با ایجاد محیط های بدون مانع زمینه حضور توانخواهان همچون سایر افراد عادی فراهم شود.
به گفته وی، بر اساس قانون جامع حمایت از حقوق معلولان 30درصد ساختمان های عمومی در هر سال باید برای حضور بدون مانع معلولان فراهم شود.
مدیر کل بهزیستی ایلام به ارزیابی این اداره کل از دستگاه های اجرایی استان در زمینه مناسب سازی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از بررسی از 48دستگاه، پنج اداره که استانداردهای مناسب سازی شامل در ورودی مناسب و پیاده رو، سطح شیب دار، فضای بهداشتی و آسانسور را رعایت کرده بودند انتخاب شدند.
وی با گلایه از وضعیت دستگاه های خودپرداز که امکان استفاده معلولان از آنها وجود ندارد، بر ضرورت وحدت رویه برای مناسب سازی فضاها و اماکن عمومی استان و جلوگیری از موازی کردن دستگاه های اجرایی در این زمینه تاکید کرد.
همتی همچنین بر برگزاری مستمر نشست های مناسب سازی در شهرستان های استان با حضور فرمانداران تاکید و خواستار نظارت بیشتر شهرداری ها برای مناسب سازی فضاهای عمومی در ساخت و سازها و صدور مجوزها شد.
7171/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.