قاسم سلیمانی دشتکی روز جمعه در یادواره سالروز عملیات والفجر پنج و گرامیداشت شهدای ایل شوهان اظهار داشت: اتحاد مردم و خدمتگذاران آنها در واحدهای مختلف باعث شده که ایلام استانی امن، بدون حاشیه و یکپارچه باشد.
وی افزود: به عنوان مثال در موضوع سیل فروردین ماه، اربعین و از همه مهمتر وقایع مربوط به بنزین و هفته های اخیر که بسیاری از استان های کشور را درگیر حاشیه و مشکل کرد، استان ایلام با درایت مسوولان و همکاری و همراهی مردم از همه این قضایا سربلند بیرون آمد.
سلیمانی دشتکی با گریزی به وضعیت سرمایه گذاری در استان ایلام، یادآور شد: ۲۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار امسال از سوی مجموعه نظام در بخش های مختلفی چون نفت، گاز، پتروشیمی (بدون احتساب هزینه تکمیل واحد الفین پتروشیمی ایلام )، صنعت و کشاورزی در استان ایلام هزینه شده است که بسیاری از پروژه های کلان استان یا به اتمام رسیده و آماده بهره برداری و یا در حال ساخت است.
وی اضافه کرد: سال گذشته نیز میزان سرمایه گذاری های انجام شده در استان ایلام ۱۵۰ هزار میلیارد ریال بود و بر اساس شاخص های مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی، ایلام استان برتر و نخست کشور در زمینه سرمایه گذاری و رشد جذب سرمایه گذاران است.
استاندار ایلام با بیان اینکه استان در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی شاهد تحول عظیمی است، گفت: آغاز به کار پتروشیمی و ان جی ال دهلران، تسریع در اتمام فاز دوم پتروشیمی ایلام، آغاز عملیات احداث پتروشیمی مناطق مهران، هلیلان و دره شهر، فاز دو پالایشگاه گاز استان از جمله طرح های کلان و در دست اجراست که این پروژه های عظیم موجب توسعه و ایجاد اشتغالزایی استان می شود.
وی تاکید کرد: بهره برداری از میادین نفتی چنگوله، تکمیل زیرساخت های کشاوری، صنعتی و فرهنگی در آینده ای نزدیک مهران را به یکی از پیشران های توسعه استان تبدیل می کند و همچنین در حوزه زیرساخت راه های موصلاتی هم مقدمات ۲ پروژه بزرگ آزاد راه پل زال - چیلات - نجف اشرف و حمیل - ایلام - مهران - کربلا آماده شده است و تکمیل تونل بزرگ کبیرکوه، تونل های واقع در مسیر ایلام - مهران و سرابله - ایلام در دستور کار و اولویت دولت در استان قرار دارد.
سلیمانی دشتکی تاکید کرد: اما با این وجود هنوز معضل بیکاری در استان ایلام ریشه کن نشده است ولی در سال های اخیر و در راستای ایجاد فضایی امن برای سرمایه گذاری، ایجاد سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال و کاهش آمار بیکاری در استان اتفاق های خوشایندی به وقوع پیوسته که این روند کماکان ادامه دارد.
وی به نقش عشایر و ایلات مختلف استان ایلام در طول جنگ تحمیلی اشاره کرد و اظهار داشت: حضور اقوام و ایلات مختلف استان ایلام در طول جنگ تحمیلی با دفاع جانانه از مرزهای استان ایلام به واقع از مرزهای کشور دفاع کردند و نگذاشتند دشمن پا را از مرزها فراتر بگذارد و نظام و همه دولت ها به مردم این استان مدیون هستند و باید به طور جدی کاستی ها و آسیب های ناشی از جنگ را در این استان جبران کنند.
استاتدار ایلام همچنین نقش و جایگاه سردار سلیمانی در بین مردم و تمام جنبش های آزادی بخش جهان را ارزشمند و تاثیرگذار معرفی و اضافه کرد: سردار سلیماتی یک شخصیت ولایی، تسلیم محض فرامین الهی و ولایت فقیه بود که در بین مردم و دوستان خاضع و خاشع و در میدان نبرد هم سرباز و فرمانده ای شجاع، نترس، آگاه و کارکشته بود که در قلوب مردم ایران، تمام ملت های آزادی خواه و استکبار ستیز منطقه و جهان جایگاهی بی بدیل داشت و تشیع باشکوه میلیونی و برگزاری مراسم های عزاداری با حضور پرشور و خودجوش مردم در اقصی نقاط ایران و جهان بیانگر محبوبیت این شهید والامقام بود.
این یادواره در منطقه عملیاتی چنگوله در شهرستان مهران و با حضور مسوولان استان، فرماندهان لشگری و کشوری و جمعی از مردم ایل شوهان و دیگر ایلات استان برگزار شد.
در این یادواره آیین محلی عزادری چمر در سوگ شهادت سردار سلیمانی و شعرخوانی برگزار شد.
پیش از این قرار بود سخنران اصلی این مراسم سرلشگر رحیم صفوی مشاور فرمانده کل قوا باشد که این سفر به علت شرایط نامساعد جوی لغو شد.
عملیات والفجر پنج سال ۶۲ با رمز یا زهرا (س) در منطقه عملیاتی مهران و دهلران با هدف آزادسازی ارتفاعات چنگوله در شهرستان مهران انجام گرفت.
استان ایلام با سه هزار شهید، ۱۱ هزار جانباز و بیش از ۳۰۰ آزاده بیشترین ایثارگر را به نسبت جمعیت در بین استان های کشور دارد.