فرج الله پهلوان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دشت لاله کندر با همت جمعی از طبیعت دوستان در وسعت ۳.۵ هکتار با ۳۰ نوع واریته لاله ایجاد شد.
وی اظهار داشت: ۲۰ هزار مترمربع از این عرصه به صورت فشرده و ۱۵ هزار مترمربع به صورت پراکنده در سه نوع پیاز پیش رس، میان رس و دیررس کشت شده است.
وی گفت: این باغ در نخستین سال برگزاری خود با استقبال بی نظیر مردم و گردشگران همراه شد به طوریکه بعضی مواقع برای بازدید مردم در شرایط کرونا که فاصله گذاری اجتماعی باید رعایت می شد، نوبت دهی انجام می شد.
پهلوان با بیان اینکه بازدید از این باغ از سوم اردیبهشت ماه آغاز شده بود، افزود: این باغ از امروز و بنا به صلاحدید مسوولان این مجموعه بومگردی و قرارگرفتن در ایام شهادت حضرت علی (ع) تعطیل شد.
وی اظهار داشت: علیرغم اینکه گل های لاله به سرما مقاوم هستند و به گرما حساس، حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد گل ها شادابی خود را از دست داده اند و دیگر شاید در روزهای آتی جذابیت لازم را برای بازدیدکنندگان نداشته باشند.
باغ لاله ظرفیتی برای اشتغالزایی و معرفی کندر به جهانیان
دهیار روستای کندر گفت: امسال در نخستین سال ایجاد این باغ، متاسفانه زیرساخت های لازم برای معرفی روستا و ایجاد اشتغال برای روستاییان ضعیف بود ولی این کار به قدری ظرفیت داشت و بزرگ بود که کار ما را برای معرفی روستا و ظرفیت شناسی راحت کرد.
وی افزود: بنا داریم تا بحث پرورش گل و به خصوص گل لاله را در این روستا گسترش دهیم و اشتغالزایی برای روستاییان داشته باشیم تا افراد بیشتری از این طریق منتفع شوند.
پهلوان با بیان اینکه چندسالی است که رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد و توسعه آن تاکید دارند، اظهار داشت: امسال نیز که سال جهش تولید نامگذاری شده امیدوارم زیرساخت های لازم را برای کل روستا فراهم کنیم تا ضمن اینکه مردم این روستا از طریق بومگردی و گردشگری منتفع می شوند این روستا نیز به نه تنها ایران بلکه جهان شناسانده شود.
وی با بیان اینکه در نخستین دوره برگزاری این باغ تعدادی از افراد بومی روستا در مقابل آن مقاومت کردند ولی اکنون بر تاثیرگذاری مثبت آن بر روستا توجیه شده اند، گفت: اگر مباحث فرهنگی ورود گردشگران و مسافران نیز کنترل شود، پرورش گل و گیاه نه تنها در روحیه مردم بسیار تاثیرگذار است بلکه برای طبیعت نیز تاثیر زیادی دارد.
دهیار کندر افزود: پرورش گل نه تنها به طبیعت و محیط زیست خسارت نمی زند بلکه تنها تولیدی است که به نفع طبیعت نیز می باشد.
مجموعه گردشگری و بومگردی پایتخت لاله های ایران با ظرفیت پذیرایی شبانه از حدود ۱۶۰ نفر در کلبه های خشت و گلی برای ۱۶ نفر اشتغالزایی مستقیم کرده است.