به گزارش ایرنا، بیش از 85 سال از احداث جاده کرج - چالوس می گذرد، مسیری که از دل کوه ها و پرتگاه ها می گذرد و زیبایی های خاص خود را دارد.
بسیاری از این جاده به عنوان یکی از جاذبه های زیبای دنیا نام می برند، اگر چه در دهه های گذشته تاکنون عملیات تعریض و ایمن سازی در آن انجام شده، اما حادثه خیزی و نقاط دارای خطر بالای بروز حوادث جاده کرج - چالوس هنوز به قوت خود باقی است.
کافی است بارش باران یا برف در این مسیر رخ دهد یا ترافیک آن از حد تعادل بگذرد، حادثه ها پشت سر هم ردیف می شود و باید برای انتقال مصدومان دست به دامان امداد هوایی شد.
این جاده جذاب در طول سال روزهای پرترافیکی دارد ضمن آنکه نباید از نقاط حادثه خیز و پرتگاه های آن لحظه ای غفلت کرد چرا که عواقب ناگواری رقم خواهد زد.
مسافت جاده از کرج تا چالوس حدود 160 کیلومتر است که گاهی حدود یک روز می گذرد تا از مبدا به مقصد رسید و شاید همین وضعیت نابسامان است که فروشندگان سوخت سیار از موقعیت سود می برند و بنزین یک هزار تومانی از 2 هزار تومان فراتربه دست گرفتاران می رسد.
موضوع نقاط حادثه خیز جاده کرج - چالوس را نمی توان نادیده گرفت، هرچند برخی تعداد آنها را حدود 20 تا 50 نقطه برآورد کرده اند، اما در مجموع کل جاده از سطح ایمنی لازم برخوردار نیست و شاید تکمیل آزاد راه تهران - شمال بتواند از حوادث باریک راه تاریخی کرج - چالوس بکاهد.

***جاده ملی بودجه ملی می خواهد
رییس پلیس راه البرز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: جاده کرج - چالوس با قدمت بیش از 80 سال یکی از جاده های ملی کشور است که باید نگاه ملی به آن داشت.
سرهنگ رضا گودرزی افزود: برای ایمن سازی این راه بودجه ملی نیاز است که مسئولان ذیربط باید نگاه ویژه ای داشته باشند.
وی اضافه کرد: مسئولان راهداری نیز در زمینه شناسایی و مرمت این محور تلاش های زیادی کردند اما باید با نگاه کلان تر این مشکلات که به چند سال برمی گردد مرتفع شود.
گودرزی خاطرنشان کرد که جاده کرج - چالوس به واسطه کوهستانی بودن دارای پیچ های زیادی است که برخی ازآن ها نیاز به معرفی با علامت های مختلف و یا اصلاح هندسی هستند.
وی افزود: اکنون 16 نقطه حادثه خیز در جاده کرج - چالوس در محدوده این استان شناسایی شده که عمده نقاط حادثه خیز در این محور درمحدوده پیچ ها و ورودی های تونل ها است.
رییس پلیس راه البرز خاطرنشان کرد: نصب تابلوهای هشدار دهنده، مقاوم سازی دیواره تونل ها، ایمن سازی، نصب نیوجرسی در نقاط پرحادثه، نصب چراغ چشمک زن، هم سطح سازی اختلاف سطح جاده و نصب روشنایی درنقاط کور از جمله مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.
نیوجرسی مانع بتنی است که جهت هدایت و در مسیرقرار دادن وسیله نقلیه به صورت قطعات بتنی پیش ساخته قابل اتصال به هم ساخته می شود که هنگام برخورد کناره ای خودرو به دلیل زاویه کم لبه های آن به عنوان هدایتگر برگردان عمل کرده و موجب کاهش خسارت می شود.
وی با تاکید براینکه راهکارهای ایمن سازی هرچه بیشتر در این محورمهم گردشگری یک ضرورت است خاطرنشان کرد که اصلاح نقاط حادثه خیز در کاهش تصادفات نقش بسزایی دارد.
گودرزی افزود: برای پیشگیری از تصادفات، دوربین های کنترل سرعت و ثبت تخلفات در نقاط مختلف جاده کرج - چالوس نصب شده است.
مدیرکل راهداری استان البرز نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: اصلاح هندسی نقاط حادثه خیز به ویژه در محور کرج - چالوس دغدغه مهم این اداره کل است .
عباس صفری افزود: با برنامه ریزی های انجام شده اصلاحات هندسی برای کاهش میزان تصادفات در این محور به ترتیب اولویت درحال انجام است.
وی اضافه کرد: برای شناسایی نقاط حادثه خیز علاوه بر گزارش پلیس، کارشناسان بخش راهداری علت حادثه در نقاط مختلف را بررسی و نسبت به رفع مشکل اقدام می کنند.
صفری گفت: گزارش های تصادفات و شناسایی نقاط حادثه خیز به صورت 2 تا 5 سال جمع بندی شده و مشخص شده که یکی از علت های مهم تصادفات درجاده کرج – چالوس انحراف بچپ وسیله نقلیه بوده است.
مدیرکل راهداری استان البرز گفت: اکنون در محور کرج – چالوس اقدامات فنی درخصوص آشکار سازی نقاط مستعد به ایجاد تصادف انجام شده تا راننده درهنگام رانندگی در شب بتواند از تابلوهای جناقی، جانپناه و مسیرنما استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد که همچنین عملیات روشنایی درسه راهی دیزین نزدیک به 2 کیلومتر انجام شده و و در زمان حاضر نیز 2 کیلومتر دیگر نیز درحال انجام است.
صفری افزود: برای کاهش تصادفات فوتی و جرحی ، گاردریل درمسیرهای مختلف حذف و دیوار جانپناه جایگزین می شود که اکنون نیز درچندین منطقه انجام شده است.
وی گفت: از مجموع یک هزارو 400 کیلومتر راه استان البرز بیش از یک هزار کیلومتر آن روستایی است که بیشترین تردد دراین مسیرها انجام می شود که باید اعتبار خاص ملی در این زمینه اختصاص یابد.
صفری بیان کرد: برخی معتقدند برای انجام کار عمران راه سازی، باید ابتدا آسفالت کاری انجام شود درحالیکه برای ایجاد راه جدید باید حفاظ و تابلوهای اخباری و اخطاری نصب و سپس عملیات آسفالت کاری انجام شود.
2098/1535
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.