به گزارش خبرنگار ایرنا، شور و شعفی برپا است، این ضریح شش گوشه هم تاج همه شهیدان عالم شده و عاشقان همچون قطره به دریای عشق پیوسته اند تا خود را در این شاهراه عاشقی به معشوق برسانند.
هر کسی با خودش زمزمه می کند، ذکر می گوید و صلوات می فرستد و از شوق حضور به وجد آمده و خستگی راه را نمی شناسد.
گرسنگی، سرما، تشنگی، طولانی بودن راه، گرد و غبار و طوفان همه را پس زده و دلش عجیب هوایی شده و دیوانه وار برای رسیدن تقلا می کند.
** زائران و موکب ها
موکب ورودی شهر بس شلوغ است و زائران خسته از راه رسیده اند، خانم، تا مرز چقدر مانده این را خانم جوانی می پرسد .
جوابش می دهم و می گویم چیزی باقی نمانده، از کجا آمدیده ؟ خوش آمدید!
مرضیه خانم از کرمان آمده و همراه همسر و پسرش راهی این دیار شده و عکس پدر شهیدش را به سینه زده و می گوید: خیلی خوشحالم برای اولین بار است که به پیاده روی اربعین می روم، شوق و خوشحالی ام وصف ناشدنی است و از اینکه بالاخره خدا کاری کرد که ملت ایران این همه اشتیاق زیارت داشتند روانه کربلا شوند، شکر گزارم.
وی ادامه داد: پدرم همواره مشتاق کربلا بود و زیارت، که من به نیابت از ایشان آمده ام.
مرضیه مولایی در خصوص موکب ها و میزبانی مردم ایلام گفت: سال گذشته همسرم آمده بود از میزبانی مردم ایلام راضی بود برای همین امسال ما را همراه خودش از مرز مهران آورد.
یکی دیگر از زائران ضمن تقدیر از مهمان نوازی مردم ایلام و پذیرایی آنان می گوید: ما سال قبل شب دیر هنگام به شهر ایلام رسیدیم که یک خانواده با محبت ما را صلواتی به منزل بردند و از ما پذیرایی کردند که همین جا از خانواده آقای خرمی تشکر می کنم.
علی آقا ادامه می دهد: این شور و فداکاری برای میزبانی از زائران امام حسین(ع) از سوی مردم ایلام ستودنی است.
یکی دیگر از زائران گفت: شور و اشتیاق افرادی که با جان و دل از زائران پذیرایی می کنند خستگی را از جان ما به در می کند.
مسلم یاری از تهران آمده و تازه در موکب اصناف ایلام در ورودی شهر حضور یافته که اظهار داشت: این همدلی و مهمان نوازی باید به تصویر کشیده شود و همه جهان از آن مطلع شود که مردمی به حرمت امامشان این چنین بی هیچ چشم داشتی از زائران پذیرایی می کنند.
وی اظهار داشت: در طول مسیر اسکان و پذیرایی از زوار امام حسین (ع) خوشبختانه همه بی هیچ چشم داشتی مشغول خدمت اند.
وی ادامه داد: حضور گسترده نیروهای نظامی و انتظامی به ما آرامش می دهد و امیدوارم که مردم با رعایت قوانین خستگی را از تن این بزرگواران بزدانید.
** ایستگاه سلامت
در کنار موکب، ایستگاه سلامت برپا است و چند نفر از زائران که سن و سال بالایی دارند در انتظار هستند تا کادر درمان فشار خون آنها را کنترل کند.
یکی از زائران می گوید: دیشب از تهران راه افتادیم و الان کمی احساس سر درد می کنم ، آمدم فشارم کنترل کنم تا در صورت نیاز دارو مصرف کنم و به راهم ادامه بدم.
زهرا حاجی زاده اظهار داشت: سال گذشته هم به کربلا سفر کردم و در بین مسیر از خدمات پایگاه های سلامت استفاده کردم، امیدوارم که امام حسین(ع) خودش اجر این افراد را که شبانه روز در خدمت زایران هستند، بدهد.
وی ادامه داد: یکی از همسفران ما سال گذشته در سانحه رانندگی دچار مشکل شد که در طول درمان همواره مورد موهبت مردم ایلام و کادر درمانی بود که این بیانگر مهمان نوازی و مهرورزی و خدمتگزاری این استان از زائران امام حسین است.
