مسعود مهران نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا هدف از برگزاری این آیین را احیای فرهنگ کهن ایرانی ، تحکیم روابط خانوادگی و توجه دانش آموزان در پاسداشت از فرهنگ و ارزش های دینی و تاریخی در جامعه ذکر کرد.
وی از شب یَلدا یا شب چلّه به عنوان یکی از جشن‌های کهن ایرانی یاد کرد و افزود: در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیم‌کرهٔ شمالی که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته می‌شود.
وی تصریح کرد: دانش آموزان در قالب این جشنواره فرهنگی - سنتی در واقع با این جشن در بین خانواده‌ های ایرانی که در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر ، انواع میوه‌ها و رایج تر از همه هندوانه را مهیا و دور هم صرف می کنند و پس از صرف آجیل ، قصه‌گویی پیرترها برای دیگر اعضای فامیل و همچنین فال‌گیری با دیوان حافظ آشنا شدند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز به پیشینه شب یلدا در ایران پرداخت و یاد آور شد: کارشناسان و معلمان در این جشنواره از چله و جشن‌هایی که در این شب بر‌گزار می‌شود به عنوان یک سنت باستانی در فرهنگ و تاریخ ایران سخن گفته و یاد کردند.
مهران نیا تصریح کرد: کارشناسان برای دانش آموزان تشریح کردند، مردم روزگاران گذشته که کشاورزی بنیان زندگی آنان را تشکیل می‌داد و در طول سال با سپری شدن فصل‌ ها و تضادهای طبیعی خوی داشتند، بر اثر تجربه و گذشت زمان توانستند کارها و فعالیت‌های خود را با گردش خورشید ، تغییر فصول ، بلندی و کوتاهی روز و شب ، جهت ، حرکت و قرار ستارگان تنظیم کنند.
وی اضافه کرد: در این جشنواره کارشناسان و معلمان برای دانش آموزان از مردم دوران باستان از جمله اقوام آریایی در ایران زمین مطالبی را بیان کردند.
وی گفت : در این جشنواره استانی، یلدا از نگاه جشن و یک گردهمایی خانوادگی برای دانش آموزان مورد بازنگری قرار گرفت و عنوان شد که در شب یلدا خویشاوندان نزدیک در خانه بزرگ خانواده گرد هم می آیند تا این جشن کهن ایرانی را پاس بدارند و در سرمای آغازین زمستان شبی به یاد ماندنی را سپری کنند که البته همراه با سفره ای رنگین میوه ، آجیل و به فال حافظ گوش دادن است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: دانش آموزان در این جشن با چرایی خوردن آجیل مخصوص، هندوانه، انار و شیرینی و میوه‌های گوناگون که همه جنبه نمادی دارند و نشانه برکت، تندرستی، فراوانی و شادکامی هستند نیز شناخت پیدا کردند.
مهران نیا قصه و نمایش، بازی و شادی، مسابقه، پذیرایی ، نقل آداب و رسوم ایرانیان در طولانی ترین شب سال را از جمله برنامه های اجراشده در قالب این جشنوره در مدارس و کانون های فرهنگی و تربیتی با گسترده شدن سفره های شب یلدای ایرانی البرز نام برد.
وی گفت : در جشن هایی که به مناسبت این جشنواره باستانی در 2 هزار و 244 آموزشگاه و به ویژه در کانون های فرهنگی و تربیتی برگزار شد از شرکت کنندگان پذیرایی یلدایی شد.
لازم به ذکر است در کانون فرهنگی - تربیتی استانی شهید محمد حسین فهمیده در کرج جشن بزرگ یلدا همراه با موسیقی، نمایش ، سرگرمی و برنامه های شاد برای کودکان پیش دبستانی و دبستان همراه با حضور مربیان ، معلمان و خانواده هایشان از 25 تا 29 آذر ماه 96 در حال برگزاری است.
2819 / 6155 خبرنگار: مهین مالمیر ** انتشاردهنده: محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.