حجت الاسلام و المسلمین علی دشتکی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: موقوفات و رقبات به ۲ نوع متصرفی و غیرمتصرفی مدیریت می شوند که مدیریت موقوفات متصرفی با اوقاف و مدیریت موقوفات غیرمتصرفی با یک متولی تعیین شده از سوی واقف است.
«رقبه به کوچک ترین واحد شمارش املاک موقوفه اطلاق می شود. هر موقوفه یا مکان مذهبی ممکن است دارای یک یا چند رقبه باشد».
دشتکی گفت: در استان البرز ۱۴۷۴ موقوفه وجود دارد که ۷۹۳ موقوفه منفعتی بوده و از محل آن درآمدزایی می شود که می توان به مراکز تجاری و اراضی کشاورزی اشاره کرد و ۶۸۱ موقوفه نیز انتفاعی بوده که کاربری هایی همچون مسجد، حسینیه و اماکن درمانی دارند.
دشتکی در خصوص بروز رسانی موقوفات متناسب با نیازهای جامعه ، گفت از دغدغه های سازمان اوقاف و اداره کل البرز جهت دهی به نیت واقفان است .
وی افزود: از دوران گذشته خود واقفین با نگاه بلند و بینش عمیقی که داشتندقبل از انجام وقف نیازهای جامعه خود را توجه می کردند .
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز تصریح کرد: در بعضی محل ها متناسب با نیاز ها مراکز درمانی و بهداشتی ایجاد و با اجرای نیت های واقفان رفع نیاز می شد .
وی با اشاره به تنوع زیبایی ها در حوزه وقف ، اضافه کرد: واقفان همیشه یک مرحله از تفکرات سیستمی و اداری جلوبودند و به خوبی مشکل را تشخیص می دادند و براساس نیت خیر خود اموالی را وقف و رفع نیاز می کردند .
دشتکی با بیان اینکه بروزرسانی موقوفات از وظایف اصلی سازمان اوقاف و امور خیریه است، اظهار داشت: باید این نیت ها را در بحث موضوعات روز جامعه هدایت شود .
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان البرز با تأکید برلزوم حمایت از پروژه های دانش بنیان با ابزار وقف، اضافه کرد: سازمان اوقاف هم باتوجه به منویات مقام معظم رهبری پیگیر این موضوع است و اداره کل هم در استان دنبال جهت دهی موقوفاتی در استان متناسب با نیاز های روز جامعه و مشکلاتی مثل تحریم ها است .
وی با اشاره به ورود شرکت های دانش بنیان در بحث مقابله با کرونا و تولیدکیت های تشخیص و داروهای نوترکیب و در آینده ریشه کن کننده این بیماری ، تصریح کرد: این ها نیازهایی است که در دستور کار استان وجود دارد .