یکی از جوانان فعال خدمتگزار امام حسین(ع) در موکب شهرداری ایلام می گوید: مردم با عشق و علاقه نذورات و هر آنچه که توانایی دارند را در راه امام حسین(ع) به زائران پیش کش می کنند و ما در طول شبانه روز با شیفت بندی دوستانم در این موکب ها آماده خدمتگزاری هستیم.
حسین احمدی ادامه داد: همراه چند نفر از دانشجویان همکلاسی ام به موکب آمده ایم تا از زائران پذیرایی کنیم و به آنان خوش آمد بگوییم.
وی تاکید کرد: تکریم زائر امام حسین، حفظ کرامت و شان مولا است که ما وظیفه داریم به عنوان مردمی که در مسیر این کاروان های عاشق هستیم به پیشواز آنها برویم و از آنان با جان و دل پذیرایی کنیم.
یکی دیگر از فعالان موکب اصناف ایلام نیز گفت: خوشبختانه بازاریان و اصناف ایلام نیز با تلاش شبانه روزی مشغول خدمت به زوار ابا عبدالله هستند.
محمدرضا رئوفی اظهار داشت: پیاده روی اربعین و حضور پر شور مردم در این آئین معنوی خود حاوی بهترین درس ها برای همه جهان است و نقش بسیار ارزنده ای در حفظ اسلام و خونهای به ناحق ریخته شهدای کربلا دارد.
وی ادامه داد: این آئین پرشور معنوی که سال به سال در حال اوج گیری است به عنوان یک سنت بسیار حسنه و نیکو باید حفظ شود و بهترین خدمات به زائران کربلا با فراهم کردن زیرساخت های مناسب که بتوان به نحو بسیار شایسته از آنان پذیرایی کنیم ، مهیا شود.
وی از مسئولان خواست که نسبت به این سنت و آئین مهم که حاوی نکات ارزنده ای برای حفظ اتحاد و همبستگی مسلمانان است توجه داشته باشند و زمینه را برای گسترش و حضور پر شور مردم مهیا کنند.
**سه هزار زائر از خدمات درمانی سپاه در مهران بهره مند شده اند
به گزارش ایرنا، سه هزار و 400 نفر زائر از 29 مهر تاکنون از خدمات درمانی و بهداشتی بیمارستان صحرایی و کلینیک تخصصی سپاه مستقر در پایانه مرزی مهران استفاده کرده اند.
این تعداد زائر بیمار به بیمارستان تخصصی صحرایی امام حسین (ع) مرکز بهداری غرب سپاه استان کرمانشاه و کلینیک تخصصی بسیج جامعه پزشکی سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام مراجعه کرده اند.
مسئول بیمارستان تخصصی صحرایی امام حسین (ع) کرمانشاه مرکز بهداری غرب گفت: یک هزار و 600 نفر زائر از 30 مهرماه مصادف با اولین روز فعالیت بیمارستان تاکنون مورد مداوا قرار گرفته اند.
سرهنگ منصور منصوری گفت: روزانه میانگین بین 400 تا 500 نفر زائر برای دریافت خدمات درمانی و بهداشتی به این بیمارستان مراجعه می کنند.
وی یادآور شد: این بیمارستان از بخش های مختلفی چون اورژانس، 40 تخت بستری، پاراکلینیک، آزمایشگاه، رادیولوژی، جراحی تاکتیکی، اتاق عمل، اورژانس جنگ نوین ( دفع آلودگی بستری ایزوله) تشکیل شده است و هفت نفر از پزشکان متخصص جراح عمومی، عفونی، کلیه و مجاری ادراری، طب فیزیکی در این مرکز درمانی حضور دارند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام نیز گفت: یک هزار و 800 نفر از زائران از 29 مهر تاکنون برای درمان و مداوا به کلینیک تخصصی بسیج جامعه پزشکی مراجعه کرده اند.
سرهنگ ساسان زمانی افزود: در این کلینیک سه بخش تخصصی دندان پزشکی، آزمایشگاه و فیزیوتراپی با همکاری بسیج جامعه پزشکی استان های ایلام، تهران، اصفهان و کرمانشاه به صورت شبانه روزی دایر است و 50 نفر کادر درمانی به زائران خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می دهند.
فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام گفت: 31 گردان سپاه در قالب 15 ارگان زیرمجموعه این نهاد انقلابی و ارزشی در ایام اربعین حسینی در مرز بین المللی مهران به خدمات رسانی مشغول هستند.
