در جلسه کارگروه اشتغال استان البرز عملکرد دستگاههای پیشرو در تعهد ۴۵ هزار فرصت شغلی اعلام و مقرر شد مدیران برتر معرفی و به دستگاههای کمکار، تذکر داده شود.
به گزارش ایلنا، محمدعلی نجفی امروز در جلسه کارگروه اشتغال استان، گفت: گزارشهای اداره کل کار در ارتباط با اشتغال نویدبخش بود و نشان میداد دستگاهها عمدتا و نه همه جدی هستند.
وی دستور داد لیست عملکرد دستگاهها در تحقق تعهدات شغلی تهیه شود و فرمانداران و مدیران پیشرو و برتر در دستگاههای اجرایی تشویق شوند. به دستگاههایی که عقب ماندهاند باید تذکر داده شودتا به کاروان اشتغال برسند.
رئیس کارگروه اشتغال استان در ادامه نقش شهرداری را نیز در ایجاد شغل مهم خواند و خواستار حضور نمایندهای در کارگروه اشتغال استان شد.
احتمال تغییر در رقم سقف تعهد اشتغال
نجفی با بیان اینکه آمار بیمه اجباری در استان رسالت ما را سنگین تر می کند، گفت: رسالت اشتغال تمامنشدنی است و سقف 45 هزار فرصتهای شغلی، رقمی حداقلی است و ممکن است تا دو ماه آینده سقف جدیدی فراتر از این رقم نیز در نظر گرفته شود.
البرز پایلوت اشتغال روستایی در کشور شود
وی در ادامه با تاکید بر لزوم توسعه اشتغال روستایی گفت: در روستاهای البرز به ویژه این بخش خوب میشود کار کرد و حتی میتوان طرح روستاهای بیکار در کشور را بهصورت پایلوت از البرز آغاز کرد.
وی افزود: صندوق کارآفرینی نیز فرصتهای ویژهای در این بخش فراهم کرده که باید از آنها نیز بهرهمند شد.
استاندار البرز همچنین بر تلاش بیشتر اداره کل جهادکشاورزی برای ایجاد فرصتهای شغلی تاکید کرد و افزود: جهادبانی اشتغال در کشور بوده و بابد یکی از سردمداران در این بخش باشد.
بانکها به میدان بیایند
نجفی همچنین همراهی بانکها را در تحقق تعهدات ایجاد شغل مهم و ویژه خواند و خواستار اهتمام بیشتر مدیران بانکی و ورود به میدان ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر با تخصیص تسهیلات بانکی شد.
ثبت اشتغال دستگاهها در سامانه
در ادامه این جلسه کارگروه استانی، میزان اشتغال ثبت شده دستگاه ها در سامانه اعلام شد. براین اساس صنعت، معدن و تجارت به 19/5 درصد از تعهدات شغلی خود عمل کرده، همچنین جهادکشاورزی 60 درصد، میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 6/8 درصد، بهزیستی 68 درصد، کمیته امداد امام خمینی (ره) 133 درصد، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی 5 درصد، بنیاد شهید و امور ایثارگران 63 درصد، بهزیستی 63 درصد، آب و فاضلاب 29 درصد، راهداری 63 درصد، فنی و حرفه ای 50 درصد، ورزش و جوانان 2/5، راه و شهرسازی 0/6، صندوق کارآفرینی 72درصد، اقتصاد و دارایی0/9، پارک علم و فناوری 22 درصد، دانشگاه علوم پزشکی 39 درصد، تامین اجتماعی 100درصد و دامپزشکی به 83 درصد از تعهدات شغلی خود عمل کردهاند.
در مجموع شهرستانهای کرج و فردیس 8هزار و 814 فرصت شغلی، ساوجبلاغ 2 هزار و 726 شغل، اشتهارد 704 شغل، نظرآباد 923 فرصت اشتغالزایی و طالقان 99 فرصت شغلی را ایجاد کرده است.
در بحث مشاغل خانگی نیز اداره کل میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، بنیاد شهید و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هزار و 172 فرصت شغلی در سامانه مشاغل خانگی ثبت شغل داشتهاند.
بررسی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایر با استفاده از صندوق توسعه از دیگر محورهای کارگروه اشتغال استان بشمار می رفت. بر این اساس از رقم یک میلیارد و 500 میلیون دلار مصوب کشور، سهم استان البرز با 1/87 درصد،183میلیارد تومان است. جهادکشاورزی با 45 درصد بیشترین سهم را در این بخش دارد.
در ادامه بخشهای صنعت، گردشگری و صنایع دستی نیز هر یک 10 درصد تحقق سهم را عهدهدار هستند. طبق اظهارات رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه استان ایجاد 56 تعاونی در 32 روستای استان البرز پیشبینی شده که در انتظار تخصیص بودجه بوده قرار دارد. توسعه اشتغال روستایی و تسهیل در فرایند ثبت تعاونی ها از جمله درخواست های طرح شده در این نشست بود.
ثبت سهم اشتغال اداره کل امور زندانها در سامانه رصد نیز از دیگر موضوعات طرح شده به شمار میرفت.