بنا بر اطلاعات مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان البرز در زمستان ۱۳۹۷، ۱۳.۷ بوده است.
همچنین نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشغال استان البرز در زمستان ۱۳۹۸ به ترتیب با ۰.۹ و ۱.۸ درصد افزایش به ۳۸.۷ و ۳۴.۴ درصد رسید.
نرخ مشارکت اقتصادی و نسبت اشتغال استان البرز در زمستان ۱۳۹۷ به ترتیب ۳۷.۸ و ۳۲.۶ درصد بوده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز چهارم فروردین ۱۳۹۹ به خبرنگار ایرنا گفته بود: در سال ۱۳۹۸، زمینه اشتغال ۴۱ هزار و ۲۸۵ نفر در این استان فراهم شد.
حسین فلاحنژاد افزود: با این تعداد اشتغالزایی، نرخ بیکاری استان البرز در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۷ حدود سه درصد کاهش یافت.
وی ادامه داد: هرچند نرخ بیکاری فصل زمستان ۱۳۹۸ هنوز توسط مرکز آمار ایران اعلام نشده است، اما کاهش سه درصدی نرخ بیکاری استان البرز مجموع فصول سال نسبت به سال قبل آن مشهود است.
وی یادآور شد: نرخ بیکاری البرز در بهار ۹۷ حدود ۱۵.۶ درصد بود که در بهار ۹۸ به ۱۴.۱ رسید، تابستان ۹۷ نرخ بیکاری استان ۱۳.۸ درصد که به ۱۳ درصد در سال ۹۸ رسید و در پاییز ۹۸ نیز نرخ بیکاری با کاهش سه درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۷ به ۱۳ درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: پاییز ۱۳۹۸ برای نخستینبار در استان البرز تعداد بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی از مرز ۳۰۰ هزار نفر گذشت که نشان از رشد قابل توجه بیمه و حوزه اشتغال است.
فلاحنژاد با قدردانی از نگاه ویژه مسئولان ارشد استان البرز از جمله استاندار، تیم اقتصادی و مجموعه دستگاههای استان به موضوع اشتغالزایی در سال ۱۳۹۸ خاطرنشان کرد: چهار دستگاه صنعت، معدن و تجارت، کمیته امداد امام خمینی(ره)، آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی به همراه کاریابیهای استان در سال ۱۳۹۸ عملکرد بسیار خوبی در بخش اشتغالزایی داشتند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی البرز با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۹ به عنوان سال جهش تولید توسط رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: با توجه به شعار سال برنامه هایی تدارک دیده شده که به طور حتم اشتغالزایی مطلوبی را به دنبال خواهد داشت. البرز که به دلیل مهاجرپذیری و وجود اقوام مختلف «ایران کوچک» لقب گرفته است، سال ۱۳۸۹ با مساحت پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر و جمعیتی حدود سه میلیون نفر به عنوان سی و یکمین استان کشور شناخته شد. این استان مهاجرپذیر با داشتن ۶ شهرستان طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد، اشتهارد، کرج و فردیس در کنار پایتخت ایران قرار گرفته و روزانه ۳۰۰ هزار نفر از آن به تهران در حال تردد هستند. هر چند البرز از نظر مساحت کوچکترین استان کشور محسوب می شود اما جاذبه های طبیعی و تاریخی آن به خصوص جاده کرج - چالوس که به دروازه بهشت شمال ایران مشهور است، سالانه میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی را به سوی خود می کشاند. این استان یک هزار و ۴۵۰ کیلومتر آزاد راه، بزرگراه، راه اصلی و فرعی دارد و ۱۸ درصد ترافیک جاده ای کشور مربوط به راه های آن است. فعالیت بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی و ۱۵۰ برند (الگو) در البرز، این استان را به یکی از قطب های صنعت و تولید در کشور تبدیل کرده است.