**31 گردان سپاه امنیت زائران اربعین را مهران بر عهده دارند
به گزارش ایرنا، سردار سید صادق حسینی اظهار داشت: امسال بین 65 تا 67 درصد زائران اربعین از پایانه مرزی مهران تردد کرده اند.
وی در خصوص خدمات دهی سپاه به زائران اربعین افزود: تاکنون یک میلیون و 359 هزار و 400 پرس غذا برای زائران پخت و توزیع شده و 100 هزار نفر نیز در اقامتگاه های تعبیه شده سپاه اسکان یافته اند.
حسینی یادآور شد: 15 مجموعه از بدنه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرکز و دیگر نقاط کشور با استقرار در پایانه مرزی مهران در حال خدمات رسانی به زائران هستند و 31 گردان در حوزه امنیت زائران و اربعین فعالیت دارند.
وی استقرار اکیپ پهباد را از جمله بخش های مهم سپاه با هدف تامین امنیت اربعین برشمرد و گفت: این اکیپ پهباد تصویربرداری مسیر زائران را رصد و کنترل و امنیت زائران را تامین می کند و همچنین گروه های چک و خنثی سازی، نصب دوربین دید در شب، جنگ نوین و بیوتروریسم نیز در خدمت امنیت زائران است.
وی گفت: امسال برخلاف سال های گذشته مردم مدیریت زمان و هزینه کردند و برای جلوگیری از ازدحام جمعیت 18 روز قبل از اربعین سفر خود به سمت پایانه های مرزی را آغاز کردند و همچنین امسال از ورود افراد فاقد گذرنامه و روادید به مرز جلوگیری شد و مدیریت مطلوب امسال مانع از تجمع زائران در مرز شد.
وی تاکید کرد: اربعین یک مقوله ملی و مذهبی است که با باورها ، فکر و اعتقادات عمومی گره خورده و با همگرایی، وحدت و انسجام همگانی سعی شده اربعین با کیفیت و امنیت مطلوب برگزار شود.
** امدادرسانی هلال احمر ایلام به 17 حادثه رانندگی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام گفت: این جمعیت از ابتدای طرح امداد و نجات ویژه اربعین تاکنون به 17 حادثه رانندگی زائران امدادرسانی انجام داده است.
حسین عارفی افزود: در این حوادث هفت زائر تاکنون جان باخته و 36 مصدوم نیز توسط آمبولانس های این جمعیت به مراکز درمانی اعزام شدند.
به گفته وی تاکنون 12 هزار و 853 زائر اربعین از خدمات امدادی این جمعیت بهره مند شده اند.
به گفته عارفی با توجه به بارش های باران در اجرای این طرح تاکنون عملیات امداد رسانی به زائران گرفتار در سیلاب به تعداد 50 نفر انجام گرفته است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام یادآور شد: اربعین امسال این جمعیت با مشارکت هلال احمر 11 استان کشور و سازمان امداد و نجات بصورت شبانه روزی در حال خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی است.
وی اضافه کرد: امداد رسانی به زائران اباعبدالله(ع) در مسیرهای تردد در شهرهای ایلام، چرداول، ایوان، مهران، دهلران، دره شهر، سیروان، ملکشاهی و آبدانان در حال انجام است.
عارفی گفت: همچنین جهت خدمات دهی به زائران حسینی در کشور عراق 142 نجاتگر همراه با 30 دستگاه اتوبوس آمبولانس، چهار دستگاه خودرو ارتباطات در محورهای ارتباطی نجف، کربلا و کاظمین مستقر شده اند.
وی از استقرار 2 فروند بالگرد امدادی این جمعیت در شهر ایلام و پایانه مرزی مهران خبر داد و افزود: 25 پایگاه امداد جاده ای در مسیر تردد زائران در این استان استقرار یافته است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: پیاده روی بزرگ اربعین به عنوان نماد عظمت اسلام به اعتراض شیعیان علیه استکبار جهانی و ظلم و زور در جهان تبدیل شده است.
وی افزود: این آئین بزرگ از حوادث برجسته ای است که اگر توسط رسانه های غرب و شرق درست منعکس شود همه را متحیر خواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام خواستار توجه جدی به زیر ساخت های استان ایلام برای اربعین سال آینده شد و تصریح کرد: استمرار این حرکت بزرگ به مدیریت همه ما بستگی دارد که باید در این را تمام تلاش خود را برای برگزاری هر چه بهتر این آئین بزرگ جهانی بکار ببندیم.
