رهبر معظم انقلاب اسلامی تعبیر زیبایی درباره ماه خدا دارند با این عنوان که ماه رمضان در هر سال، قطعه‌ای از بهشت است که خدا در جهنم سوزان دنیای مادی ما، آن را وارد می‌کند و به ما فرصت می‌دهد که خودمان را بر سر این سفره الهی در این ماه، وارد بهشت کنیم.
سفره ماه مبارک که پهن می شود، هر انسانی به اندازه آمادگی ها و ظرفیت هایی که در خود ایجاد کرده از آن بهره مند می شود، پس باید با دانستن آداب کسب فیض بیشتر از این همه برکت خداوندی زمینه رستگاری خود را در این فرصت مغتنم فراهم آوریم.
انس بیشتر با قرآن، تلاش برای افزایش معرفت نسبت به ذات اقدس الهی، دستگیری از مستمندان، مناجات و راز و نیاز با خدا تنها بخشی از آدابی است که می تواند سعادت دنیوی و اخروی را در این ماه عزیز برای ما به ارمغان آورد.
دبیر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان البرز در این باره گفت: رمضان ماه خود سازی، ماه عبادت، ماه اصلاح امورات معنوی وماه مهمانی خدا است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل بنی احمدی در گفت و گو با ایرنا به تفاوت این میهمانی با دیگر میهمانی ها اشاره کرد و افزود: در میهمانی های دیگر بریز و بپاش و اسراف زیاد است، ولی اقتضای میهمانی خدا گرسنگی کشیدن است، به طوری که بعضی از افراد به مزاح می گویند که این چه مهمانی است که باید نخورد در صورتیکه در مهمانی ها خوردن ملاک است.
وی اظهار داشت: روح ما از بدنمان تغذیه می کند و بدن ما به دلیل غفلت هایی که در اثر استفاده از بعضی از خوراک ها داریم، کسل و منجر به دور شدن ما از خداوند و معنویت می شود که لازمه آن این است که مقداری در خوراک های خود دقت داشته باشیم و در نخوردن هایمان جسم و به تبع آن روح را تطهیر کنیم.
وی لازمه ورود به ماه مبارک رمضان را همچون رفتن به دیگر میهمانی ها داشتن مقدماتی دانست و گفت: همانطور که برای رفتن به میهمانی آمادگی قبلی همچون رسیدگی به ظاهر و لباس و همچنین آگاهی از بعضی از مسایل همچون محل میهمانی، وجود اشخاص دیگر در میهمانی و... لازم است، برای ورود به ماه مبارک رمضان و میهمانی خدا نیز باید از لحاظ ظاهری وباطنی خود را اصلاح کرده و با آمادگی کامل وارد این ماه شویم.
بنی احمدی ادامه داد: یکی از مقدمات و لازمه های ورود به ماه مبارک رمضان، آمرزش است که پیامبر اکرم (ص) از خداوند می خواهند که خدایا اگر در باقیمانده از ماه شعبان ما را نیامرزیده ای ببخش و بیامرز تا ورود به ماه رمضانمان ورود خوبی باشد.
وی با بیان اینکه ماه های رجب و شعبان مقدمه ای برای ورود به ماه مبارک رمضان است، افزود: شب قدر هم در ماه مبارک رمضان قرار دارد و برای درک این شب باید با آمادگی کامل وارد ماه مبارک رمضان شویم.
دبیر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان البرز از دیگر ملزومات برای ورود به ماه مبارک رمضان را اصلاح امور دانست و گفت: باید در زندگی مان تغییر روش داشته باشیم و باید گاهی نشستی با خودمان داشته باشیم و جلسه ای دو نفره با خودمان باشد که خودمان به حساب خودمان برسیم.
وی یکی دیگر از ملزومات برای ورود به میهمانی خدا را رعایت ادب دانست و اظهار داشت: باید محاسبه نفس داشته باشیم، نسبت به اخلاق و کردار، برخورد با نزدیکان و اقوام. دوری از غیبت، پرهیز ازنگاه به نامحرم و اخلاق خوش از دیگر این ملزومات است.
وی ادامه داد: تمام این ها مقدماتی است برای ورود به ماه مبارک رمضان که دستیابی به آنها سخت نیست، زیرا ماه مهمانی خداست و رحمت الهی شامل حال همه است چرا که خداوند می فرماید شیاطین جن و انس در ماه رمضان غل و زنجیر می شوند تا کاری به شما نداشته باشند.
وی تاکید کرد: رعایت این امور و تلاوت قران و کارهای خیر و مراعات در تقوا و گناه نکردن باعث می شود که انسان روحی آزاد در پایان ماه رمضان به دست بیاورد و چه خوب است که بتوانیم یکی از این حالات ماه رمضان را برای خودمان در پایان ماه و در ماه های دیگر نیز حفظ کنیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان البرز نیز به خبرنگار ایرنا، گفت: بهترین سند برای ادب حضور و درک این ماه سند روایی خطبه شعبانیه پیامبر گرامی اسلام (ص) است که اگر قدری دقت در عرفان این خطبه داشته باشیم، برای ما مشخص می شود که این ماه چه ماه عجیب و ارزشمند و معنوی است.
