شعبان فروتن روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشترین مرز مشترک با کشور عراق در استان ایلام قرار دارد و اکنون بیشترین میزان تردد مسافر به ویژه در ایام اربعیت نیز در این استان صورت می گیرد.
وی ادامه داد: از آنجایی که چند سال است راه اندازی بازارچه های مرزی چیلات و چنگوله در دستور کار مسوولان قرار دارد و زیرساخت های این بازارچه ها نیز تا حدودی فراهم شده است و با توجه به موافقت هیات دولت برای راه اندازی بازارچه چیلات باید تلاش کنیم که توافق به عمل آمده با طرف های عراقی در خصوص این بازارچه ها عملیاتی شود.
وی تشکیل یک کارگروه برای پیگیری توافقات نشست های مشترک دو کشور در خصوص بازارچه های مرزی ایلام با کشور عراق را ضروری خواند و گفت: باید تلاش کنیم که این بازارچه ها در استان راه اندازی شود.
فروتن گفت: ما تمام تلاش خود را برای فراهم کردن زیرساخت های این بازارچه ها بکار گرفته ایم که جا دارد پیگیری کنیم تا طرف عراقی هم پای کار بیاید.
وی افزود: در دیدار اخیر تجار و بازرگانان عراقی اعلام آمادگی کردند که در استان سرمایه گذاری کنند و قرار شد که پیگیری جدی از سوی آنان با دولت مرکزی عراق صورت گیرد تا این بازارچه ها و تفاهم نامه های مشترک به سرانجام برسد.
وی تاکید کرد: تداوم فعالیت های تجاری و بازرگانی با کشور عراق علاوه بر رونق اقتصادی موجب پایداری ارتباط با کشور عراق و ایجاد امنیت در این منطقه می شود.
مرز مهران هم اکنون تنها مرز فعال در طول 430 کیلومتر مرز مشترک استان ایلام با کشور عراق است.
روزانه شش هزار زائر و یک هزار کامیون کالا از مرز بین المللی مهران به کشور عراق تردد می کنند.
7177/۶۰۳۴