حجت الاسلام کریمی تبار تاکید کرد: این حرکت جهادی باید ادامه پیدا کنند، تجارت مثبت و منفی اربعین امسال بعد از موج برگشت زائران بررسی و مشکلات برای سال آینده حل شود.
استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: امسال برای اربعین چند مشکل به وجود آمد اول اینکه تخصیص دینار به زائران طولانی و آمادگی بانک ها کم بود و به همین خاطر مردم سرگردان شدند.
قاسم سلیمانی دشتکی گفت: عامل تحویل ارز در کشور عراق کم بود و با برنامه ریزی و رایزنی های انجام شده هم اکنون ۶۰ نفر در خصوص توزیع ارز به زائران فعالیت دارند.
وی ادامه داد: کاپوتاژ اتوبوس ها نیز باعث ایجاد مشکلاتی گردید که بدون اطلاع قبلی بود، این مشکل نیز با رایزنی مسئولان عالی رتبه کشوری با مقامات عراقی حل شد.
استاندار ایلام با اشاره به وقوع طوفان هفته گذشته در مهران و پایانه مرزی یادآور شد: شب طوفانی مردم استان و مهران سنگ تمام گذاشتند، در بحث خدمات رسانی و اسکان نیروی انتظامی و دیگر دستگاه های اجرایی به خوبی عمل کردند و آن شب ۱۲هزار نفر در مهران ۵۰ هزار نفر در مناطق دیگر استان اسکان داده شدند.
سلیمانی دشتکی بر آمادگی همه دستگاه های اجرای برای بازگشت زائران به کشور تاکید کرد و گفت: باید تمام امکانات در استان برای برگشت بسیج شود و مسائل کنترلی و امنیتی نیز مورد توجه قرار گیرد.
از ابتدای ماه صفر تاکنون بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر از مرز مهران به عتبات عالیات تردد کرده اند.
مرز بین المللی مهران به دلیل برخورداری از مزیت امنیت و کوتاهی مسافت یکی از مرزهای پردد زائران در ایام مختلف سال به شمار می رود.
7177/6034
هر کسی با خودش زمزمه می کند، ذکر می گوید و صلوات می فرستد و از شوق حضور به وجد آمده و خستگی راه را نمی شناسد.
گرسنگی، سرما، تشنگی، طولانی بودن راه، گرد و غبار و طوفان همه را پس زده و دلش عجیب هوایی شده و دیوانه وار برای رسیدن تقلا می کند.
** زائران و موکب ها
موکب ورودی شهر بس شلوغ است و زائران خسته از راه رسیده اند، خانم، تا مرز چقدر مانده این را خانم جوانی می پرسد .
جوابش می دهم و می گویم چیزی باقی نمانده، از کجا آمدیده ؟ خوش آمدید!
مرضیه خانم از کرمان آمده و همراه همسر و پسرش راهی این دیار شده و عکس پدر شهیدش را به سینه زده و می گوید: خیلی خوشحالم برای اولین بار است که به پیاده روی اربعین می روم، شوق و خوشحالی ام وصف ناشدنی است و از اینکه بالاخره خدا کاری کرد که ملت ایران این همه اشتیاق زیارت داشتند روانه کربلا شوند، شکر گزارم.
وی ادامه داد: پدرم همواره مشتاق کربلا بود و زیارت، که من به نیابت از ایشان آمده ام.
مرضیه مولایی در خصوص موکب ها و میزبانی مردم ایلام گفت: سال گذشته همسرم آمده بود از میزبانی مردم ایلام راضی بود برای همین امسال ما را همراه خودش از مرز مهران آورد.
یکی دیگر از زائران ضمن تقدیر از مهمان نوازی مردم ایلام و پذیرایی آنان می گوید: ما سال قبل شب دیر هنگام به شهر ایلام رسیدیم که یک خانواده با محبت ما را صلواتی به منزل بردند و از ما پذیرایی کردند که همین جا از خانواده آقای خرمی تشکر می کنم.
علی آقا ادامه می دهد: این شور و فداکاری برای میزبانی از زائران امام حسین(ع) از سوی مردم ایلام ستودنی است.
