به گزارش ایرنا، هفدهم ربیع الاول زمانی است که خداوند بر بشریت منت نهاد ونور آسمانی اش برای هدایت انسان ها در پرتو ولادت با سعادت خاتم رسولان تجلی ساخت.
میلاد امید بخش و وحدت آفرین ختم رسولان فرصتی است که جهان اسلام به خود بازگردد و محبت و مهربانی با تکیه بر سروش آسمانی در خود بازیابد.
فاصله میان 12 ربیع الأول که سالگرد ولادت پیامبر اکرم (ص) بنا بر روایات أهل سنت تا 17 ربیع الأول که تاریخ ولادت رسول الله بنا بر روایات موجود در شیعه است، در برخی کشورهای اسلامی به عنوان هفته وحدت یاد می‌شود که نخستین بار این نام از سوی رهبر انقلاب اسلامی ایران امام خمینی(ره)، به این عنوان نامگذاری شده است.
وحدت در سیره رسول خدا دارای جایگاهی شگرف است بطوریکه پیامبر (ص) وحدت امت اسلامی را از راهبردهای بنیادین اقتدارامت اسلامی درتمام زمان‌ها ومکان‌ها دانسته و برای برپایی وتحقق بخشیدن آن، تلاش‌های فراوانی کرده اند به ‌گونه‌ای که اقتدار وعزت جامعه نو پای اسلامی در عصر رسالت، برآیند وحدت وراهکارهای ارایه شده ازسوی پیامبر خاتم(ص) ‌بوده است.
گفتارهای آن حضرت پیرامون ضرورت، ‌اهمیت وفواید وحدت، از سیره سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به ‌دست می‌آید که آن حضرت بنیانگذار وحدت امت اسلامی درجامعه عربی آن زمان بوده است.
در سیره پیامبر مکرم اسلام وحدت امت اسلامی از اصول و ارزش های مورد تاکید بوده است، ازمنظرآن حضرت، عزت و اقتدار و پیشرفت همه جانبه مسلمانان در پرتو وحدت وهم بستگی، در برابر دشمنان مشترک است.
پیامبراکرم(ص) وحدت امت اسلامی را از راهبردهای بنیادین اقتدارامت اسلامی درتمام زمان ها و مکان ها دانسته است و برای برپایی وتحقق بخشیدن آن، تلاش های فراوانی کرده اند به گونه ای که اقتدار وعزت جامعه نو پای اسلامی در عصر رسالت، به خاطر وحدت و راه کارهای ارایه شده ازسوی پیامبرخاتم (ص)بوده است.
اساس گسترش اسلام نیز، به خاطر وحدت میان مسلمین و مبارزه شدید با هر گونه اختلاف و درگیری بود یعنی دعوت به وحدت یکی از عوامل جلب مردم به سوی اسلام و گسترش ندای اسلام در جزیرة العرب و بعد در کشورهای مختلف بود.
یکی از ابتکارات و افتخارات جاوید جمهوری اسلامی ایران نام گذاری دوازدهم ربیع الاول تا هفدهم به نام هفته وحدت است که با این ابتکار و جمع بندی و حل اختلاف تاریخی در ولادتِ باسعادت پیامبر رحمت و وحدت (ص) برگزاری مراسم معنوی مولود خوانی همراه با پیام وحدت در طول هفته می باشد.
به حمدالله در سراسر ایران اسلامی در این هفته بسیار مبارک و خجسته مجالس و همایش های مشترک بین برادران اهل تسنن و تشیع برگزار می گردد.
این مجالس معنوی هر چند در گذشته قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران طبق روال سنتی در 12 و یا 17 ربیع برگزار می شده و بر حسب معتقدات خاص هر گروه انجام می گرفته اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ثبت شدن «هفته وحدت» در تقویم ایران اسلامی این مجالس و همایش ها بر وحدت و همدلی مسلمانان تأکید بیشتری شده و می شود.
با تجربه و شناخت این جانب از مراسم و همایش ها مشاهده می شود که روز به روز روح معنوی تقریب بین فرق اسلامی تقویت می شود و امیدواریم که این اتحاد و انسجام که قرآن و سنت بدان تصریح کرده اند، بین ملل اسلامی روز به روز گسترش پیدا کند و 'وحدت کلمه' که به تعبیر حضرت امام راحل (قدس سره) رمز پیروزی است، ان شاء الله در عالم اسلامی محقق شود.
2098/1535 خبرنگار: مریم صوفی ** انتشاردهنده:داریوش غفاری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.