به گزارش ایرنا، سیر تحول یکباره در دانشی به نام دنیای مجازی امروز به مبحث 'جهان دهکده 'عینیت بخشیده و عصر مارکنی ' مختراع رادیو' را به به شکل دیگری درآورده است.
پیچیدگی این دانش جدید به حدی است که پاسخگوی نیازهای همه جوامع بشری و هرم های سنی مختلف و جنس زن ومرد است و نمی توان به راحتی از کنار جاذبه های آن گذشت، دنیایی که برنامه ریزان یا کاربران پشت پرده آن برای تمام هرم های سنی دست به کار شده و هیچ نقطه کوری از دست آنان خلاصی نیست.
اما آنچه در این فضای جدید که با انواع آمار و اطلاعات یا اشکال و تصاویر همراه است ، مهم به نظر می رسد این است که کاربران اعم از آنان که خیرخواه بشرند و کسانیکه نقشه های شوم در سردارند چگونه باید شناخت.
آنچه دراین سال های اخیر در جامعه بشری و ایرانی به خوبی خودنمایی می کند این است که فضای مجازی دارای جاذبه های مختلف و وسوسه برانگیز است ، جاذبه هایی که صرفنظر از اینکه ممکن است خوب به نظرآیند اما بعضا' مخرب ذهن و اوهام برانگیزند.
اگر از هرم های سنی بالا و اعتیاد آنان به فضای مجازی بگذریم که مورد نظر این گزارش نیست، آنچه باید به آن توجه شود اعتیاد روز افزون کودکان و نوجوانان به این ابزار شورانگیز و جاذب است که شاید دانسته یا نادانسته دنیای خردسالی با آن کلید می خورد.
آنچه در این سال ها و روزها بیش از هر چیزی خودنمایی می کند، سیر آشنایی خردسالان با دنیای مجازی است و شاید بسیاری از خانواده ها، خلاقیت های فرزندان نوپای خود را در این دنیای پرخطر جستجو می کنند.
هستند خانواده هایی که رفتارهای خلاقانه کودکان خود را با حرکت نمایشی و بازی ها در گوشی های همراه و دنیای مجازی آنها به رخ دیگران می کشند و آن را نشانه هوش سرشار فرزندان خود می دانند که البته شکی در آن نیست.
اما دراین بین سپردن فرزندان به دنیای مجازی و رها کردن آنان در سیر بازی ها و جاذبه ها و محرک های این دنیا اگرچه ممکن است با تحولات فکری و زود عالم شدن همراه باشد اما درگیری آنان با هیجان و نیازهای واهی و تطابق نداشتن این محتوا با دنیای واقعی، موضوعی است که می بایست در کانون توجه خانواده ها و مسئولان آموزشی قرار گیرد.
اگر چه بنا به سفارش های دینی تربیت فرزندان به فراخور آینده وظیفه خانواده و اجتماع مسئول محور است اما سپردن این نسل به دست اوهام ، نتیجه ای جز سرگشتگی ، شکست ، یاس ، نا امیدی و وهم و خیال ندارد.
آنطور که کارشناسان فضای مجازی ، روان شناسی و امور تربیتی می گویند: فضای مجازی کلید بسیاری از دانسته ها و ندانسته ها است اما زمانی می توان از این فضا به خوبی استفاده کرد که انسان ها بهترین ها را درآن جستجو کنند چه بسا که تضارب فکری ، فرهنگی ، عقیدتی و ارزشی در این دنیای پرالتهاب سبب تهی شدن افکارآینده سازان از داشته های با ارزش نیاکان شود.
به گفته برخی کارشناسان، استفاده بی رویه دانش آموزان از فضای مجازی منجر به انزوای آنان شده چرا که
این فضا با هویت کاذب و زودگذر تصویری و غیرواقعی همراه است ومنجر به این می شود که افراد دائما در تلاش و تکاپو برای حضور بیشتر در شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک، وایبر، وی چت و… هستند.
در فضای مجازی بیش از آنکه هویت برای فرد مطرح باشد، دانش آموز یا نوجوان سعی در ارائه افکار و علایق و اندیشه های خود دارد که این خود بسیار خطرناک است.
این روزها شاهد اعتیاد اینترنتی جوانان و نوجوانان به ویژه دانش آموزان درجامعه هستیم، این در حالی است که جوانان در این محیط ها از آسیب پذیری بالایی برخوردارند به ویژه افرادی که در دوره متوسطه اول و دوم مشغول تحصیل بوده و حساسیت‌های دوران بلوغ را طی می کنند.