یکی دیگر از زائران گفت: شور و اشتیاق افرادی که با جان و دل از زائران پذیرایی می کنند خستگی را از جان ما به در می کند.
مسلم یاری از تهران آمده و تازه در موکب اصناف ایلام در ورودی شهر حضور یافته که اظهار داشت: این همدلی و مهمان نوازی باید به تصویر کشیده شود و همه جهان از آن مطلع شود که مردمی به حرمت امامشان این چنین بی هیچ چشم داشتی از زائران پذیرایی می کنند.
وی اظهار داشت: در طول مسیر اسکان و پذیرایی از زوار امام حسین (ع) خوشبختانه همه بی هیچ چشم داشتی مشغول خدمت اند.
وی ادامه داد: حضور گسترده نیروهای نظامی و انتظامی به ما آرامش می دهد و امیدوارم که مردم با رعایت قوانین خستگی را از تن این بزرگواران بزدانید.
** ایستگاه سلامت
در کنار موکب، ایستگاه سلامت برپا است و چند نفر از زائران که سن و سال بالایی دارند در انتظار هستند تا کادر درمان فشار خون آنها را کنترل کند.
یکی از زائران می گوید: دیشب از تهران راه افتادیم و الان کمی احساس سر درد می کنم ، آمدم فشارم کنترل کنم تا در صورت نیاز دارو مصرف کنم و به راهم ادامه بدم.
زهرا حاجی زاده اظهار داشت: سال گذشته هم به کربلا سفر کردم و در بین مسیر از خدمات پایگاه های سلامت استفاده کردم، امیدوارم که امام حسین(ع) خودش اجر این افراد را که شبانه روز در خدمت زایران هستند، بدهد.
وی ادامه داد: یکی از همسفران ما سال گذشته در سانحه رانندگی دچار مشکل شد که در طول درمان همواره مورد موهبت مردم ایلام و کادر درمانی بود که این بیانگر مهمان نوازی و مهرورزی و خدمتگزاری این استان از زائران امام حسین است.
یکی از جوانان فعال خدمتگزار امام حسین(ع) در موکب شهرداری ایلام می گوید: مردم با عشق و علاقه نذورات و هر آنچه که توانایی دارند را در راه امام حسین(ع) به زائران پیش کش می کنند و ما در طول شبانه روز با شیفت بندی دوستانم در این موکب ها آماده خدمتگزاری هستیم.
حسین احمدی ادامه داد: همراه چند نفر از دانشجویان همکلاسی ام به موکب آمده ایم تا از زائران پذیرایی کنیم و به آنان خوش آمد بگوییم.
وی تاکید کرد: تکریم زائر امام حسین، حفظ کرامت و شان مولا است که ما وظیفه داریم به عنوان مردمی که در مسیر این کاروان های عاشق هستیم به پیشواز آنها برویم و از آنان با جان و دل پذیرایی کنیم.
یکی دیگر از فعالان موکب اصناف ایلام نیز گفت: خوشبختانه بازاریان و اصناف ایلام نیز با تلاش شبانه روزی مشغول خدمت به زوار ابا عبدالله هستند.
محمدرضا رئوفی اظهار داشت: پیاده روی اربعین و حضور پر شور مردم در این آئین معنوی خود حاوی بهترین درس ها برای همه جهان است و نقش بسیار ارزنده ای در حفظ اسلام و خونهای به ناحق ریخته شهدای کربلا دارد.
وی ادامه داد: این آئین پرشور معنوی که سال به سال در حال اوج گیری است به عنوان یک سنت بسیار حسنه و نیکو باید حفظ شود و بهترین خدمات به زائران کربلا با فراهم کردن زیرساخت های مناسب که بتوان به نحو بسیار شایسته از آنان پذیرایی کنیم ، مهیا شود.
وی از مسئولان خواست که نسبت به این سنت و آئین مهم که حاوی نکات ارزنده ای برای حفظ اتحاد و همبستگی مسلمانان است توجه داشته باشند و زمینه را برای گسترش و حضور پر شور مردم مهیا کنند.
**سه هزار زائر از خدمات درمانی سپاه در مهران بهره مند شده اند
به گزارش ایرنا، سه هزار و 400 نفر زائر از 29 مهر تاکنون از خدمات درمانی و بهداشتی بیمارستان صحرایی و کلینیک تخصصی سپاه مستقر در پایانه مرزی مهران استفاده کرده اند.
