به گزارش خبر آنلاین و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج،علی حاج کاظم پیرامون موضوع بازیافت پسماندها در کرج اظهار داشت: خوشبختانه کرج در مقایسه با سایر کلانشهرها از نظر بازیافت پسماندها وضعیت مناسبی دارد هرچند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی باقی مانده است.
وی افزود: عمده موضوع بازیافت به پسماندهای خانگی مربوط می شود که در این زمینه آموزش به شهروندان نقش تعیین کننده ای دارد.
این مسئول ادامه داد: طی سالهای گذشته، مدیریت شهری کرج تلاش هایی برای آموزش شهروندان و نیز تشویق به جداسازی زباله ها از مبدا انجام داده که از جمله آن می توان به اجرای طرح تعویض پسماندهای خشک با ماهی قرمز و توزیع پلاستیک در روزهای خاص مانند روز طبیعت اشاره کرد.
این مسئول ادامه داد: اقدامات مذکور قابل تامل است اما این تلاش ها، هنوز ضرورت تفکیک زباله از مبدا را آن طور که باید و شاید بین شهروندان نهادینه نکرده است.
حاج کاظم گفت: هر روز مقادیر زیادی زباله حاصل پسماندهای منازل شهروندان، به دلیل غیرقابل استفاده بودن، دفن می شوند که اثرات زیست محیطی بسیار مخربی در پی دارد، در این شرایط که محیط زیست در شهر کرج از جهات مختلف مورد هجمه واقع شده، شایسته نیست که به جای نجات آن، باری به مشکلاتش بیفزاییم.
این عضو شورای شهر کرج ادامه داد: باید به طور دقیق برای مردم تشریح شود که جداسازی زباله در مبدا چه ضرورتی دارد و چه تبعات مثبتی در زندگی همه شهروندان خواهد داشت، باید گفته شود که پسماندهای تر می توانند به کود و پسماندهای خشک به مواد اولیه صنعتی تبدیل شوند.
حاج کاظم در ادامه دو پیشنهاد برای بهبود اوضاع بازیافت زباله در کلانشهر کرج ارائه داد و اعلام کرد: به عنوان پیشنهاد اول باید از ابزارهای نوین اطلاع رسانی در این خصوص بهره برد، در دنیای امروز به دلیل محدودیت های ترافیکی، زمانی و ...، شاید آموزش شهروندان از طریق فضای مجازی کارآمدتر از برقراری ایستگاه های بازیافت باشد، البته این موضوع به معنای تعطیلی آن ایستگاه ها نیست آن هم به جای خود لازم و ضروری است؛ اما موضوع آن است که نباید از ابزارهای رایج اطلاع رسانی مانند پیام‌رسان‌های موبایلی که به وسیله اصلی ارتباطی مردم تبدیل شده، غافل بود، به طور مثال ایجاد کمپین های مجازی نیز می تواند راهگشا باشد.
این عضو شورای شهر کرج به پیشنهاد دوم خود در جهت بهبود اوضاع بازیافت نیز اشاره کرد و یادآور شد: می توان موادی را که از بازیافت پسماندهای شهری ساخته شده به مردم ارائه کرد تا ضمن آشنا شدن با مزایای بازیافت، به کمک به این موضوع هم ترغیب شوند، مثلا می توان در ازای دریافت پسماندهای تفکیک شده، از همین محصولات به شهروندان ارائه داد و البته در کنار آن، اطلاعات لازم در خصوص نحوه ساخت این محصولات نیز به صورت کتبی، شفاهی یا مجازی ارائه شود، حتی می توان از این محصولات نمایشگاه نیز برگزار کرد تا به مرور زمان موضوع بازیافت برای همه شهروندان نهادینه شود.

 

48

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 616909
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.