از سوی دیگر باید تعارض ارزش های ایرانی ـ اسلامی را در فضای مجازی مورد توجه قرار داد زیرا این تکنولوژی ها چالش های هویتی را برای جوانان ایجاد می کند و با مولفه های فرهنگ اسلامی و ایرانی در بسیاری موارد مغایر ت دارد.
دنیای امروز به گونه ای پیش می رود که همه روزه میلیون ها سایت در فضای دهکده جهانی طراحی و تولید می شود و مردم گوشه و کنار جهان از آنها بازدید می کنند اما در این میان با پیشرفت فناوری و طراحی صفحات وب شاهد افزایش چراغ خاموش خطرات و مشکلات در دهکده جهانی هستیم.
سایت های غیر اخلاقی وکلاهبرداری که امروزه تعداد آنها کم نیست به یکی از مهمترین دغدغه های مردم ، خانواده ها و متخصصان به دلیل استفاده نادرست از وسایل ارتباط جمعی تبدیل شده است که بر روح ، روان و شخصیت افراد تاثیر می گذارد.
به عقیده کارشناسان،خطر کنونی فضای مجازی یا اینترنت از خطراتی که در فضای خانه یا بیرون از خانه فرزندان را تهدید می کند .
سایت های آموزشی بسیاری وجود دارد که می توانیم در آنها سرگرمی ها، موسیقی، ورزش و خیلی چیزهای دیگر مورد علاقه را بیابیم به گونه ای که کارشناسان می گویند در زمان حاضر 50 درصد مخاطبان فضای مجازی دانش آموزان هستند که این خود زنگ هشداری است.
در سال تحصیلی 97-96 شاهد شنیدن خبر های شوک آور ی در زمینه تاثیر مخرب گر فضای مجازی بر روی دانش آموزان بودیم که این مهم سبب عکس العمل نشان دادن د مسئولان وزارت آموزش و پرورش از جمله دبیر ستاد همکاری های حوزه و آموزش و پرورش شد.
در این خبر اعلام شد 12 میلیون دانش آموز و یک میلیون فرهنگی داریم ، به جرات می توان گفت که بیش از50 درصد از 20میلیون مخاطب فضای مجازی، دانش آموز هستند.
به اعتقاد کارشناسان و پژوهشگران، انزوا طلبی، دوری از گروه دوستان و فامیل، خودکشی اینترنتی، سرقت اینترتی، گرایش به سمت فضای تخیلی به صورت افراطی و فاصله گرفتن از واقعیت های جامعه ،عدم سازگاری ، پرسه زدن در سایت های غیر اخلاقی و ضد ارزشی از جمله آسیب های فضای مجازی است.
به گفته آنان به چالش کشیدن هویت جوانان و نوجوانان در ابعاد جنسی، فکری، اخلاقی و دینی از دیگر آسیب های مهم پدیده اعتیاد به اینترنت است که امروزه آن را بیشتر به عنوان اعتیاد مدرن می شناسند.
** ضرورت فرهنگ سازی
یکی از فرهنگیان فعال در حوزه امور جوانان استان البرزمی گوید: در عصر اطلاعات و انفجار آن باید دسترسی آسان و بدون دغدغه به هر گونه اطلاعات مورد نیاز، گردش آزاد ، آسان و به سهولت اطلاعات برای همگان وجود داشته باشد اما در این زمینه باید به اطلاع رسانی صحیح و به موقع با دقت کامل توجه شود تا فرهنگ سازی صورت گیرد.
علی طاهری خلوص اظهار کرد: با توجه به شاخص های توسعه یافتگی در جهان سوم و یا در حال توسعه که کشورمان نیز در حال توسعه می باشد بخشی از زیر ساخت های فرهنگی هماهنگ با توسعه فناوری و شبکه های مجازی رشد نیافته و دچار تاخر فرهنگی شده و به همین دلیل تعارض های فرهنگی و لجام گسیختگی ایجاد نموده بین نسل جوان و تحصیلکرده و نسل قدیمی سنت گرا بوجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه در بین نسل نوجوان و جوان در زمینه ارتباط با فضای مجازی هیچگونه نگرانی مشاهده نمی شود در حالی که پدران و مادران سنت گرا کاملا نگران هستند، خاطر نشان کرد: نسل نوجوان و جوان امروز کاملا عاشق فضای مجازی بوده و در آن غوطه ور است که نیاز به مدیریت و آگاهی بخشی در زمینه فرهنگ استفاده بهینه دارد.