این تعداد زائر بیمار به بیمارستان تخصصی صحرایی امام حسین (ع) مرکز بهداری غرب سپاه استان کرمانشاه و کلینیک تخصصی بسیج جامعه پزشکی سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام مراجعه کرده اند.
مسئول بیمارستان تخصصی صحرایی امام حسین (ع) کرمانشاه مرکز بهداری غرب گفت: یک هزار و 600 نفر زائر از 30 مهرماه مصادف با اولین روز فعالیت بیمارستان تاکنون مورد مداوا قرار گرفته اند.
سرهنگ منصور منصوری گفت: روزانه میانگین بین 400 تا 500 نفر زائر برای دریافت خدمات درمانی و بهداشتی به این بیمارستان مراجعه می کنند.
وی یادآور شد: این بیمارستان از بخش های مختلفی چون اورژانس، 40 تخت بستری، پاراکلینیک، آزمایشگاه، رادیولوژی، جراحی تاکتیکی، اتاق عمل، اورژانس جنگ نوین ( دفع آلودگی بستری ایزوله) تشکیل شده است و هفت نفر از پزشکان متخصص جراح عمومی، عفونی، کلیه و مجاری ادراری، طب فیزیکی در این مرکز درمانی حضور دارند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه امیرالمومنین (ع) استان ایلام نیز گفت: یک هزار و 800 نفر از زائران از 29 مهر تاکنون برای درمان و مداوا به کلینیک تخصصی بسیج جامعه پزشکی مراجعه کرده اند.
سرهنگ ساسان زمانی افزود: در این کلینیک سه بخش تخصصی دندان پزشکی، آزمایشگاه و فیزیوتراپی با همکاری بسیج جامعه پزشکی استان های ایلام، تهران، اصفهان و کرمانشاه به صورت شبانه روزی دایر است و 50 نفر کادر درمانی به زائران خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می دهند.
فرمانده سپاه امیرالمومنین (ع) ایلام گفت: 31 گردان سپاه در قالب 15 ارگان زیرمجموعه این نهاد انقلابی و ارزشی در ایام اربعین حسینی در مرز بین المللی مهران به خدمات رسانی مشغول هستند.
**31 گردان سپاه امنیت زائران اربعین را مهران بر عهده دارند
به گزارش ایرنا، سردار سید صادق حسینی اظهار داشت: امسال بین 65 تا 67 درصد زائران اربعین از پایانه مرزی مهران تردد کرده اند.
وی در خصوص خدمات دهی سپاه به زائران اربعین افزود: تاکنون یک میلیون و 359 هزار و 400 پرس غذا برای زائران پخت و توزیع شده و 100 هزار نفر نیز در اقامتگاه های تعبیه شده سپاه اسکان یافته اند.
حسینی یادآور شد: 15 مجموعه از بدنه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرکز و دیگر نقاط کشور با استقرار در پایانه مرزی مهران در حال خدمات رسانی به زائران هستند و 31 گردان در حوزه امنیت زائران و اربعین فعالیت دارند.
وی استقرار اکیپ پهباد را از جمله بخش های مهم سپاه با هدف تامین امنیت اربعین برشمرد و گفت: این اکیپ پهباد تصویربرداری مسیر زائران را رصد و کنترل و امنیت زائران را تامین می کند و همچنین گروه های چک و خنثی سازی، نصب دوربین دید در شب، جنگ نوین و بیوتروریسم نیز در خدمت امنیت زائران است.
وی گفت: امسال برخلاف سال های گذشته مردم مدیریت زمان و هزینه کردند و برای جلوگیری از ازدحام جمعیت 18 روز قبل از اربعین سفر خود به سمت پایانه های مرزی را آغاز کردند و همچنین امسال از ورود افراد فاقد گذرنامه و روادید به مرز جلوگیری شد و مدیریت مطلوب امسال مانع از تجمع زائران در مرز شد.
وی تاکید کرد: اربعین یک مقوله ملی و مذهبی است که با باورها ، فکر و اعتقادات عمومی گره خورده و با همگرایی، وحدت و انسجام همگانی سعی شده اربعین با کیفیت و امنیت مطلوب برگزار شود.
** امدادرسانی هلال احمر ایلام به 17 حادثه رانندگی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام گفت: این جمعیت از ابتدای طرح امداد و نجات ویژه اربعین تاکنون به 17 حادثه رانندگی زائران امدادرسانی انجام داده است.
