محمد نوراللهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فاز اول اجرای طرح برپایی اقامت گاه های سنتی در تعطیلات نوروز 96 در منطقه تفرجی تنگه ارغوان شهر ایلام اجرا می شود.
وی یادآور شد: در اجرای این طرح سیاه چادرهایی در منطقه مورد موافقت محیط زیست و منابع طبیعی برپا می شود و با ارائه خدمات سنتی از جمله پخت نان، غذاهای محلی و شیرینی های بومی از گردشگران و مسافران نوروزی پذیرایی می شود.
رئیس گروه برنامه ریزی و سرمایه گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: همچنین در این طرح که سرمایه گذار بخش خصوصی آن نیز انتخاب شده است بازی های بومی محلی و موسیقی آئینی و سنتی استان اجرا می شود.
نوراللهی افزود: با تعدادی از آژانس های خدمات مسافرتی و گردشگری مناطق مختلف کشور برای برگزاری تور و تهیه بسته سفر با محوریت این اقامت گاه ها رایزنی شده است.
وی تاکید کرد: این اقامت گاه ها مختص گردشگران غیر بومی است و در صورت تمایل سرمایه گذاران در دیگر مناطق استان از جمله کویر الغویر شهرستان مرزی دهلران و دیگر مناطق دارای ظرفیت مناسب نیز برپا می شود.
دوار یا سیاه چادر ابزاری برای اسکان عشایر کوچرو استان است که ثابت و سیار بوده و به عرض 12 متر و طول 15 متر گنجایش هفت تا 20 نفر را دارد و از 6 تا 10 تخته و سه تا 6 هسین (ستون) تشکیل شده که به 2 قسمت مجزای (لامردان و لا زنان) یا لامردان و ری مال تقسیم شده که لامردان آن برای اسکان و استفاده میهمانان و ری مال آن برای استفاده اهل خانه در نظر گرفته شده است.
با توجه به ویژگی های منحصر به فرد این سرپناه عشایر و دوام و ظرفیت و استحکام آن در مقابل فراز و فرودهای طبیعی و حوادث غیر قابل پیش بینی، علیرغم وجود ابزارهای نوین دیگری برای اسکان، اما عشایر حاضر به منسوخ کردن آن نیستند و بعد ازگذشت بیش از 700 سال از عمر این ابزار سنتی، همچنان از آن استفاده می کنند.
از قدیم الایام تاکنون دوار مکانی برای اسکان عشایر، امکانات مورد نیاز، ارزواق و مواد غذایی آنان، نگهداری علوفه دام و چهارپایان است که در شب و روزهای سرد و بارانی زمستان، گله های گوسفند، احشام، طیور، گاو و درازگوشان نیز در سایه سار آن جان را از سوز سرما مصون می داشتند.
استان ایلام با پیشینه غنی و طولانی از زندگی ایلی و عشایری دارای آداب و رسوم سنتی متعددی در زمینه های مذهبی، دینی، عروسی و عزاست که بسیاری از آنها هم اکنون زیر غبار سال ها به فراموشی سپرده شده و یا بسیار کمرنگ شده است.
تنگ ارغوان در ورودی شمالی شهر ایلام در مسیری رودخانه ای با شکوفه های زیبای ارغوان، خصوصا در فصل بهار زیبایی وصف ناپذیری را به طبیعت و جنگل های سبز آن دیار بخشیده است و هر ساله میزبان تعداد زیادی از گردشگران و تفرج کنندگان است.
استان ایلام با 2 میلیون هکتار گستره در منطقه کوهستانی و مرتفع غرب کشور واقع شده و به سبب داشتن طبیعت بکر و زیبا، کوه های سر به فلک کشیده و دشت های سرسبز به عروس زاگرس معروف است.
ایلام با وجود داشتن منابع طبیعی خدادادی و آثار و ابنیه تاریخی فراوان و منحصربه فرد، زیارتگاه ها و اماکن مذهبی و یادمان های دفاع مقدس از زیرساخت های مناسب برای توسعه گردشگری برخوردار نیست.
این استان یک هزار و 500 اثر تاریخی، طبیعی و گردشگری دارد که 745 اثر آن در فهرست آثار ملی قرار دارد.
خبرنگار:معصومه امیدی**انتشار دهنده : شهریار حیدری فر
6032/6034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.