این فرهنگی البرزی یاد آور شد: به دلیل جذابیت هایی که فضای مجازی دارد اکثر نوجوانان و جوانان حتی دانش آموزان دوره ابتدایی تمایل به گردش اطلاعات و جستجوی مطالب مورد نیاز را دارند.
طاهری خلوص با بیان اینکه نسل نوجوان و جوان اطلاعات لازم را در خصوص استفاده از شبکه مجازی به صورت خودجوش به دست می آورند از هر گونه آموزش پذیری خودداری می کنند لذا بایستی هوشمندانه اعضاء خانواده نحوه استفاده از فضای مجازی را مدیریت کنند.
وی اضافه کرد: بیشترین زمان استفاده و حضور در شبکه های مجازی در درون خانواده و در اوقات شبانه می باشد که باید زمان و مدت استفاده مدیریت شود و در این را هرگز نیاید محدودیت افراطی انجام شود زیرا نتیجه عکس دارد.
طاهری خلوص ادامه داد: فرصت ها و تهدید های شبکه های مجازی بستگی به نگاه و نگرش افراد دارد لذا کاربران باید به پیامدهای مثبت و منفی فضای مجازی دقت کنند چون هر گونه بی توجهی و سهل انگاری زمینه ساز مشکلات اخلاقی - اجتماعی از جمله فروباشی کانون خانواده می شود.
وی با اشاره به اینکه در شبکه های مجازی همه چیز شفاف است و حریم خصوصی و محرمانه معنایی ندارد، تاکید کرد: خانواده و آموزش و پرورش در ایران به شدت از سرعت تغییرات در شبکه های مجازی عقب مانده است و در آینده کارکردی در این حوزه نخواهد داشت که باید کارشناسی شود.
** مزایا و معایب فضای مجازی برای دانش آموزان
یک روان شناس البرزی نیز در این زمینه گفت: جذابیت استفاده از فضای مجازی و رایانه به خاطر غرق شدن در دریایی از ارتباطات و اطلاعات است ، دنیایی رویایی که تنها با فشردن چند دکمه به آرامی به آن قدم می گذاریم در این بین کودکان، نوجوانان و جوانان بیش از دوره سنی دیگر شیفته جستجو و برقراری ارتباط با دنیای جدید هستند.
علی ریحانی افزود: تردیدی نیست که ذهن پویای دانش آموزان مستعد گرایش به سوی مشکلی در این بخش مهم است که امروزه اساس اقدام پژوهی معلمان در مدارس را قرار می دهد.
وی بیان کرد: اقدام پژوهی معلمان باید در راستای چگونگی برخورد دانش آموزان با پدیده ی جذاب ارتباطات فضای مجازیی باشد زیرا این اقدام پلی میان مطالب قدیمی ، ایستای کتاب های درسی و دنیای نوظهور اطلاعات علمی می باشد.
وی تصریح کرد: آموزش درست و به موقع به نوجوانان و جوانان در محیط‌ های علمی، دانش آموزی و دانشگاهی راهکاری در برابر گسترش استفاده از فضاهای مجازی است که در این راستا، آسیب‌های نفوذ فضای مجازی در بین دانش آموزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
این روان شناس ادامه داد: این روزها ورودش با هیجان و شادی بسیار در بین آحاد مختلف اجتماع همراه می باشد که فقط کافی است هر فردی که تلفن همراهش لمسی باشد تا به خوبی هیجان او را با شوری درخور حال جوانی لمس کند.
ریحانی یادآور شد: تلفن همراه این روزها به تنهایی وسیله ارتباط جمعی شده که کاربردش در اجتماعات گوناگون نیز با یکدیگر متفاوت است.
وی اضافه کرد: در کشور ما مخاطبان فضای مجازی طیف‌های وسیعی از کودکان که آگاهی در استفاده از این فضاها ندارند تا دانش آموزان و نوجوانان هستند که به دنبال هویت‌بخشی به خمیره وجود خود می باشند و تا ساعت‌ها میهمان این فضا بوده و به این ترتیب خانواده ها و اقشار مختلف را درگیر خود کرده است.
