به گزارش ایرنا، در 2 سال اخیر اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در دریاچه پشت سد سیمره، در کنار پرورش ماهی سردآبی قزل آلا در روستای کلم، پرورش و صید آزاد ماهی در دریاچه سد، به عنوان یک فرصت شغلی پایدار و مناسب نمودار شده است.
مدیر شیلات استان ایلام گفت: پرورش ماهی در قفس از جمله سیاست های مورد تایید و تاکید وزارت جهاد کشاورزی است که با توجه به سطح سه میلیارد متر مکعبی آب دریاچه سیمره، مطالعات لازم برای اجرای طرح های پرورش ماهی در این سد توسط پیمانکار مشاور انجام شده است.
رضا سلیمانی اظهار کرد: بدره اکنون به عنوان قطب تولید ماهی سردآبی قزل آلا در استان ایلام مطرح است و امیدواریم با گسترش طرح های پرورش ماهی در قفس، این ظرفیت افزایش یابد که هم در امر اشتغال پایدار و هم در جلوگیری از مهاجرت موثر است.
وی با اشاره به چشم انداز روشن اجرای این چنین طرح هایی افزود: با اجرای کامل طرح می توان ضمن ایجاد صنایع وابسته از جمله کارخانه خوراک آبزیان، کنسرو سازی و ایجاد سردخانه ها در کنار نگاه صادراتی و ارز آور این محصول به کشور عراق چشم انداز خوبی برای ان در آینده ترسیم کرد.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی ایلام گفت: برای 40 نفر از ابتدای سال جاری تاکنون مجوز پرورش طرح ماهی در قفس در دریاچه سد سیمره صادر شده است.
سلیمانی اظهار کرد: این تعداد مجوز فعالیت در مرحله نخست با همکاری و هماهنگی دستگاه هایی ذیربط چون امور آب، محیط زیست، دامپزشکی، جهاد کشاورزی و فرمانداری بدره برای صادر شده است.
وی افزود: ظرفیت تولید ماهی برای این تعداد مجوز 350 تن است ضمن اینکه صدور مجوز مرحله نخست برای فعالیت پرورش ماهی در سد دویرج در شهرستان دهلران با ظرفیت 500 تن نیز در دست اقدام است.
سلیمانی با بیان اینکه طرح پرورش ماهی در قفس سد دویرج تا نیمه نخست سال جاری اجرایی می شود، یادآور شد: با اجرای این طرح زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم 500 نفر فراهم می شود ولی برای اجرای آن 200 میلیارد ریال تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت شود.
وی گفت: سال گذشته 9 مجموعه پرورش ماهی در قفس به صورت پایلوت و آزمایشی با گستره 2 هزار متر مربع و ظرفیت تولید 360 تن پرورش ماهی در دریاچه سد سیمره اجرا شد که نتایج حاصل از این طرح ها توفیق آمیز بود.
معاون جهاد کشاورزی شهرستان بدره نیز پتانسیل پیش بینی شده در فاز اول پرورش ماهی در قفس دریاچه سد سیمره را یک هزار تن اعلام کرد و گفت: تاکنون 70 قفس پرورش ماهی در مساحت سه هزار و 500 متر مربع در دریاچه سد سیمره اجرا شده است .
علی گنجی تاکید کرد: 19 نفر در این ارتباط طرح های خود را آغاز کرده و برای دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی شده اند و پیش بینی می شود 80 میلیارد ریال تسهیلات دریافت کنند.
وی با اشاره به استقبال خوب بخش خصوصی از اجرای این طرح ها یادآور شد: 49 فقره درخواست از متقاضیان برای اجرای طرح های پرورش ماهی در قفس در ردیف تشکیل پرونده قرار دارد که در صورت موافقت، 260 میلیارد ریال اعتبار برای انجام آنها نیاز است.
معاون جهاد کشاورزی بدره گفت: در فاز نخست اجرای طرح ماهی پرورشی در قفس، تولید سالانه سه هزار و 500 تن ماهی قزل آلا و کپور مورد نظر است که اشتغالزایی 100 نفر را به طور مستقیم و غیر مستقیم بدنبال دارد.
گنجی افزود: در روستای کلم از توابع این شهرستان نیز 11 طرح فعال پرورش ماهی سردآبی وجود دارد که در سطحی به میزان 18 هزار متر مربع سالانه 600 تن تولید ماهی سردآبی از نوع قزل آلا دارند.
به گزارش ایرنا، اهمیت این طرح ها در ایجاد فرصت های شغلی، درآمد زایی مناسب، ایجاد شهرک صنعتی برای استقرار صنایع وابسته و فرایند مهاجرت معکوس می تواند فرصت بسیار مغتنمی برای شهرستان تازه تاسیس و کوچک بدره با 16 هزار نفر جمعیت محسوب شود.
سرانه مصرف ماهی در استان ایلام 6 کیلو و 500 گرم و سرانه مصرف ماهی در کشور 9 کیلوگرم است که با فرهنگ سازی و تبلیغات بیشتر با همکاری رسانه ها بویژه صدا و سیما می توان سرانه مصرف خانوارهای ایلامی را افزایش داد.
مردم استان ایلام به دلیل استفاده از گوشت قرمز، کمتر گوشت سفید و ماهی استفاده می کنند که با آگاهی و اطلاع رسانی در خصوص مزایای گوشت سفید از جمله ماهی، می توان کم کم ذائقه آنان را به سمت مصرف این مواد غذایی با ارزش تغییر داد.
خبرنگار: ناهید ابراهیمی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7177/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.