به گزارش ایرنا، ملکشاهی با بیش از 170 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی دارای 114 هزار هکتار جنگل است که در نوع خود از متراکم ترین عرصه های جنگلی زاگرس بوده که بیشتر در مناطق کوهستانی قرار گرفته اند.
هر ساله با شروع فصل گرما وقوع حریق های گسترده یکی از عوامل جدی نابودی جنگلستان های این شهرستان است که نیازمند چاره اندیشی و اقدامات پیشگیرانه مناسب و استاندارد است.
کارشناس منابع طبیعی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا می گوید: عرصه های جنگلی و مرتعی جزء سرمایه های ملی بوده و از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند که آموزش و ارتقای آگاهی عمومی تأثیر بسزائی در پیشگیری از وقوع حوادث آتش سوزی در این عرصه ها دارد که در این زمینه نقش رسانه ها و دیگر وسائل ارتباط جمعی بسیار حائز اهمیت است.
وحید میرزایی با اشاره به اینکه با توجه به بارش های مناسب فصلی و افزایش پوشش گیاهی و فرا رسیدن فصل گرما احتمال وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع دور از انتظار نیست، اظهار داشت: کوچکترین سهل انگاری و خطای انسانی و هرگونه اقدام نسنجیده حتی جزئی می تواند به وقوع حوادث ناگوار و تحمل خسارات جبران ناپذیری منجر شود و به محیط زیست نیز آسیب برساند که به منظور جلوگیری از آتش سوزی های احتمالی ضرورت ایجاب می کند همه مردم نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی افزود: مردم هنگام سفرهای برون شهری خود از رفتارهایی همچون پرت کردن ته سیگار و چوب کبریت به این عرصه ها و روشن کردن آتش بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی خودداری کنند.
این کارشناس محیط زیست جنگل ها و مراتع را امانتی الهی در اختیار کلیه مردم دانست و تاکید کرد: رعایت بهداشت و نظافت عرصه های طبیعی هنگام مراجعه به دامان طبیعت و عدم روشن کردن آتش در محیط های آسیب پذیر کمترین کاری است که هر یک از ما می توانیم برای صیانت از این امانت الهی انجام دهیم.
یکی دیگر از کارشناسان منابع طبیعی و جنگلی در این خصوص گفت: آتش‌زدن بقایای محصول در مزارع مجاور جنگل ها و مراتع و سرایت آن به بیرون از مزارع، گسترش جاده های دسترسی به اعماق جنگل و در نتیجه ورود گردشگران، شکارچیان و چوب ‌برها و برخی اشخاص معتاد و بی احتیاطی و سهل انگاری در افروختن و خاموش کردن آتش، ایجاد کوره های غیر مجاز زغال و بی توجهی اشخاص در هنگام استفاده از کوره ها و عبور جاده‌های دسترسی و بین شهری از برخی مناطق جنگلی و مرتعی و پریدن جرقه از وسایل نقلیه موتوری و پرتاب ته سیگار روشن توسط سرنشینان خودرو، از عمده دلایل غیر عمدی آتش سوزی در جنگلهای این منطقه است.
مهدی باقری افزود: بررسی مکان های وقوع آتش سوزی در سطح استان نشان می‌دهد بیش از 90 درصد مناطق پرخطر آتش سوزی، در مجاورت مناطق مسکونی (دائمی و موقت) و همچنین اراضی زراعی و باغی قرار دارند.
وی اضافه کرد: آنچه که در این بین مشهود است، عدم ارتقای توان و تجهیزات مقابله با حریق متناسب با افزایش کمی و کیفی سطوح آتش سوزی است و همین عامل سبب کندی مهار آتش سوزی شده است.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری ملکشاهی نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات پیشگیرانه از جمله آگاهی بخشی عمومی از طریق رسانه های ملی و محلی- گسترش ایجاد آتش بر در مناطق بحرانی ، برگزاری دوره‌های آموزشی و ترویجی برای کشاورزان، نصب تابلوهای هشداردهنده در مناطق و معابر پرتردد و نیز عرصه های بحرانی، تفرجگاهی و حاشیه جاده ها را از جمله اقدامات پیشگیرانه ای برشمرد که در دستور کار قرار گرفته است.
عبدالنور جعفری افزود: در اولین جلسه ستاد پیشگیری و اطفاء حریق نیز که به ریاست فرماندار شهرستان برگزار شد همه دستگاههای اجرایی و شهرداری ها موظف شدند در مواقع آتش سوزی همه امکانات و نیروی انسانی خود در اخیار ستاد مدیریت بحران و مهار اتش سوزی قرار دهند .
وی اظهار داشت: گروه های تخصصی مهار آتش سوزی تشکیل شده و آمادگی مقابله با حریق های احتمالی در سطح بالای است.
شهرستان ملکشاهی با 114 هزار هکتار عرصه های جنگلی از متراکم ترین عرصه های جنگلی استان ایلام است.
7179/6119
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.