حسین عارفی افزود: در این حوادث هفت زائر تاکنون جان باخته و 36 مصدوم نیز توسط آمبولانس های این جمعیت به مراکز درمانی اعزام شدند.
به گفته وی تاکنون 12 هزار و 853 زائر اربعین از خدمات امدادی این جمعیت بهره مند شده اند.
به گفته عارفی با توجه به بارش های باران در اجرای این طرح تاکنون عملیات امداد رسانی به زائران گرفتار در سیلاب به تعداد 50 نفر انجام گرفته است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام یادآور شد: اربعین امسال این جمعیت با مشارکت هلال احمر 11 استان کشور و سازمان امداد و نجات بصورت شبانه روزی در حال خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی است.
وی اضافه کرد: امداد رسانی به زائران اباعبدالله(ع) در مسیرهای تردد در شهرهای ایلام، چرداول، ایوان، مهران، دهلران، دره شهر، سیروان، ملکشاهی و آبدانان در حال انجام است.
عارفی گفت: همچنین جهت خدمات دهی به زائران حسینی در کشور عراق 142 نجاتگر همراه با 30 دستگاه اتوبوس آمبولانس، چهار دستگاه خودرو ارتباطات در محورهای ارتباطی نجف، کربلا و کاظمین مستقر شده اند.
وی از استقرار 2 فروند بالگرد امدادی این جمعیت در شهر ایلام و پایانه مرزی مهران خبر داد و افزود: 25 پایگاه امداد جاده ای در مسیر تردد زائران در این استان استقرار یافته است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: پیاده روی بزرگ اربعین به عنوان نماد عظمت اسلام به اعتراض شیعیان علیه استکبار جهانی و ظلم و زور در جهان تبدیل شده است.
وی افزود: این آئین بزرگ از حوادث برجسته ای است که اگر توسط رسانه های غرب و شرق درست منعکس شود همه را متحیر خواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام خواستار توجه جدی به زیر ساخت های استان ایلام برای اربعین سال آینده شد و تصریح کرد: استمرار این حرکت بزرگ به مدیریت همه ما بستگی دارد که باید در این را تمام تلاش خود را برای برگزاری هر چه بهتر این آئین بزرگ جهانی بکار ببندیم.
حجت الاسلام کریمی تبار تاکید کرد: این حرکت جهادی باید ادامه پیدا کنند، تجارت مثبت و منفی اربعین امسال بعد از موج برگشت زائران بررسی و مشکلات برای سال آینده حل شود.
استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: امسال برای اربعین چند مشکل به وجود آمد اول اینکه تخصیص دینار به زائران طولانی و آمادگی بانک ها کم بود و به همین خاطر مردم سرگردان شدند.
قاسم سلیمانی دشتکی گفت: عامل تحویل ارز در کشور عراق کم بود و با برنامه ریزی و رایزنی های انجام شده هم اکنون ۶۰ نفر در خصوص توزیع ارز به زائران فعالیت دارند.
وی ادامه داد: کاپوتاژ اتوبوس ها نیز باعث ایجاد مشکلاتی گردید که بدون اطلاع قبلی بود، این مشکل نیز با رایزنی مسئولان عالی رتبه کشوری با مقامات عراقی حل شد.
استاندار ایلام با اشاره به وقوع طوفان هفته گذشته در مهران و پایانه مرزی یادآور شد: شب طوفانی مردم استان و مهران سنگ تمام گذاشتند، در بحث خدمات رسانی و اسکان نیروی انتظامی و دیگر دستگاه های اجرایی به خوبی عمل کردند و آن شب ۱۲هزار نفر در مهران ۵۰ هزار نفر در مناطق دیگر استان اسکان داده شدند.
سلیمانی دشتکی بر آمادگی همه دستگاه های اجرای برای بازگشت زائران به کشور تاکید کرد و گفت: باید تمام امکانات در استان برای برگشت بسیج شود و مسائل کنترلی و امنیتی نیز مورد توجه قرار گیرد.
از ابتدای ماه صفر تاکنون بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر از مرز مهران به عتبات عالیات تردد کرده اند.
مرز بین المللی مهران به دلیل برخورداری از مزیت امنیت و کوتاهی مسافت یکی از مرزهای پردد زائران در ایام مختلف سال به شمار می رود.
7177/6034
کپی شد