به گزارش ایرنا، کالاهای قاچاق به کالایی گفته می شود که از مبادی غیررسمی و به‌صورت غیرکارشناسی شده از منظر کیفیت، اصالت و در یک کلام استاندارد وارد کشور می‌شوند که استفاده از این کالاها دارای پیامدهای بسیاری است.
مقابله با این پدیده مخرب اقتصادی کشور،نیازمند اقداماتی از قبیل تدوین و اصلاح قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رفع موانع همکاری دستگاه‌ها، استفاده از فناوری‌ها وتجهیزات سخت‌افزاری نوین، اشراف اطلاعاتی، سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی هماهنگی و نظارت است.
در بحث پیشگیری می‌توان اصلی‌ترین و مهم ترین عامل را تغییر دیدگاه و نگرش جامعه در موضوع قاچاق کالا و ارز دانست به عبارتی آگاهی بخشیدن، معرفی، تبیین آثار و تبعات مخرب و زیانبار قاچاق کالا و ارز بر اقتصاد یک کشور در افکار عمومی خود باعث کاهش میل به خرید کالاهای قاچاق در کشور می‌ شود و این به معنای کاهش سود و نبود صرفه برای قاچاقچیان است.
نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان البرز در روز سه شنبه اختصاص به این مولفه مهم داشت که رییس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی استان البرز گفت: نیروی انتظامی همسو با سایر دستگاه های اجرایی تجهیزو توسعه امکانات نظارتی را برای مقابله با قاچاق در اولویت کار خود قرار داده است.
سرهنگ پور عبدالله افزود: ارتقای سطح آگاهی بخشی دراین زمینه ازطریق برگزاری دوره های تخصصی آموزشی و استفاده ازظرفیت سایر سازمان ها مدنظر قرارگرفته است.
وی ادامه داد: کنترل انبارها و شرکت ها و نظارت بر دپوی کالاهای آنها از دیگر اقدامات انجام شده برای مقابله با این پدیده مخرب اقتصادی به شمار می رود.
پور عبدالله افزود: طی سال جاری با کشف 12 هزار مشروبات الکلی ،106 قبضه اسلحه ، 24 هزار تجهیزات ماهواره از جمله عملکرد نیروی انتظامی دراین زمینه به شمارمی رود.
مدیرکل هماهنگی اقتصادی و توسعه بین الملل استانداری البرز نیز درادامه اضافه کرد: رونق تولید باید از سوی همه دستگاه های اجرایی جدی گرفته شود.
پرویز زرگر گفت: برای نتیجه بخشی دراین مقوله لازم است ابتدا تدابیر جدی در زمینه فرهنگسازی صورت گیرد در صورت بی توجهی به بحث آموزش و فرهنگسازی قطعا به نتیجه دلخواه نخواهیم رسید.
وی تاکید کرد: ترجیح مصرف کالای داخلی رویکردی مطمئن در مبارزه با قاچاق کالا است که
یکی از سیاست های دولت تدبیر و امید مبارزه با قا چاق کالا به شمارمی رود.
وی خاطرنشان کرد: امروز یکی از مشکلات مهم حوزه اقتصادی عدم تعلق تعرفه به کالاهای قاچاق است که ارزانتر از کالاهای داخلی عرضه می شود.
اجرای 120 بازدید از مرکز بهداشتی و درمانی که 69 مورد منجر به کشف شده ، نظارت بر عملکرد باشگاه های بدنسازی ،عطاری ها و داروخانه ها برای پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز دراین زمینه از دیگر موضوعات مورد بحث این نشست بود.
ساماندهی برندهای پوشاک و آگاهی بخشی برای عدم خرید البسه های دست دوم و مقابله با فعالان این عرصه نیز در نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز البرز مدنظر قرار گرفت.
8029 / 6155خبرنگار:حکیمه کشاورز** انتشاردهنده : محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.