به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتکی روز سه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی استان اظهار داشت: نقش مردم، رسانه ها، دستگاه های نظامی و امنیتی، موکب ها در پذیرایی از زوار بسیار پررنگ بود و ادارات استان هم تعطیل نشد.
وی افزود: مردم زاگرس نشین به میهمان نوازی شهره هستند و امسال در ایام اربعین ۹۸ بیش از چهار میلیون زائر اربعین میهمان مردم استان ایلام بودند که افتخار بسیار بزرگی است.
استاندار ایلام تاکید کرد: برخی اعتراض داشتند که چرا بودجه اربعین در سطح استان تقسیم نشد این بودجه تنها مخصوص اربعین و در مسیرهای تردد زوار نیز بخشی از آن هزینه شد.
سلیمانی دشتکی یادآور شد: عظمت پذیرایی از زوار امام حسین (ع) امسال بسیار مشهود بود و امسال با مدیریت مناسب و هماهنگی بیشتر و توسعه زیرساخت ها تردد زوار با وجود حجم زیاد به سهولت انجام گرفت.
وی اضافه کرد: سال ۹۶ با حجم یک میلیون و ۷۰۰ هزار تردد مشکلات بسیاری داشتیم و سال ۹۷ هم با وجود حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار زائر باز هم مشکلات فراوان بود ولی در سال ۹۸ بیش از ۴ میلیون زائر در مسیرهای منتهی به مهران تردد داشتند ولی هیچ یک از مشکلات سال گذشته مشاهده نشد.
تردد ۶۰ درصد زوار اربعین از استان ایلام
استاندار ایلام افزود: امسال از مرزهای چهارگانه در ایام اربعین حسینی حدود هفت میلیون تردد ثبت شد که چهار میلیون و ۱۰۰ هزار نفر آن معادل ۶۰ درصد از استان ایلام تردد داشتند.
سلیمانی دشتکی اظهار داشت: سال قبل یک جمعیت ۲۰۰ هزار نفری در یک شب وارد استان شدند و در پایانه برکت مشکل داشتیم و اعتراضات بسیاری به دلیل گره ترافیکی به دنبال داشت اما امسال یک شبانه روز شاهد ورود ۳۲۶ هزار تردد بودیم و روز دیگر ۲۸۸ هزار نفر جمعیت وارد استان شد که به سهولت تردد انجام و با نظم و آرامش خاصی ساماندهی شدند.
وی تاکید کرد: در پشت صحنه این مدیریت ها نیروهای امنیتی، اطلاعاتی و دیگر نیروهای انتظامی، راهداری، هلال احمر، اورژانس و ... حضور داشتند و تلاش کردند تا این ترددها بدون مشکل شکل بگیرد.
استاندار ایلام یادآور شد: سهم نیروهای امنیتی، انتظامی، اطلاعاتی در مدیریت اربعین ۹۸ بسیار ممتاز بود ولی نیروهای یگان ویژه ناجا در این میان سنگ تمام گذاشتند و حتی شاه دبودیم خدماتی همچون واکس زدن، آرایشگری، ماساژور، خدمتکار، پرستار ، حمل و نقل زوار نیز در طول مسیر انجام می شد.
سلیمانی دشتکی افزود: بنیادها، وزارتخانه ها، نهادها و بخصوص اقشار مختلف مردم، ائمه جمعه، موکب داران ، زنان خانه دار که برای زوار آشپزی می کردند همه در تکاپو برای خدمات رسانی به زائران اباعبدالله (ع) بودند.
وی با تمجید از فعالیت های آستان قدس، ارتش و سایر گروه ها برای پذیرایی در موکب ها و تهیه روزانه ۱۵۰ هزار وعده غذا و تقسیم بین زوار ابراز امیدواری کرد در سال های آینده این خدمات با سازماندهی مناسب تری انجام شود.
