زهرا همتی روز شنبه در نشست ستاد مبارزه با مواد مخدر استان اظهار داشت: ۲ هزار و ۸۸۵ معتاد در استان شناسایی و دستگیر شده اند که بر اساس حکم قضایی ۲۸۷ نفر آنان معتاد متجاهر هستند.
وی افزود: این افراد تحویل بهزیستی شده اند تا در اردوگاه های ترک اعتیاد درمان شوند، بهزیستی برای هر نفر آنان هفت میلیون ریال در ماه به کمپ های ترک اعتیاد پول پرداخت می کند.
مدیرکل بهزیستی ایلام یادآور شد: امسال از سوی شورای مبارزه با مواد مخدر به مرکز اعلام شده که هیچ معتاد متجاهری در استان وجود ندارد شورای مرکزی مبارزه با مواد مخدر هم هیچ اعتباری برای درمان و ترک اعتیاد این افراد به استان اختصاص نداده که این امر با توجه به پیگیری ها و رایزنی هایی که شده نیازمند مکاتبه کتبی شورای مبارزه با مواد مخدر استان با مرکز است.
همتی گفت: با توجه به اینکه معتادان متجاهر خود به صورت علنی اقدام به مصرف مواد می کنند وجود آنها در مراکز خود معرف نوعی بی انگیزگی در بین معتادان به وجود می آورد لذا نیازمند اختصاص یک اردوگاه جداگانه برای درمان این افراد هستیم.
وی اضافه کرد: احداث اردوگاه های ترک اعتیاد در مناطق شهرنشین بطور معمول با اعراض مردم همسایه مواجه می شود به همین دلیل مراکز بازپروری در حاشیه شهر و نقاط خارج از شهر دایر می شود.
کشف مزارع ماری جوانا و خشخاش
فرمانده سپاه امیرالمومنین نیز در این نشست از کشف 2 مزرعه ماری جوانا و خشخاش و شاهدانه و ۱۷ هزار بوته خشخاش در استان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این مزارع در مناطق بسیار دور افتاده و صعب العبور ایجاد می شوند، کشف آنها بسیار مشکل است.
سردار جمال شاکرمی اظهار داشت: با تلاش مجموعه سپاه این مزارع کشف و برخورد جدی با عاملان آنها صورت گرفته است.
وی پیشنهاد کرد: با توجه به وجود مزارع کشت خشخاش در حوزه استحفاظی ایلام- کرمانشاه و لرستان نیاز است که نشست مشترک و سه جانبه ای برای مبارزه و نظارت و برخورد جدی با عاملان این کشت های ممنوع صورت گیرد.
وی از اقدامات پیشگیرانه و فرهنگ سازی و بهسازی در مناطق محروم هلیلان توسط سپاه استان خبر داد و گفت: در تلاش هستیم تا با همکاری جهاد کشاورزی کشت جایگزین برای مردم منطقه ایجاد شود.
وی در ادامه از نگهداری معتادان متجاهر در گاوداری ها انتقاد کرد و گفت: برخی از گاوداری ها محل نگهداری افراد خودمعرف شده که از نظر بهداشتی ناسالم و غیر استاندارد هستند و خود مسئولان این مراکز نیز به افراد مواد مخدر می دهند که نیاز به نظارت و برخورد بیشتر است.
پیش بینی هفت میلیارد ریال اعتبار برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام نیز گفت: امسال پیش بینی هفت میلیارد ریال اعتبار برای پیگیری مقابله با آسیب های اجتماعی در استان شده و طرح های آنها آماده و به مرکز اعلام شده اند.
عهدیه طهماسبی اظهار داشت: سال گذشته برای پیشگیری چهار میلیارد ریال اعتبار در اختیار دستگاه های متولی از طریق سمن ها قرار گرفت تا با کمک آن طرح های پیشگیرانه در زمینه آسیب های اجتماعی انجام دهند.
وی افزود: امور اجتماعی عی دارد که با همکاری سمن ها در زمینه آسیب های اجتماعی و پیشگیری از آنها اقدام های اثرگذاری در راستای آگاه سازی افراد در محلات و مناطق مختلف شهری و روستایی انجام دهد.
به گزارش ایرنا، این در حالی است که به گفته استاندار ایلام از محل سیل 15 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت مراکز پیشگیری از آسیب ها به بهزیستی ایلام و حدود 30 میلیارد ریال اعتبار نیز برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی به آموزش و پرورش استان اختصاص یافته است.