وی با اشاره به اینکه دقت در نحوه استفاده نوجوانان و جوانان از این فضاهای اجتماعی در جامعه ضروری است ، افزود: این موضوع نیز به شدت حائز اهمیت است که خانواده‌ها تا چه اندازه در آگاهی داشتن از نحوه استفاده مناسب از فضاهای اجتماعی آگاهی دارند و در فرآیند تعلیم و تربیت باید آموزش هایی در خصوص فضای مجازی به دانش آموزان داده شود.
وی تصریح کرد: والدین باید تاثیر پذیری خود را در تربیت فرزندان بیشتر نشان دهند.
وی گفت:مهم است که خانواده‌ها بدانند در این فضا هر پیامی با هر نظر و تفکری در دسترس مخاطبان قرار می گیرد .
وی از خانواده و مدرسه به عنوان دو رکن اصلی نظام تعلیم و تربیت در جامعه نام برد و تاکید کرد: والدین و دست اندر کاران در مدارس باید بتوانند در این زمینه نقش هدایت کننده را داشته باشند و دانش آموزان را از خطرات ناشی از فضاهای مجازی این‌چنینی که فواید کمتری نسبت به مضرات آن دارند آگاه کنند.
**تبیین نحوه استفاده صحیح از فضای مجازی
فاطمه فیضی یکی از مشاوران تحصیلی استان البرز می گوید: اینترنت به عنوان کتابخانه‌ای بزرگ که این روزها در دسترس آحاد مختلف افراد اجتماع بوده با کارکردهای متعدد حتی سبب کاهش تحرک کودکان و نوجوانان می شود.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات فضای اینترنت سبب می‌شود که حجب و حیای جوانان و میزان معنویات در آنها کمتر شود لذا والدین بعد از سنین بلوغ می‌توانند نظارت موثر و سازنده‌ای بر این موضوع مهم داشته باشند.
وی ایجاد زمینه دوستی و آرامش در خانواده ایرانی را ضروری دانست و اضافه کرد: پدر و مادر باید دوست فرزندان خود باشند و آنها را از معایب و خطرات در کنار مزایای استفاده از فضاهای اجتماعی آگاه کنند.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: سخت‌گیری و اجبار خانواده ، منجر به ایجاد روحیه شورشی در فرزندان می‌شود و هر چه بیشتر فرزندان محدود شوند، بیشتر به سمت مخالفت با خانواده پیش می‌روند که این زنگ خطری جدی در کمین خانواده های ایرانی است و تنها راه مقابله با آن ارتقاء سواد رسانه ای در جامعه است.
فیضی گفت: امروزه والدین باید وقت بیشتری به فرزندانشان اختصاص دهند چراکه کودک و نوجوان در کانون خانواده نیاز به دیده شدن دارد.
وی اظهار کرد: والدین نباید دانش آموزان دبستانی، نوجوانان و جوانان را برای ساعت‌های طولانی در خانه تنها بگذارند بلکه باید با برنامه‌ریزی برای پر کردن اوقات فراغت آنان در طبیعت، دانش آموزان و نوجوانان را به بازی‌های جسمانی تشویق کنند.
وی بیان کرد: خانواده‌ها با یستی با صبر استفاده مناسب از فضاهای مجازی را به نوجوانان و جوانان بیاموزند.
وی به آموزش فضای مجازی به شهروندان در کشورهای طراح فضاهای مجازی مانند فیس بوک، یاهو مسنجر، وایبر، وی چت، واتس آپ، لاین پرداخت و خاطر نشان کرد: در این کشورها به افراد نحوه استفاده از فضای مجازی داده می شود که این خود در حداقل رساندن آسیب‌های اجتماعی نقشی موثر دارد.
وی یاد آور شد: افزایش آموزش خانواده‌ها در مدارس با رویکرد فضای مجازی باید افزایش یابد تا با آشناسازی خانواده‌ها در استفاده از ابزارهای ناشی از افزایش تکنولوژی زمینه ای برای همدلی و استفاده مناسب خانواده ها و نوجوانان از این فضا فراهم شود چرا که امروزه با گسترش فضاهای مجازی، آشنایی والدین با این فضاها ضرورتی انکارناپذیر به نظر می رسد.
فیضی گفت: این روزها گسترش استفاده از فضاهای مجازی در میان دانش آموزان منجر به فاصله گرفتن خانواده از فرزندان شده و اگر پدر و مادر در استفاده از این ابزارها آگاهی مناسب پیدا کنند، می‌توانند با دوستی بیشتر زمینه برای استفاده مناسب فرزندانشان از این فضاها را بوجود آورند.