رسانه ها جلوه های زیبای اربعین ۹۸ در مهران را منعکس کنند
استاندار ایلام گفت: باید با همراهی مجمع نمایندگان استان و رایزنی مستمر از فرصت اربعین استفاده و مطالبه گری کنیم تا امکانات متناسب با مشکلات استان بویژه در حوزه اربعین جذب شود.
وی اضافه کرد: من به مردم استان ایلام، رهبر معظم، نظام اسلامی و مردم کشور و مردم استان و بخصوص مردم مهران برای خلق این حماسه بزرگ تبریک می گویم.
استاندار ایلام از رسانه ها خواست نکات مهم، جلوه های ایثارگری و میهمان نوازی مردم ایلام را بیشتر منعکس کنند و این خدمت گذاری را به اطلاع مردم کشور برسانند.
سلیمانی دشتکی گفت: باید تلاش کنیم زیرساخت های مورد نیاز را تامین و در سال آینده پذیرایی از ۶ میلیون نفر زائر را هدف گذاری کنیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای چهاربانده کردن مسیرهای منتهی به مهران گفت: امسال تونل دوم آزادی و تونل بعد از مهدی آباد تکمیل و ۲ پل ۵۷ و ۵۶ را باید آماده کنیم و پایانه های مهران و برکت را باید گسترش دهیم.
استاندار ایلام افزود: اعتبارات کنونی پاسخگوی حجم فعالیت های در دست اجرای حوزه اربعین استان را نمی دهد، باید با رایزنی به دنبال جذب بیشتر بودجه و ابلاغ به موقع آن باشیم، تا وقتی منابع مالی مورد نیاز را جذب نکنیم نمیتوان قرارداد با پیمانکاران منعقد کرد.
انتقاد تعطیلی ادارات استان در ایام اربعین منصفانه نیست
سلیمانی دشتکی با انتقاد از برخی از افراد که اعلام می کنند ادارات استان در ایام اربعین تعطیل می شوند، گفت: این انتقاد را قبول نداریم و سه معاون بنده در استان حضور داشته و به امورات مردم رسیدگی کرده اند و کارتابل الکترونیکی بنده هم در مهران فعال بود و هر روز پیگیر امور مردم بودیم.
استاندار ایلام گفت: امسال بودجه در حال تصویب و همه توان استان با همکاری مجمع نمایندگان در کمیسیون تلفیق و بودجه جذب اعتبارات لازم باید است.
سلیمانی دشتکی همچنین در خصوص انجام مطالعات در خصوص مناطق محروم استان نیز گفت: هر سند و مطالعه ای باید در چارچوب و بر مبنای طرح توسعه همه جانبه استان انجام شود.
وی با اشاره به سه سند بودجه سالیانه ، برنامه پنج ساله و سند آمایش گفت: باید این یافته ها و مطالعات با این اسناد بالادستی مطابقت داشته باشد زیرا اگر مطالعات منطبق نباشد چندگانگی در استان ایجاد می شود، برخی از آمارهای ارائه شده قدیمی است که باید بروز رسانی شود.
استاندار ایلام تاکید کرد: هر پژوهشی باید نقشه راهی برای مسئولان باشد تا براساس آن عملکرد داشته باشیم، اگر درست تدوین نشوند در عمل نمیتوان به آن استناد کرد و بسیاری از پروژه های پیشنهادی در این مطالعات اشباع شده و اجرای برخی دیگر نیز ممنوع شده اند و اگر در برنامه رسمی آورده شود مورد اعتراض قرار می گیرند.
استاندار ایلام به طرح های توسعه ای در روستاها با هدف اشتغالزایی پرداخت و گفت: باید در روستا، زنجیره تولید و خروجی اقتصادی و بازار فروش آن نیز مشخص باشد.
سلیمانی دشتکی، خواستار تشکیل یک کمیته تخصصی شامل دانشگاه، معاونت اقتصادی، دستگاه های مربوطه برای بررسی مطالعات روستایی استان شد تا دقت بیشتری بر روی آن صورت و حداکثر ظرف یک ماه این برنامه مصوب شود.