مقام معظم رهبری نیز درپیام نوروزی تاکید کردند که مخاطب این موضوع همه آحاد ملت از جمله مسئولان هستند.
ایشان تاکید کردند که همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از تولید ملی، یعنی اگر چنانچه تولید ملّی را همه تعقیب کنند و دنبال‌گیری کنند، بسیاری از مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتی مردم -هم مسئله‌ اشتغال، هم مسئله سرمایه‌گذاری و بقیّه‌ چیزها، حل خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای شعار امسال را حمایت از کالای ایرانی انتخاب کردند و گفتند: این فقط مربوط به مسئولین نیست، آحاد ملّت همه می‌توانند در این زمینه کمک بکنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند.
رهبر معظم انقلاب در جریان سخنرانیشان در حرم مطهر امام رضا (ع) در نخستین روز از سال 97، نیز به تشریح اقدامات و وظایف پرداختند و ارزان تمام کردن و رقابت پذیر کردن کالای ایرانی با جنس خارجی، انطباق تولید با نیازهای روز، ارتقای کیفیت تولید داخلی، افزایش تولید داخلی، رعایت ظرافت های لازم در تولید، بازاریابی بیرون از کشور و صادرات را از جمله اقدامات در این عرصه دانستند.
ایشان همچنین تلاش و تعصب در خرید کالای ایرانی و فروش کالای ایرانی توسط فروشندگان را از دیگر الزامات تحقق این موضوع مهم عنوان کردند.
وجوه مختلف نقش ها و نقش آفرینان در موضوع حمایت از کالای ایرانی، احصاء و معرفی وظایف هر بخش و فرهنگ سازی در زمینه عمل به وظایف را ضروری می سازد.
علاوه بر مسئولان که وظیفه هماهنگی و اقدام جهت تحقق حمایت از کالای ایرانی را بر عهده دارند، بخش عمده ای از تاکید رهبر معظم انقلاب مربوط به تولیدکنندگان و مردم است که رفتار آنان این حمایت را شکل اجرایی می بخشد.
با تحقق شعار امسال علاوه بر تقویت اقتصاد ملی و شکوفایی اقتصادی، منافع تولیدکنندگان داخلی نیز به خوبی تامین می شود که نتیجه آن نیز افزایش تولید و ایجاد فرصت های شغلی جدید خواهد بود. بنابراین تولیدکنندگان نقش اساسی در این فرآیند دارند و اساسی ترین اقدام آنها باید افزایش کیفیت کالاها و رقابت پذیر کردن آنها باشد.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در سخنانی در تبریز با تاکید بر موضوع اهمیت ضرورت بالابردن کیفیت محصولات داخلی، گفت: مقصود از حمایت از کالای ایرانی این نیست که هر محصولی با هر کیفیتی به مردم عرضه شود بلکه باید محصولات از کیفیت و قیمت مناسب برخوردار باشد.
وی با تاکید بر استفاده از توانمندی های داخلی برای اجرای طرح های بزرگ صنعتی، تاکید کرد: استفاده از توانمندی داخلی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. البته مقصود از حمایت از کالای ایرانی این نیست که هر محصولی با هر کیفیتی ارائه شود بلکه باید محصولات از کیفیت و قیمت مناسب برخوردار بوده و رقابت در بازار نیز وجود داشته باشد.
کالاهای ایرانی باید قدرت رقابت پذیری خود را ارتقاء دهند که این تحقق این موضوع در گرو اقدامات تولیدکنندگان داخلی است. همانطور که باید مردم نسبت به خرید کالای ایرانی تعصب داشته باشند، تولیدکنندگان نیز باید متعصبانه نسبت به ارتقاء کیفیت کالاهای خود اقدام کنند.