** استفاده صحیح از فضای مجازی یکی از اولویت‌های پدافند غیر عامل
زهرا بیگ پور یکی از معلمان استان البرز نیز گفت: در پدافند غیرعامل زیر ساخت‌هایی مهیا می شود تا در برابر حوادث طبیعی و غیر طبیعی مقاوم باشیم و در شرایط بحران کمترین خسارت به زیر ساخت های اصلی کشور وارد شود.
وی یکی از آسیب های اجتماعی امروزه در کشور را در بخش فضای مجازی دانست که همواره کاهش اثرات مخرب آن از دغدغه های رهبر معظم انقلاب است.
وی بیان کرد: بر اساس نظر کارشناسان روزانه بین 6تا 8 ساعت وقت دانش آموزان و جوانان این مرز و بوم در فضای مجازی سیر می شود و همواره و این نگرانی وجود دارد که آنها چگونه از این فضا استفاده می کنند.
وی خاطر نشان کرد: مسئولان و اولیای دانش آموزان باید برای تبدیل تهدید فضای مجازی به فرصت بیش از پیش تلاش کنند و به جای رها کردن آن، آموزش بهره مندی صحیح از فضای مجازی را به مخاطبان آن بیاموزند نه آنکه صورت مساله را پاک کنند.
وی ادامه داد: آموزش معلمان برای آشنایی با فضای مجازی و هدایت دانش آموزان در راستای توسعه پدافند غیرعامل نیز ضروری است که نیاز به برنامه ریزی و پشتیبانی دارد.
** فضای مجازی دانش‌آموزان را تهدید می‌کند
یک روان شناس البرزی با اشاره به اینکه در فضای مجازی آسیب‌های مختلفی دانش‌آموزان را تهدید می‌کند، افزود: متاسفانه برخی دانش‌آموزان در فضای مجازی به محیط‌هایی وارد می‌شوند که متناسب با سن آن‌ها نیست.
معصومه قدیری اظهار کرد: آسیب‌های روانی و اجتماعی را در جامعه به ویژه در کانون خانواده و مدرسه باید جدی گرفته شود زیرا بی توجهی به آن خسارت های جبران ناپذیری را به همراه دارد.
وی یادآور شد: در مدارس به آموزش های خانواده باید اهمیت بیشتری داده شود چراکه افزایش سطح دانش اولیاء در پیشگیری از آسیب های روانی و اجتماعی بسیار مهم است.
وی آسیب‌های فضای مجازی را گاه خطرناک‌تر از اعتیاد در بین افراد جامعه دانست و اضافه کرد: باید در مدارس دامنه طرح توانمندسازی روانی و اجتماعی برای دانش‌آموزان به منظور حفاظت از آن‌ها در برابر آسیب‌های اجتماعی گسترش یابد.
وی تصریح کرد: ارائه برخی از اطلاعات به دانش‌آموزان در مقطع ابتدایی ممکن است آزار دهنده باشد بنابراین در بخش آسیب‌های اجتماعی باید مطالب آموزشی به صورت غیرمستقیم ارائه شود.
این روان شناس گفت: دانش آموزان در بخش فضای مجازی نیاز به آموزش، کنترل و حمایت دارند.
قدیری با اشاره به سرعت گسترش فضای مجازی و اقبال روبه رشد نوجوانان به آن ایجاب می‌کند که معلمان با داشتن سواد رسانه‌ای مطلوب، نقش هدایتگری دانش‌آموزان را در این فضای بی پایان داشته باشند، اما انگار برخی دانش‌آموزان از مربیان خود در این خصوص جلوترند.
وی بیان کرد: سواد رسانه ای سبب می شود تا فرد قادر باشد به پیام‌های متنوع رسانه‌ای به پرسش‌های مهم و اساسی همانند چه کسی پیام را تولید کرده ، چه هدفی در ارائه پیام نهفته است ، چه ارزش‌ها و سبکی زندگی در آن تبلیغ و ترویج شده ، چطور افراد تحت تأثیر این پیام قرار می‌گیرند و در چه قالب و فنونی پیام ارائه شده است پاسخ دهد.
این روان شناس افزود: آموزش سواد رسانه ای در مدارس موجب می شود که دانش آموزان قدرت تجزیه و تحلیل در بخش فضای مجازی پیدا کنند .
