به گزارش ایرنا ، به نظر می رسد بخش عمده و سخت گذر این محور که تا قبل از این دو خطه و حادثه خیز بود بهسازی ، چهارخطه و مناسب تر شده است هرچند تا مطلوبیت کامل فاصله دارد.
مسیر 2خطه ، سخت گذر ، کوهستانی و حادثه خیز ایلام -مهران تا زمانی که فقط مورد استفاده اهالی و تردد روزانه متوسط شش هزار زائر بود میزان ترافیک و حوادث آن نه معمولی که دستکم قابل تحمل بود.
اما از ابتدای دهه 90 به بعد با شروع کنگره اربعین تردد میلیونی سوگواران برای عزیمت به کربلای معلی از طریق جاده 2خطه و سخت گذر ایلام - مهران بیش از حد نامتناسب، بحرانی و غیر ممکن به نظر رسید.
بدیهی بود جاده 2 خطه ایلام تا خروجی مرز مهران تحمل ترافیک متراکم زائران اربعینی با شیب جهشی افزایش جمعیت که در پنج سال از کمتر از 300 هزار نفر به 2 میلیون نفر در سال 95رسید نداشت.
براین مبنا و به دنبال بروز حوادث رانندگی منجر به جرح و فوت و همچنین دیگر موارد محتمل در حین تردد زائران اربعین حسینی از سال 95طرح بهسازی، تعریض و چهارخطه کردن محور ایلام - مهران ( و حذف نقاط سخت گذر دیگر را ه های ارتباطی استان ) در دستور کار قرار گرفت.
اکنون در شرایط تردد زائران همچنان مسئولان مجریان و همه دست اندرکاران مرتبط که وعده بهسازی و چهار خطه کردن 30 کیلومتر دیگر از این مسیرتا اغاز سفر اربعینیان که سال گذشته نیز 30 کیلومتر ان چهارخطه شده بود داده اند می دانند تحقق این موضوع که با جان و سلامت زائران بستگی دارد از اهمیتی فراتر از موضوع تحقق یاعدم تحقق وعده های رایج عمرانی برخوردار است.
براین اساس با وجود تردد همراه با تراکم و ترافیک خودروهای زائران، عملیات بهسازی به خصوص روکش آسفالت حدود پنج کیلومتر باقی مانده همچنان ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساخت های حمل و نقل کشور به خبرنگار ایرنا گفت: در مسیر حمیل - ایلام-مهران به طول 120 کیلومتر طرح چهارخطه کردن در دست اجراست که تاکنون 55 کیلومتر آن بهره برداری شده است .
وی با ذکر اینکه 2هزار میلیارد ریال در مجموع برای طرح چهاربانده کردن مسیر حمیل - ایلام - مهران سرمایه گذاری شده است اظهار کرد: 80 میلیارد ریال تنها در هفته گذشته برای بهسازی مسیر ایلام به مهران اختصاص پیدا کرد که در سرعت بخشی به اجرای پروژه و پرداخت مطالبات پیمانکاران این طرح بسیار مثمرثمر بود.
وی افزود: با بهره برداری کامل از این طرح شاخص های ارتباطی استان ایلام از وضعیت مناسب تری برخوردار خواهد شد.
مدیرکل راه و شهرسازی ایلام نیز گفت: بهسازی مسیر ارتباطی ایلام - مهران برای دسترسی راحت و ایمن زائران به مرز بین المللی مهران تا پیش از آغاز آیین اربعین حسینی با جدیت تمام در بخش های مختلف در دست اجرا است.
سیدکمال الدین میرجعفریان اظهار کرد: در حال حاضر تمام محور ارتباطی ایلام - مهران با همکاری دستگاه های اجرایی استان و با تلاش شبانه روزی پیمانکاران با پیشرفت فیزیکی مختلف در حال چهارخطه شدن و تبدیل به بزرگراه است، مقرر شده تا چند روز قبل از اربعین کار انجام شود و در جاهایی که تقاطع دارد پروژه جدید انجام نشود.
