محمد نبیونی روز سه شنبه در اولین نشست خبری جشنواره ملی امیر کبیر( طرح ها، پایان نامه ها و رساله های دانشجویی کاربردی کارفرما محور) با ابراز امیدواری برگزاری این جشنواره در سالهای بعد هم تداوم داشته باشد، اظهار کرد: با توجه به اینکه متولی برگزاری جشنواره در کشور اغلب یا دولت است و یا بخش خصوصی، برگزاری جشنواره ملی امیرکبیر از طریق اتاق بازرگانی و جهاد دانشگاه البرز که هر ۲ نهاد عمومی غیردولتی هستند را باید به فال نیک گرفت.
وی با اشاره به نحوه برگزاری این جشنواره ادامه داد: برای این جشنواره بنا شده پایان نامه ها و رساله های دانشجویی که کارفرما محور بوده و به تایید آنها رسیده، مورد بررسی و داوری قرار بگیرند و در نهایت از بهترین آنها تقدیر شود.
وی توضیح داد: پایان نامه ها و رساله های ارسالی بسته به موضوع در پنج کارگروه و توسط اساتید برجسته داوری خواهند شد.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه این جشنواره گامی در راستای تقاضا محور کردن تولید علم در کشور محسوب میشود، گفت: باید به سمت و سویی پیش برویم که تولید پایان نامه و رساله در کشور بر اساس تقاضای کارفرمایان در بخش های مختلف تولید، صنعت، خدمات و ... صورت بگیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: البته تقاضا محور بودن تولید پایان نامه به معنای نفی سایر طرح و اقداماتی که در مرزهای دانش اتفاق می افتد نیست.
وی ادامه داد: بدون شک برای اینکه یک پایان نامه بتواند به مرحله اجرا برسد باید مورد توجه کار فرما قرار گیرد تا هزینه آن تامین شود در غیر این صورت به جایی می رسیم که این تولیدات علمی در گوشه کتابخانه های دانشگاه ها مهجور باقی بمانند.
نبیونی با اشاره به اینکه برگزاری این جشنواره فرصتی ایجاد می کند تا مراکز علمی و تحقیقاتی کشور با هم به رقابت بپردازند، افزود: با برگزاری این جشنواره شرایطی فراهم می شود که در سالهای آتی برای دریافت پایان نامه های کار فرما محور رقابت کنند .
این عضو شورای شهر کرج با بیان اینکه البرز یکی از خاص ترین استان های کشور در حوزه علمی و پژوهش است، گفت: هیچ استانی در کشور دارای ۱۳ مرکز ملی و بین المللی علمی، پژوهشی، پژوهشگاه نیست بنابراین باید از این ویژگی برای توسعه همه جانبه استانمان استفاده کنیم.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت انجمن های علمی برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره ملی امیرکبیر توضیح داد: ایران ۱۶۰ انجمن علمی دارد که بیش از دو سوم آنها در حال حاضر فعال هستند و این انجمن ها باید نقش خود را برای استقبال هر چه بیشتر از این رویداد ملی ایفا کنند.
وی گفت: بدون شک با استفاده از ظرفیت های جهاد دانشگاهی و اتاق بازرگانی به عنوان متولیان برگزاری این جشنواره، جشنواره امیر کبیر به یک رویداد مهم علمی در کشور تبدیل خواهد شد.