قدرتالله فیضالهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرحها شامل سه طرح در حوزه راه و شهرسازی و ۲ طرح در حوزه امور آب است که کارهای مطالعاتی آنها انجام شده و مورد تایید مرکز سرمایهگذاری کشور و استان هستند.
وی افزود: این طرحها شامل بزرگراه حمیل - ایلام، پل زائر به چیلات، راهآهن ایلام مسیر اسلام آباد - ایلام و ۲ طرح در حوزه سد شامل سد سیکان و سد چناره است که در صورت استقبال سرمایهگذاران به آنها واگذار می شود.
وی اضافه کرد: امور اقتصادی و دارایی به عنوان دبیر ستاد سرمایهگذاری وظیفه شناسایی ظرفیتهای اقتصادی استان را بر عهده دارد که در این راستا علاوه بر تهیه کتاب ظرفیتهای سرمایهگذاری، طرحهای قابل اجرا را به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی در سامانه بارگذاری کرده است.
فیضالهی گفت: با توجه به اهمیت جغرافیایی و اقتصادی ایلام، در سه حوزه سرمایهگذاری و کسب و کار، سند راهبردی و نقشه جامع سرمایهگذاری تدوین و استعدادهای سرمایهگذاری استان شناسایی و احصا شده است.
وی تشکیل کمیته کارشناسی در مرکز خدمات سرمایهگذاری، تدوین و اجرای برنامههای نظارت و بازدید سرمایهگذار خارجی، شناسایی و احصا قوانین دست و پاگیر حوزه سرمایهگذاری، تدوین بانک جامع از روند سرمایهگذاریهای داخلی، تشکیل اتاق فکر محیط کسب و کار، ارائه برنامه برای تحقق کامل پیشبینی درآمدهای استان و شناسایی درآمدهای جدید را از جمله برنامهها در راستای سند راهبردی سرمایهگذاری عنوان کرد.
استاندار ایلام پیش از این از پیشتازی این استان در زمینه سرمایهگذاری در بین استانهای کشور خبر داد و افزود: بر اساس گزارش تجارت نیوز از تحلیل دادههای وزارت صنعت، معدن و تجارت، سرمایهگذاری در ۱۹ استان کشور در چهار ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال قبل سیر افزایشی داشته است.
قاسم سلیمانی دشتکی یادآور شد: بر اساس این گزارش استان ایلام با بیش از ۲۰۰ درصد افزایش در چهار ماهه نخست سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال گذشته به همراه استانهای تهران، همدان، اردبیل، کرمان، خراسان شمالی و آذربایجان غربی از استانهای پیشتاز در زمینه سرمایهگذاری در کشور به شمار میرود.
استان ایلام با ۵۸۰ هزار نفر جمعیت، ۲ میلیون هکتار مساحت و با داشتن ۴۲۳ کیلومتر مرز با کشور عراق در غرب کشور قرار دارد و با داشتن نرخ مشارکت اقتصادی ۳۶.۱ درصد جایگاه ۲۸ کشور را به خود اختصاص داده است.