به گزارش خبر آنلاین و به نقل از روابط عمومی تعاون روستایی، اولین جلسه شورای هماهنگی تشکلهای بخش کشاورزی با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ، روسای ستادی و شهرستانی ، مدیران دستگاههای تابعه ، حضور مدیران عامل ، اعضای هیات مدیره شبکه های تحت پوشش ، در محل سال جلسات باشگاه میلاد کرج برگزار گردید.
در ابتدای این نشست مدیر تعاون روستایی استان ضمن گرامیداشت عید مبعث گفت: مهمترین مساله و دغدغه تقویت و توسعه تعاونی ها در سطح استان است و رسالت وجودی سازمان تعاون روستایی ، تجمیع امکانات کشاورزان خرده مالک و دهقانی و نیز بهره برداری بهینه از منابع تولید پراکنده آنها در قالب شرکتهای تعاونی روستایی می باشد.
وی همچنین فسلفه وجودی نظام صنفی کشاورزی را هویت بخشی و سازماندهی کشاورزان دانست و بر عضویت بیشتر کشاورزان در نظام صنفی تاکید ویژه ای کرد.
شمس همچنین در مقایسه تشکلهای تعاون روستایی از سال 90 تاکنون اعلام نمودند : در سال 90 ، 50 تعاونی تشکیل ولی اکنون این تعاونی ها به 78 واحد ارتقاء یافته است که هدف از تشکیل این اتحادیه ها و شرکتهای تعاونی تکمیل زنجیره ارزش افزوده می باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: باید در خصوص تولید به صورت تجمیع - ایجاد صنایع تبدیلی در کنار مزارع و نیز مراحل بازار رسانی و بازاریابی پیگیریهای لازم صورت پذیرد .
مدیر تعاون روستایی استان همچنین از تاسیس دو شرکت جدید التاسیس گیاهان دارویی ، آب بران اظهار رضایتمندی نمودند و از کلیه تشکلها خواستند تا در جهت تقویت و توسعه این دو شرکت همکاری لازم را با سازمان و شرکتها داشته باشند .
در ادامه پانل تخصصی جهت پاسخ به سوالات اعضای جلسه توسط نمایندگان تشکل ها برگزار و جهت ارائه راهکار و نیز بررسی طرح مشکلاتی از قبیل مازاد تولید مرغ و تخم مرغ و عدم خرید تضمینی تخم مرغ ، ناکارآمدی بیمه تکمیلی محصولات کشاورزی ، نیاز به ایجاد ساز و کار مستقیم انجام عملیات بانکی با کشور روسیه و اوکراین ، مشکلات توزیع کود شیمایی ، توزیع سبد کالا از طریق شرکتهای تعاونی روستایی ، عدم پرداخت به موقع غرامت به کشاورزان خسارت دیده که محصول خود را بیمه کرده اند ، عدم اجرای معافیت بیمه سهم کارفرمائی ، مشکلات کشاورزان در اخذ تسهیلات از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.
سپس مهندس پویان فر مدیر شعبه بانک کشاورزی استان درباره مشکلات بودجه ای صندوق بیمه محصولات کشاورزی که باعث ایجاد مشکلاتی در پرداخت غرامت به کشاورزان در سال گذشته گردید به نکاتی اشاره داشت و کفت: امکان پرداخت تسهیلات بخش کشاورزی را می توان از دو طریق اعتبارات تکلیفی و منابع داخلی بانک انجام داد.
در ادامه جلسه فرضی مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری استان از انتخاب مکانی برای توزیع مستیم محصولات دامی و واگذاری فعالیتهای تصدی گری منابع طبیعی اعلام آمادگی کرد.
سپس در ادامه غفاری معاونت بهبود و تولیدات دامی مازاد تولید محصولات دامی را ناشی از مصرف پایین آن دانستند و بر لزوم فرهنگ سازی مصرف بیشتر شیر و تخم مرغ تاکید نمودند.
فرجی مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان، از ساز و کار پرداخت تسهیلات بر اساس آیین نامه ها و دستورالعملهای موجود و مصوبات اعضای هیات مدیره صندوق یاد کرد.
در ادامه موسوی رییس جهاد کشاورزی استان هدف از برگزاری این جلسات را فرصتی جهت انتقال مسائل و مشکلات تشکلها به دست اندرکاران و مسئولین دولتی و نیز خواستار رفع آنها و نیز انعکاس آن به مقامات بالاتر دانست.
در خاتمه شمس از اعضای جلسه خواست تا موضوعات مطروحه در جلسه را که اعم از : تشکیل جلسه جهت رفع مشکلات کشاورزان در اداره تامین اجتماعی ، توزیع کود در بین کشاورزان ، احداث جایگاه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی توسط منابع طبیعی، واگذاری توزیع سبد کالا به شرکتهای تعاون روستایی ، پیگیری صندوق بیمه محصولات کشاورزی ، حمایت از نظام صنفی کشاورزی ، حفظ کاربری اراضی کشاورزی ، خرید تضمینی جو و کلزا ، پیگیری ساخت شهرک های گلخانه ای ، شیلاتی ، جذب اعتبارات بانکی عشایری می باشد را در اولویت کاری خود تا حصول نتیجه نهایی قرار دهند.
۴۶