وی از ادامه تلاش های شبانه روزی برای تکمیل زیرساخت های این مسیر خبر داد و یادآور شد: با توجه به نزدیک تر شدن اربعین، اولویت با نقاط پر حادثه و گره های ترافیکی محور در این مسیر است و تا اربعین سال جاری این نقاط حذف شده و نقاط ذکر شده محور برای تردد زائرین آماده می شود.
وی تاکید کرد: از تونل آزادی تا پایانه مرزی مهران 105 کیلومتر است که 30 کیلومتر از این مسیر در سال‌های گذشته به بهره‌ برداری رسیده و 75 کیلومتر از آن باقی مانده که حدود30کیلومتر از آن هم اکنون در استانه آماده ‌سازی و تحویل کامل است .
میرجعفریان از تکمیل مسیر ارتباطی صالح آباد تا ورودی کنجانچم به طول 20 کیلومتر خبر داد .
مدیرکل راه و شهرسازی ایلام گفت: عملیات خاکی پل روگذر در ورودی شهر ایلام نیز در مراحل پایانی بوده و هم اکنون کار نصب نرده ها در این مسیر در حال انجام است.
وی از تکمیل و تجهیز پارکینگ های ورودی شهر مهران خبر داد و گفت: آسفالت پایانه برکت و پایانه بزرگ اربعین در ورودی شهر مهران در در مراحل نهایی است.
میرجعفریان با اشاره به اهمیت تونل قلاجه در سهولت در تردد زائران در ایام اربعین حسینی نیز گفت: افتتاح این تونل ضمن ایجاد کریدور جدیدی برای حمل ‌و نقل جاده‌ای در استان، مسیری مطمئن و ایمن برای مسافران به ویژه زائران عتبات عالیات فراهم می کند.
به گزارش ایرنا،در حالیکه در سال های گذشته تمرکز تردد زائران بر سه روز قبل و بعد از اربعین بود به نظر می رسد امسال بر خلاف سال های گذشته زائران زودتر از موعد خود را به مرز مهران رسانده اند تا به کربلای معلی مشرف شوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای ایلام گفت: تنها در 36 ساعت گذشته 98 هزار زائر (ورود و خروج) از مرز بین المللی مهران تردد کردند.
نورالله دلخواه روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان عبور راحت و بدون معطلی زائران از مرز مهران به مقصد عتبات عالیات اظهار کرد: از ابتدای ماه صفر تاکنون (29 مهر تا 9 آبان ماه) نزدیک به 315 هزار زائر (ورود و خروج) از مرز بین المللی مهران به عتبات عالیات سفر کردند.
وی یادآور شد: بیشتر این زائران برای نخستین بار (زائر اولی) به عراق و زیارت بارگاه مطهر ائمه اطهار (ع) مشرف شدند و برای سفر به این اماکن مقدس از مرز رسمی و بین المللی مهران تردد کرده اند.
به گفته دلخواه، در حال حاضر تردد زائران در مرز مهران بدون مشکل و با سهولت در جریان است.
انتظار می رود در اربعین امسال شمار ورودی و خروجی زوار سوگوار ایرانی و غیر ایرانی برای شرکت در آیین راهپیمایی اربعین از راه مرز مهراناز مرز 2 میلیون نفر فراتر شود.
و همه اینها باید از محور در حال بهسازی ایلام مهران گذر کنند .
مرز رسمی مهران در جنوب باختری و فاصله 95 کیلومتری شهر ایلام کانون اصلی سفر گردشگران مذهبی در مناسبت های گوناگون دینی به مکان های مقدس کشورهای عراق و ایران است.
می توان گفت گذر زمان هرچقدر برای علاقه مندان به حضور در کنگره اربعین معلی کند و بطئی می گذرد برای برنامه ریزان و مجریان طرح چهار خطه کردن محور سخت گذر و 105 کیلومتری ایلام به مرز مهران به عنوان شاهراه گذر این علاقه مندان به سرعت در حال سپری شدن است.
می توان امیدوار بود که با شور و حساسیتی ک درمجریان این طرح از کارگر ساده تا مدیران تصمیم سازی و عوامل ناظر وجود دارد امسال زائران اربعین حسینی سفری راحت تر و سالم تر از دیگر سال ها از محور ایلام به گذرگاه مرزی مهران خواهند داشت.
گزارش : شهریار حیدری فر
6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.