علاوه بر رقابت پذیری از لحاظ کیفیت این کالاها باید توان رقابت با کالای خارجی از نظر قیمت را نیز داشته باشند. رفتار مردم نیز بستگی به نوع کیفیت کالاهای ایرانی و قیمت آنها دارد و در این صورت است که اعتماد مردم جلب خواهد شد، گرچه هنوز برخی مردم خرید کالای خارجی حتی کالاهای بی کیفیت را نوعی برتری و مزیت می دانند که این موضوع باید از طریق فرهنگ سازی زدوده شود که آن هم به حوزه فعالیت ها رسانه ها باز می گردد.
رسانه ها علاوه بر ترغیب تولیدکنندگان به تولید با کیفیت و معرفی تولیدکنندگانی که گام های اساسی در جهت رقابت پذیری برداشته اند، باید وظیفه سنگین فرهنگ سازی برای نگاه متعصبانه مردم به تولیدات داخلی را نیز به انجام برسانند.
راه اندازی موجی قدرتمند از تشویق و ترغیب مردم به استفاده از کالای ایرانی علاوه بر تحقق شعار امسال، در موضوع اشتغال، تولید و اقتصاد مقاومتی نیز تاثیرگذار خواهد بود که نتیجه آن بهبود اقتصاد ملی خواهد بود.
در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نیز در مقعطی از زمان چنین اهتمام عمومی شکل گرفت و این کشورها امروز شاهد رشد اقتصادی مطلوب هستند.
نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج در این باره گفت: مردم بیشترین سهم را در تحقق شعار سال دارند، بنابراین فرهنگسازی برای مصرف کالای داخلی ضروری است.
آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی افزود: مسئولان و مردم در تحقق شعار سال دخیل هستند، اما مردم سهم بیشتری دارند بنابراین فرهنگسازی لازم را باید دراین زمینه داشت.
وی اضافه کرد: دربحث کالای ایرانی نیز مسئولان و مردم باید به این مساله اهمیت بدهند، مقام معظم رهبری بحث را بیشتر به سمت مردم بردند، بنابراین باید فرهنگ سازی لازم را دراین زمینه داشت.
عزیز اکبریان رییس کمیسیون صنایع مجلس نیز در این باره گفت: امروز حمایت از تولید ملی بنا برفرمایش مقام معظم رهبری وظیفه همگانی محسوب می شود.
وی اضافه کرد: وظیفه مجلس شورای اسلامی، دولت و علما در شرایط فعلی اقتصادی اشتغال جوانان است و تحقق شعار امسال می تواند رفع کننده این مشکل نیز باشد.
نماینده مردم طالقان، نظرآباد و ساوجبلاغ در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص شعار سال جاری، گفت: حمایت از کالای ایرانی نباید درحد شعار بماند.
محمود بهمنی افزود: ادارات دولتی باید برنامه ریزی برای اجرای ممنوعیت خرید کالای خارجی که مشابه آن در داخل تولید می شود را داشته باشند.
وی گفت: بخش صنایع نیز باید با کنترل و نظارت بیشتری فعالیت کنند و تولید کالای با کیفیت سرلوحه فعالیت های این بخش قرار گیرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:پس باید بهره وری و کیفیت را در کارخانجات را بالا ببریم و تولیدات داخلی را در محور کالاهای صاداراتی قرار دهیم.
رییس کمیسیون شوراهای مجلس نیز پیشنهاد تشکیل ستاد حمایت از کالای ایرانی را ارائه کرد و گفت: این ستاد می تواند متشکل از دستگاه های دولتی، نیمه دولتی، خصوصی، شوراها و شهرداری ها باشد و هرماه گزارش دهد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مدیران باید برنامه ششم توسعه را مورد مطالعه قرار دهند و با آسیب شناسی میزان عقب افتادگی درسال اول این برنامه را درسالجاری جبران کنند.
کولیوند گفت: شعار سال را با وحدت و همدلی می توان حل کرد و نواقص دولت در بخش های مختلف باید آسیب شناسی و رفع شود.
1535
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.