به گزارش ایرنا سرزمین کوهپایه ای ،اقلیم اب و هوایی متنوع و معتدل، منابع آبی سرشار فضای مستعد و مناسبی برای کاشت ،احداث و توسعه باغی شهرستان ملکشاهی با گستره بیش از 2هزار و 20 کیلومتر مربع ،محسوب می شود.
این شهرستان در حال حاضر با تولید سالانه سه هزار تن محصول از 700 هکتار باغ انواع میوه از قبیل هلو ، انجیر ، شلیل ، زردآلو و گردو از قطب های اصلی تولید میوه در سطح استان ایلام محسوب می شود که نسبت به 24 هزار هکتار اراضی زراعی این شهرستان کم ونازل تلقی می شود.
بدتر انکه تنها رهاورد و دسترنج کاشت دیم غلات به عنوان اصلی ترین الگوی زراعی در شهرستان ملکشاهی معیشت نازل و محرومیت مزمن برای بیشتر زارعان و بهره برداران بخش کشاورزی این شهرستان بوده است.
این درحالی است که وجود پنج رود دائمی گل گل،میانتنگ،خوشادول،سیاب وپاریاب و صدها چشمه و رود کوچک در دل کوهستان ها و حجم عظیم رودخانه های فصلی که با کمترین اعتبارات ممکن قابل مهار و ذخیره سازی هستند می تواند زمینه تأمین آب باغ در سطح گسترده ای را فراهم کنند.
همچنین برخورداری این شهرستان از هوای معتدل و خاک مرغوب کوهستانی که برای رشد باغ بسیار مناسب است زمینه سرمایه گذاری در این حوزه را مقرون به صرفه می کند.
وجود تعداد قابل توجه نیروی انسانی توانمند جویای کار و تحصیل کرده مرتبط با حوزه کشاورزی نیز از دیگر ظرفیت هایی است که می تواند زمینه علمی کردن هر چه بیشتر تولیدات میوه و افزایش بهره وری زراعت مبتنی بر باغ را در ملبکمشاهیس موجه کند.
برغم چنین ظرفیت هایی به دلایل فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی متناسب با ظرفیت های موجود اب و خاک ، تغییر الگو از دیم زارهای کم بازده به باغ های سرسبز و مثمر محقق نشده است با با این وصف گام های امید بخشی برداشته شده است.
در جهت بهره وری بهینه از منابع اب و خاک در چند سال گذشته سازمان جهاد کشاورزی کاشت تلفیقی باغ پسته و بادام درمناطق مختلف استان ایلام از جمله شهرستان ملکشاهی را مورد تاکید و پیگیری قرار داده است.
یکی از باغداران شهرستان که با تغییر الگوی کاشت به سمت کاشت باغات پسته رفته است ضمن اعلام رضایت از بازدهی مناسب باغ پسته در این خصوص می گوید: از سال 88 در سطح 2 هکتار شروع به کاشت باغ پسته نموده وامسال برای اولین بار این باغ به ثمر نشت.
حسین عباسی افزود: برغم اینکه هنوز این باغ تا تکمیل فرایند ثمر دهی مطلوب فاصله دارد توانسته است 700 کیلو پسته برداشت و به فروش برساند.
وی با بیان اینکه بازدهی اقتصادی باغات پسته بسیار بیشتر از سایر محصولات باغی سنتی است گفت: باید جهاد کشاورزی در این زمینه با ارائه تسهیلات از باغداران حمایت کند.
مدیر جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: سطح باغات میوه این شهرستان 700 هکتار است که نسبت به 24 هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی شهرستان زمینه افزایش سطح باغی فراهم است .
حیدرعلی حسینی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت های مناسب این شهرستان ، جهاد کشاورزی از هر گونه سرمایه گذاری مردم در حوزه تولیدات باغی با ارائه تسهیلات بلاعوض و کم بهره حمایت می کند.
وی افزود: از سال گذشته تا کنون چندین سایت باغات با حمایت جهاد کشاورزی در سطح شهرستان ایجاد شده و زمینه اشتغالزایی برای جمع کثیری از جوانان فراهم گردیده است.
علی حسینی اضافه کرد: دولت با ارائه تسهیلات ویژه 85 درصد بلاعوض و 15 درصد آورده از سرمایه گذاری مردم به جد حمایت می کند.
مدیر جهاد کشاورزی گفت: در سال های گذشته چندین بند ذخیره آب و صدها مترکانال در مناطق مختلف این شهرستان احداث شده است که در طول تابستان مورد استفاده باغداران قرار می گیرد.
وی با استقبال از تغییر الگوی کاشت به سمت باغات با بازدهی مناسب خاطر نشان کرد: قطعا بازدهی اقتصادی بزرگترین مشوق برای جوانان و سرمایه گذاری گسترده است و این مدیریت نیز حمایت لازم خود را از باغداران خواهد داشت.
از چند سال گذشته با توجه به اقلیم مناسب این شهرستان مورد توجه باغداران قرار گرفته و هم اکنون 12 هکتار باغ پسته و 12 هکتار باغ بادام در این شهرستان وجود دارد که امسال در مجموع 15 تن پسته و بادام از باغ های این شهرستان برداشت شد.
خبرنگار: روح اله احمدی **انتشار دهنده: شهریار حیدری فر
7179/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.