وی اظهار کرد: اگر نیم‌نگاهی به مواجهه کودکان، نوجوانان و جوانان به دنیای مجازی و اجناس متنوع عرضه شده در آن بیندازیم، به خوبی به این نکته پی می‌بریم که امروز دانش‌آموزان از دانش نسبتاً قابل قبولی نسبت به بسیاری از والدین و معلمان خود در استفاده از رسانه‌های اجتماعی برخوردارند.
قدیری خاطر نشان کرد: نکته مهم تر در این خصوص این است که به ‌رغم یادگیری مهارت‌ها و فنون استفاده از رسانه‌های مجازی توسط دانش‌آموزان، بسیاری از آنها فاقد تجزیه و تحلیل صحیح از پیام‌های دریافتی هستند و اینجا نقطه حساس و به عباری پاشنه آشیل قشر عظیم دانش‌آموزان است؛ به شکلی که با دیدن و خواندن پیامی، درگیر احساسات و عواطف مثبت و منفی می شوند.
وی تاکید کرد:اهمیت تجهیز همه افراد به دانش و سواد رسانه‌ای به عنوان یکی از شاخص های باسوادی، واقعیت انکار ناپذیری است و والدین دانش‌آموزان نیز باید به این توانایی دست یابند که در این میان معلمان در مدارس مسئولیت خطیری در آگاهی بخشی به دانش آموزان بر عهده دارند.
** دانش آموزان باید با فرصت ها و تهدید های فضای مجازی آشنا شوند
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز در این زمینه به ایرنا گفت: دانش آموزان باید با فرصت ها و تهدید های فضای مجازی در مدارس آشنایی پیدا کنند که این مهم نقش موثری در فرهنگ سازی استفاده هدفمند از فضای مجازی در جامعه به خصوص در کانون خانواده دارد.
مسعود مهران نیا افزود:به‌ منظور آشنایی دانش آموزان با معایب شبکه‌های اجتماعی ، فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی باید در قالب نشست های آموزشی - کارگاهی برنامه ریزی کرد.
وی اظهار کرد: یکی از فعالیت‌هایی که با مشارکت آموزش و پرورش و پلیس فتا در البرز با هدف پیشگیری از معضلات شبکه‌های اجتماعی در مدارس این استان در حال اجراست مربوط به این بخش مهم است.
وی با ضروری دانستن آموزش رایانه و شبکه‌های اجتماعی برای والدین به‌ منظور کنترل و نظارت فرزندان خود، یاد آور شد: والدین با نداشتن اطلاعات لازم از شبکه‌های اجتماعی مشکلاتی را در بستر خانواده به وجود می‌آورند به گونه ای که نقش نظارتی آن‌ها را در عملکرد فرزندان کم می‌کند.
وی تصریح کرد: کشورهای غربی با در دست داشتن فناوری روز دنیا ، تعداد پزشماری شبکه‌های اجتماعی به وجود آورده که بدون شناخت و آگاهی از مضرات آن ها درحال نشانه رفتن افکار اجتماعی هستند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز تنها راه‌حل مقابله مناسب با مشکلات شبکه‌های اجتماعی را آگاهی بخشی به مردم در ابعاد وسیع دانست .
مهران نیا اضافه کرد: تلاش می‌شود با ارائه آموزش‌های لازم به جامعه هدف ' دانش آموزان و اولیا ' در مدارس در حوزه شبکه‌های اجتماعی از مشکلات ناشی از این شبکه‌ها پیشگیری شود.
وی گفت: آموزش وپرورش به عنوان اصلی ترین نهاد اجتماعی بیشترین تاثیر تربیتی را بر روی یکایک افراد جامعه دارد لذا در این حوزه فضای مجازی باید با برنامه ریزی مناسب ، اقدامات گسترده ای انجام داد.
وی ادامه داد: در این بخش مهم نباید همه انتظار ها معطوف به آموزش و پرورش شود بلکه نهادهای فرهنگی و اجتماعی دیگر نیز باید در استان پای کار بیایند.
وی تاکید کرد: افزایش شناخت دانش آموزان نسبت به فضای مجازی خود یک راه حل پیشگیرانه است زیرا دانش آموز قدرت تشخیص در گام برداشتن و نحوه ورود هدفمند در این حوزه را پیدا می کند و دیگر نگاه سرگرم شدن و گذراندن اوقات فراغت به صورت فردی و یا گروهی در این فضا را ندارند.
استان البرز بیش از 459 هزار دانش آموز و 24 هزار معلم دارد.
2819 / 6155 خبرنگار: مهین مالمیر ** انتشار دهنده: محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.