حجت الاسلام سید عباس مسعودی افزود: این خطبه شریف حضرت با کلمه یا ایهاالناس شروع می شود، در حالیکه ماه رمضان و روزه گرفتن ویژه مسلمانان است، اما خداوند خطاب می کند که در این ماه، رحمت من واسعه است و شامل همه مردم می شود.
وی اظهار داشت: حضرت رسول (ص) می فرمایند که ماه رمضان به استقبال شما می آید و آغوش باز کرده تا شما را در برگیرد، که بیانگیر این است که اگر ما با یک آمادگی قبلی ورود به ماه مبارک رمضان پیدا کنیم از برکت، رحمت و مغفرت الهی برخوردار می شویم و می فرماید ماه رمضان ماه برکت ومغفرت است.
وی گفت: بزرگان ما و اهل عرفان بیان می کنند که ماه شعبان و قبل از آن ماه رجب و رمضان این سه ماه به عنوان فصل نیایش است که دو ماه رجب و شعبان قبل از رمضان برای مقدمه سازی و استفاده بهینه از ماه رمضان است و مردم در این دو ماه باید با فیوضاتی که در آن ها وجود دارد خود را آماده کنند تا از میهمانی خدا استفاده کامل را ببرند.
وی در باب تعریف ماه مبارک رمضان نیز اظهار داشت: در روایتی حضرت رسول (ص) می فرمایند که این ماه به قدری عظمت دارد که نفس های شما را خداوند خریدار است.
وی با بیان اینکه این نکته مهمی است که در ماه های دیگری چنین روایتی را برایش نداریم، اظهار داشت: نکته بعد که بسیار مهم و ارزشمند است اینکه حضرت در این خطبه می فرمایند اگر در غیر از ماه رمضان شما یک آیه از قرآن را تلاوت کنید ثواب همان یک آیه را دارد ولی در ماه رمضان خداوند به سبب تلاوت یک آیه از قرآن ثواب یک ختم قرآن را به شما عنایت می کنند که تمام این ها بیانگر ارزش و جایگاه ماه رمضان است که اگر خدای نکرده از آن غفلت کنیم واستفاده نکنیم، ضرر کرده ایم.
مسعودی ادامه داد: در انتهای این خطبه حضرت می فرمایند که اگر کسی با توجه به این همه رحت و برکت و استقبالی که ماه رمضان از مردم می کند نتواند از فیوضات ماه رمضان استفاده کند، حتما خسارت زیادی دیده و ضرر بزرگی کرده است.
وی تاکید کرد: بد نیست که این فرصت را مغتنم شمرده و سعی شود بر اساس آدابی که بزرگان ما برای ما تعریف کرده اند، عمل کنیم که از جمله این آداب بلند شدن در وقت سحر، خواندن دعای سحر، خواندن نمازهای به موقع سه گانه، تلاوت روزانه یک جزء قران است که از جمله برکاتی است که بر فضایل ماه مبارک رمضان می افزاید.
وی اضافه کرد: سازمان تبلیغات اسلامی هم برای بهره وری بیشتر مردم از این ماه آمادگی خود در تمام مساجد و اماکن عمومی که نیاز به سخنران دارند اعلام کرده که هر قدری نیاز به سخنران داشته باشند ما آمادگی اعزام سخنران داریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان البرز برگزاری جلسات جزءخوانی قرآن کریم در 10 مسجد را از دیگر برنامه های این سازمان برشمرد و گفت: دادن افطاری ساده باید مد نظر باشد زیرا ثواب دادن افطاری در ماه رمضان مورد تاکید است مگر به جرعه ای آب یا دانه ای خرما.
وی همچنین به خواندن دعای ابوحمزه ثمالی تاکید کرد و افزود: خواندن این دعا در این ماه خیلی سفارش شده که یا هر روز یا هر سه روز یکبار خوانده شود و همچنین به صله رحم و دوری از کینه ها نیز خیلی سفارش شده به طوریکه ماه رمضان فرصت مناسبی برای دورریختن کینه ها هست به دلیل اینکه ماه رحمت و مغفرت است.
وی گفت: این ماه مبارک فرصت مغتنمی است که خداوند با بازکردن دریچه های رحمت در اختیار بندگان قرار داده و متضرر کسی است که از این فرصت ها استفاده نکند.
مسعودی اضافه کرد: گاهی در ماه رمضان یک اشتباهاتی داریم به طوریکه خداوند روزه را بر همه افراد واجب کرده ولی استثنا گذاشته است و متاسفانه شاهدیم افراد سالم از گرفتن روزه پرهیز می کنند که ضرر بسیار بزرگی برای آن هاست و از طرفی افراد بیمار که روزه برای آنها ضرر دارد و حکم خداوند این است که این افراد روزه نگیرند ولی روزه می گیرند که هر دو این افراد باید مد نظرداشته باشند که افراد سالم به استقبال ماه رمضان بروند و افراد بیمار به شرط نگاه داشتن حرمت این ماه، روزه نگیرند.
6156/1535
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.