غلامرضا ابدالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی سال ۸۶ در استان ایلام با انتقال ۶ راس گوزن بالغ از جزیره اشک دریاچه ارومیه کار خود را شروع کرد و با توجه به شرایط جغرافیایی و محیطی مناسب، زادآوری به موقع و مطلوب، حفظ خلق و خوی طبیعی و وحشی و نبود تلفات و مریضی (در حد صفر)، در زمره موفق ترین سایت های تکثیر و احیا گونه های در معرض خطر در کشور است.

وی افزود: سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد ایرانی استان ایلام با توجه به آب و هوای بسیار مساعد منطقه و سازگاری این گونه به عرصه زیستی استان به عنوان یکی از موفق ترین سایت های تکثیری و پرورشی سازمان حفاظت محیط زیست کشور شناخته می شود و تاکنون دهها راس به استان های دیگر انتقال داده شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام یادآور شد: از ابتدای شکل گیری این سایت تاکنون ۱۶ راس گوزن زرد پرورشی سایت ایلام به استان های یزد و خوزستنان منتقل شده بودند که در پروژه اخیر نیز ۱۷ راس گوزن با ترکیب جنسی ۱۲ نر و پنج ماده به پارک ملی دز در استان خوزستان انتقال داده شدند.

ابدالی اضافه کرد: فرآیند انتقال گونه های جانوری بویژه گونه های در خطر انقراض بسیار حساس بوده و در یک کار جمعی و دقیق و در فاصله زمانی حدود ۲ هفته موفق شدیم ۱۷ راس از گونه باارزش و در خطر انقراض گوزن زرد ایرانی را از استان به پارک ملی دز در استان خوزستان منتقل کنیم.

وی تاکید کرد: موفقیت این برنامه از آن جهت حائز اهمیت است که در فرآیند انتقال می تواند آسیب هایی به گونه جانوری وارد شده که با در نظر گرفتن تمامی جوانب و لوازم مورد نیاز این طرح بدون هیچگونه تلفانی انجام شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام با اشاره به اینکه هم اکنون ۳۱ راس گوزن زرد ایرانی در مرکز تکثیر و پرورش ایلام وجود دارد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون چهار گوساله در این مرکز زاده شده اند ولی با توجه به اینکه فصل زاد و ولد گوزن های زرد در فروردین ماه است انتظار داریم در موعد یاد شده گوساله های دیگری به این تعداد افزوده شوند.

به گزارش ایرنا، از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را عرصه های طبیعی تشکیل داده است.


استان ایلام دارای بیش از ۶۴۱ هزار هکتار جنگل، ۳۲۷ هزار هکتار بیابان و ۷۸۴ هزار هکتار مرتع است.

یک هزار گونه گیاهی، ۱۹۷ گونه پرنده، ۳۸ پستاندار، ۲۵ گونه مار، ۱۸ جکوا، ۳۱ نوع ماهی، چهارگونه دوزیست، ۲ نوع لاک پشت در استان ایلام شناسایی شده است.


چهار منطقه حفاظت شده، یک منطقه شکار ممنوع و ۲ اثر طبیعی ملی در استان ایلام با وسعت بیش از ۱۴۳ هزار هکتار و ۱۸ تالاب در استان ایلام ثبت شده است که عمده حیات وحش و تنوع زیستی استان ایلام در این مناطق وجود دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.